Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Létezik az, hogy van peteérés,...

Létezik az, hogy van peteérés, de menstruáció nincs?

Figyelt kérdés
2013. dec. 24. 22:16
 1/8 anonim ***** válasza:
78%

[link]

itt megtalálod az okokat... peteérésnek semmi köze a menstruációhoz... ha nem érik petéd normál esetben akkor is menstruálsz..

2013. dec. 24. 22:34
 2/8 anonim ***** válasza:
68%
hány éves vagy??? még nem menstruálsz de szexelsz? mert ha emiatt kérdezed, pete bármikor megérhet... tehát védekekezés nélkül nem kéne... (betegségekről ne is beszéljünk) "1"
2013. dec. 24. 22:37
 3/8 anonim ***** válasza:
85%

"peteérésnek semmi köze a menstruációhoz".

Ugyan hogyne lenne már köze hozzá?

Menstruációnak alapvetően csak azt a vérzést nevezzük, amit peteérés és ovuláció előz meg. Az összes többi vérzés az igazából nem is menzesz. Itt kezdődik a dolog.

Normális esetben egy ciklusban egy petesejt megérik, majd kilökődik a petefészekből. A helyén kialakul a sárgatest, ami progeszteront termel. A progeszteron felelős azért, hogy alkalmassá váljon a méhnyálkahártya a petesejt befogadására. Ha megtörténik a megtermékenyítés, akkor a sárgatest "életben marad", tovább termeli a progeszteront és a megtermékenyített petesejt beágyazódik a méhnyálkahártyába.

Ha nem történik megtermékenyítés, akkor a sárgatest elsorvad, lecsökken a progeszteronszint, nem képes tovább fenntartani a méhnyálkahártyát, így az leválik, ez a menzesz.

Ha van ovuláció, és nem esik teherbe az illető, akkor bizony van menstruáció is. Mikor fordulhat elő, hogy vkinek van ovuja, de vérzése nincs?

Mondjuk ha nincsen méhe, de petefészkei vannak.

Vagy mondjuk a ciklus első felében nem éri megfelelő ösztrogénhatás a méhnyálkahártyát, ezért nem vastagszik meg, de véleményem szerint ilyen esetben az ösztrogén ahhoz is kevés, hogy ovu legyen, tehát ovu sem lesz.

Tehát összességében azt mondom, hogy menstruáció nélküli ovuláció nem igazán fordul elő, leszámítva a terhességet persze.

Ha nem volt menzeszed, akkor jó eséllyel ovud sem volt.

Fordítva (tehát hogy vérzés van, de ovu nem volt előtte) viszont elég gyakori.

2013. dec. 24. 22:54
 4/8 anonim ***** válasza:
93%

Utolsó vagyok.

Még olyat találtam, hogy ovulációserkentő kezelés következtében kialakulhat sárgatest ciszta, ami progeszteront termel.

Bár azt nem írja, hogy ez terhesség létrejötte esetén alakul-e csak ki, vagy terhesség nélkül is létrejöhet.

2013. dec. 24. 23:00
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2013. dec. 25. 08:33
 6/8 anonim ***** válasza:
78%

"Fordítva (tehát hogy vérzés van, de ovu nem volt előtte) viszont elég gyakori."

a köznyelv a vérzést menstruációnak hívja... na mármost ha te is ezt a mondatot leírtad, akkor a köznyelven vett menstruációnak nincs köze a peteéréshez :) Tudom mi a menstruáció, mármint amit biológia órán tanultam mert nem vagyok eü dolgozó. Ennyire alaposan ahogy leírtad nem tanítják meg az iskolában. De legalább ma is tanultam valamit.. köszönöm! :)

2013. dec. 25. 08:46
 7/8 anonim ***** válasza:
68%
Nincs mit:)
2013. dec. 25. 09:04
 8/8 anonim ***** válasza:
ha van peteérés és nem történik megtermékenyülés, akkor kell lennie menstruációnak. Viszont a fordítottja nem igaz, tehát lehet úgy menstruáció h közben nem volt peteérés.
2013. dec. 25. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!