Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehetek terhes ha a párom nem...

Lehetek terhes ha a párom nem élvezett belém?

Figyelt kérdés
A párommal nem védekeztünk,de egyszer sem élvezett belém. Meg szeretkezés után mindig kezet mos,hogy még véletlenül se maradjon az ujjain sperma, ha utána megujjaz. Szerinte kizárt,hogy terhes legyek,de mondjuk én sem érzem magam annak. Vagyis eddig semmiféle tünet nem jelentkezett..csak magamhoz képest 2 napja késik a menstruációm. Szerintetek mekkora az esélye annak,hogy terhes vagyok?
2014. jan. 19. 12:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
51%
Mi 3 éve megszakítással szeretkezünk, de nem voltam terhes egyszer sem. Néha szokott késni, volt hogy 2-3, illetve egyszer 2 hetet. Nálam a stressz, és aggódás miatt késett.
2014. jan. 19. 12:47
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Nemrégiben volt egy kérdés itt a gyakorin, ahol a pár 8 hónapon keresztül megszakításos közösülést folytatott és éppen az egyértelmű pozitív terhességi tesztjét mutatta. Szóval naná, hogy lehet terhes így is!

Tudod az előváladék is tartalmazhat életképes spermát, ami ha akkor kerül beléd, amikor éppen peteérés környékén vagytok együtt, akkor pont összejön a terhesség!

A megszakítás nem védekezés, az egy közösülési forma, aminél kisebb az esélye jóval a terhességnek, mintha megtörtént volna a beleélvezés, de sokkal nagyobb a valószínűsége a terhességnek, mintha rendesen védekeztek volna.

Szóval hajrá, csinálj tesztet!

2014. jan. 19. 12:49
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Van egy minimális esély rá, mivel már az "elélvezés" előtt is előfordulhat, hogy spermát váladékoz valaki.

Szerintem nem kellene szexelned még, ha ennyire felvilágosulatlan vagy. :( Ha pedig a párod ennyire figyelmes és alapos, hogy kezet mos, inkább óvszert kellene használnia. Hidd el, sokkal kellemetlenebb aggódni, hogy terhes vagy-e vagy éppen abortuszra menni, mint vásárolni egy doboz óvszert...

2014. jan. 19. 12:59
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
bizony, 2-nak igaza van. az előváladék is tartalmaz spermiumot. sokan védekeznek így, akár évekig is. tény, h nehezebb így a fogantatás, de nem lehetetlen és bizony nem is olyan kicsi az esélye, mint gondolnád. ha semmiképp nem szeretnétek babát, akkor gondoskodjatok megfelelő védelemről, mert ez nem az. tudod, "addig jár a korsó a kútra..."
2014. jan. 19. 13:13
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kicsi az esélye annak, hogy terhes legyél. Persze benne van a pakliban, de 2 nap késés még nem a világ. Nem tudom, hány éves vagy, de szerintem fiatal. Nekem fiatalkoromban volt, hogy heteket késett a menstruációm.
2014. jan. 19. 13:19
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat! :) Igen tisztában vagyok azzal,hogy az előváladék is tartalmaz spermiumokat,de az sem került belém. Ennek ellenére kicsit aggódom,mert ennyit már nagyon régen késett,talán egy éve volt utoljára,hogy késett volna.
2014. jan. 19. 13:28
 7/15 A kérdező kommentje:
Ötödik válaszoló,18 vagyok..de nekem tényleg csak ritkán késik,de akkor sem heteket. :S
2014. jan. 19. 13:29
 8/15 anonim ***** válasza:
91%

Azt nem tudhatod, h volt-e előváladék avagy sem. Én nem akarok veled vitatkozni, de egy 6 hónapos, tündéri kisfiú (a miénk) az élő bizonyíték, h bizony nem kell hozzá sok :).

más kérdés, h mi ennek tudatában "védekeztünk" így és nagyon örülünk!

2014. jan. 19. 13:35
 9/15 anonim ***** válasza:
66%
Komolyan nem értem, hogy 18 évesen, amikor itt az internet millió helyről lehet már informálódni a szexuális élettel kapcsolatban, hogy lehettek ennyire felelőtlenek, hogy nem védekeztek (amennyiben persze nem akartok gyereket). Szóval szerintem sürgősen olvass utána a témában, mert nagyon nem vagy tisztában a dolgokkal, ha ilyeneket írsz, hogy előváladék sem került beléd. Mégis honnan tudod? Elég baj, hogy egy 18 éves már szexuális életet élő lánynak el kell magyarázni, hogy ha bizony közösülés van, abból gyerek is lehet, elég egy hímivarsejt a megtermékenyüléshez.
2014. jan. 19. 13:44
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem szeretnél terhes lenni egyelőre, akkor védekezzetek! A megszakítás nem védekezés, hanem egy felelőtlen magatartás, amit követni nem túl szerencsés.

A többiek leírták, hogy pár csepp előváladék is tökéletesen elég a teherbeeséshez. Ha nem vagy terhes, az idegesség és egyéb okok miatt is késhet. Ha nem jön meg 2-3 nap múlva, csinálj tesztet!

2014. jan. 19. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!