Lányok! Melyik hormon felelől a luteális szakaszban a mellfájdalomért? Miért van ez?
Figyelt kérdés
Hallottam,hogy terheseknek is fájtak pé után a melleik,de nem terheseknek is!Mi okozza ezt a fájdalmat?
Nektek mikor kezd el fájni a melleitek a ciklusaitokban?A mensivel távozik a mellfájdalom?Aki terhes lett,nála milyen változás történt?
Írjatok már erről,de főleg az édekelne,hogy melyik hormon a felelől?Alacsony vagy magas az a hormon amelyik ezt okozza?
Köszi a válaszokat.
2009. dec. 7. 19:43
1/2 anonim válasza:
A progeszteron a felelős. A ciklus második felében a szervezet készül a megtermékenyült petesejt befogadására, de előre nem tudja, hogy valóban létrejön-e a terhesség, tehát a ciklus második felének hormonális lefutása nem tér el attól, hogy valaki terhes lesz vagy sem. Ha nem jön létre terhesség akkor a progezsteronnak nincs tovább szerepe.
2/2 A kérdező kommentje:
És alacsony vagy magas progeszteronszint okozza ezt a fájdalmat?
Csak zért mert nekem mensi előtt egy héttel szoktak fájni a melleim,most meg pé utáni napon elkezdett.Akkor hamarbb jön meg?
Mind a 2 kérdésem amit most feltettem nagyon fontos lenne!
Köszi
2009. dec. 7. 19:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!