Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Már nagyon vágyunk egy gyermek...

Már nagyon vágyunk egy gyermekre, idén azonban 2 szakvizsga is vár rám. Egyik májusban, másik augusztusban. Májustól próbálkoznánk, ha elsőre sikerülne, júliustól már táppénzre is mennék. Ti mikor próbálkoznátok?

Figyelt kérdés
2014. jan. 19. 17:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
De ha tudod, hogy veszélyeztetett terhes leszel, akkor hogy akarsz szakvizsgázni, ha esetleg hamar sikerül teherbe esned?
2014. jan. 19. 17:08
 2/10 anonim ***** válasza:
Én nagyon ideges illetve izgulós vagyok minden félévkor. Én biztos megvárni mindkettő végét.
2014. jan. 19. 17:08
 3/10 anonim ***** válasza:
Első szerintem csak úgy gondolja, hogy kiiratja magát az orvossal veszélyeztetnek de igazából nem lesz az.
2014. jan. 19. 17:11
 4/10 anonim ***** válasza:
73%
Gondolom. Végülis mindegy miért írják ki, táppénz alatt nem mehet el szakvizsgázni. Már az is táppénzcsalás, ha valakit egészségügyi ok nélkül táppénzre vesznek, de az terhesség esetén elég nehezen bizonyítható. Viszont ha elmegy szakvizsgázni, akkor saját maga bizonyítja be.
2014. jan. 19. 17:14
 5/10 A kérdező kommentje:
Hogy? nem lehet szóbeli és írásbeli vizsgát tenni táppénz alatt? Akkor sem, ha a veszélyes munkakör miatt indokolt a táppénz?
2014. jan. 19. 17:19
 6/10 anonim ***** válasza:

Szerintem 4-es hülyeségeket beszél. Miért ne lehetne elmenni szakvizsgázni. Lehet hogy irigységből írja.

A lényeg hogy én is megvárnám a vizsgák végét, meg hát az sem biztos hogy elsőre sikerülne.

2014. jan. 19. 17:34
 7/10 anonim ***** válasza:
47%

Nem irigységből írom, hanem segítő szándékból. Táppénz alatt nemhogy vizsgázni nem lehet menni, de az orvoson kívül gyakorlatilag a sarki boltba mehetsz kenyérért. A táppénzes papírra rá van írva, hogy mikor lehet kijárni (pl. reggel 8-10 között, de akkor is csak orvoshoz) és simán kimehetnek ellenőrizni, hogy otthon vagy-e egyébként.

Táppénzre csak és kizárólag egészségügyi okból lehet menni, azért nem mert a munakör veszélyes. Azt a munkáltatónak kell megoldani (elvileg). Ha mégis kiír egy orvos eü. ok nélkül, akkor is bekamuzza a papírodra, hogy veszélyeztetett terhes vagy.

Nyugodtan kérdezz meg olyan hozzáértő szakembert, akiben megbízol.

2014. jan. 19. 17:41
 8/10 anonim ***** válasza:
A táppénzes papíron szerepel két féle beteg: járóbeteg és fekvőbeteg, ennél szerepel az, hogy mikor járhat ki. Egy veszélyeztetett terhesség nem feltétlen jelenti azt, hogy állandó fekvésre ítélt a kismama. Én is táppénzen voltam járóbetegként.És senki ki nem jött ellenőrizni, hogy csak otthon töltem-e a napjaim.
2014. jan. 19. 18:05
 9/10 anonim ***** válasza:
Nyilván nem mennek mindenkihez, sőt az a ritkább, hogy ellenőriznek valakit. Épp ezért a táppénzen lévők nagy része, aki csak ide-oda eljárkál nem is bukik le. De neki papírja lesz arról, hogy elment vizsgázni, amit sem fevő-, sem járóbetegként nem tehetne meg. Persze felőlem mindeki más oda megy, ahova akar.
2014. jan. 19. 18:48
 10/10 anonim ***** válasza:

Hát a mi cégünknél szokás volt szúrópróba szerűen a táppénzeseket meglátogatni.

Szóval ez létezik.

2014. jan. 19. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!