Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tesztelés - lehetséges ilyen?

Tesztelés - lehetséges ilyen?

Figyelt kérdés

Van már két kisfiam, mindkettőjükkel már 12. dpo-n egyértelműn pozitív lett a teszt.

Most a 14. dpo-n vagyok, még csak halvány csík sincsen, viszont érzek enyhe terhességi tüneteket (időnként hányinger).

Létezik ilyen, hogy ugyanannál a nőnél 2 terhességnél magas a hcg szint már a nemvárt előtt is, egy 3.-nál pedig teljesen más?

Elméletben tudom, hogy minden terhesség más, de most olyanok válaszát kérném elsősorban, akik személyesen is tapasztaltak hasonlót, és baba lett belőle. Köszönöm szépen!

2014. jan. 25. 09:34
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Mivel egy nő nem gép és nem mindig egyforma a ciklusa, előfordulhat bármikor olyan, hogy később van peteérés a szokottnál vagy éppen van egy extra peteérés is, ami után ha együtt vagytok, akkor később történik meg a terhesség, így simán előfordul, hogy mivel később történt meg a megtermékenyítés, később történt meg ezáltal a beágyazódás, így a HCG hormon is később kezd el termelődni az előző terhességekhez képest, így a terhességet is később lehet kimutatni.

És egyébként olyan is simán előfordulhat, hogy nem is vagy terhes, a tüneteidet pedig nem terhesség okozza, hanem valamilyen egészségügyi probléma.

Majd akkor tesztelj, ha nem jön meg a vérzésed. Szerintem az a pár nap már nem oszt nem szoroz. Ha terhes vagy, akkor így is úgy is, teszttől függetlenül az vagy, tehát nem számít, hogy most 3 nappal előbb vagy később tudod meg.

2014. jan. 25. 09:54
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi hogy írtál!

Direkt azért írtam a "dpo" kifejezést, hogy az ovuhoz képest mikor teszteltem korábban és most. Hőmérőzök, úgyhogy pontosan tudom, mikor volt ovulációm. Ma kellett volna megjönnie, pontosan 28 napos ciklusaim vannak.

Persze, még délután is simán megjöhet, és abban is igazad van, hogy az émelyítő érzést is okozhatja más is.

Arra lettem volna csak kíváncsi, hogy a hcg-érzékenység adott dolog-e egy nőnél, és ovu után 2 héttel, ha már 2 terhességnél rég kimutatta, akkor jelen esetben már biztosan nincs baba?

2014. jan. 25. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!