Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Most már csak 2 évet lehet...

Most már csak 2 évet lehet együtt lenni a babókkal?!

Figyelt kérdés
Ha picit előbb leszünk terhesek még három évet lehetnénk velük. :(
2009. nov. 25. 21:16
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

És mi van azokkal a gyerekekkel, akiknek az anyukája előtte mozgalmas, pörgős, aktív életet élt és hirtelen otthon marad a gyerekkel. Türelmetlen lesz vele, kiabál, ingerült. Ellátja a gyereke(i)t, de úgy, hogy az ember magában megjegyzi, az ilyen minek szült?

Nem jobb akkor már úgy gondolkodni, hogy az az idő, amit a gyerekemmel töltök legalább tartalmas legyen? Sokkal többre megyek vele, mint azzal, hogy 2-3 évesen is a nap 24 órájában együtt vagyok vele és óhatatlanul lecsapódik rajta a feszültségem. Mert emberből vagyunk.

Nem mindenki olyan anyatipus, mint itt sokan, hogy teljesen kielégíti őket a gyereknevelés és háztartásvezetés.

2009. nov. 26. 09:57
 22/30 anonim ***** válasza:
54%
09:57-es. Szerintem az az anyuka is rendben van, aki vágyik a társadalmi életre, menne dolgozni. Én is ilyen voltam régen, még a baba előtt. Aztán mióta itt vagyunk otthon, még boltba is rossz néha lemenni, annyira megcsömörlöttem az emberektől. Majd biztos visszaalakul ez is, de én például szívesen maradnék itthon ameddig csak lehet, sőt, még más gyerkőcökre is szívesen vigyáznék itthon. (A feszültségemet meg levezetem a boltban a bunkó embereken, bár nem nagyon van miért stresszelnem :) Még az sem hiányzik, hogy pl. kondiba menjek, semmi ilyesmi..
2009. nov. 26. 10:17
 23/30 A kérdező kommentje:

Viszont, akit kitesznek terhesen, az szülés után 1-2 évvel tuti biztos, hogy nem fog munkát találni!!!! Most végeztem el a fősulit és június óta nem találtam munkát.... (nagyon rossz most a helyzet és gyerekkel meg még nehezebb)

Szeretnék fiatalon szülni, de egyszerűen ellehetetlenítik a nők helyzetét. Szüljenek csak 30-35 éves koruk után.... (tudom, hogy ez más téma, de nyomja a lelkemet. És már nagyon vágyok egy munkára, mert akkor közelebb kerülhetek a gyerekvállaláshoz)

2009. nov. 26. 10:49
 24/30 anonim ***** válasza:
Nagyon nehéz téma, mert mindenki álláspontja érthető. Mi most tervezzük a 3. babát. Van bejelentett munkahelyem, a férjemnek is, de ő csak vidéken talált munkahelyet. Ha meglenne a baba, akkor hazajönne, de akkor viszont nincs munkahely. 3 gyereket és a két szülőt egy fizetésből, vagy gyesből eltartani még szűkösen sem lehet. A legjobb lenne, ha azapák tudnának dolgozni, s az anyák eldönthetnék, hogy meddig akarnak otthon lenni a gyerekekkel, de a minimálbért azért(minimum) meg kellene kapniuk, mivel a gyereknevelés 24 órás elfoglaltság, nem olyan,hogy lejárt a 8 órám, majd holnap folytatom.Sajnos olyan világot élünk, hogy a babát nagyon meg kell gondolni.
2009. nov. 26. 11:38
 25/30 A kérdező kommentje:
Sajnos igen. És még a 2. oldalon volt egy válaszoló, aki azt mondta, hogy külföldön nincs gyes se gyed és nem támogatják az anyákat, de ott egy fizetésből is könnyedén meg lehet élni, viszont itthon nem.
2009. nov. 26. 12:05
 26/30 anonim ***** válasza:
22.46-os hozzaszolo. Igy igaz ahogy irtad. az ahitott kulhon, a kanaannak hitt orszagok egyike, Ausztralia... Itt sem tgyas, gyes, gyed nincsen. Mileott lepontozast kapnek csak a tenyeket irom, es igen panaszkodom, mert szornyu erzes a 3 honapos kislanyom nagyanyora bizni es elmenni dolgozni. itt sem eleg mar a papa fizetese. Maradnek otthon, a valaszom igen csak h am nem tudok. Nalunk 52 het fizetetlen szulesi szabi jar, ami egy ev, nem h harom ev???? az is fizetetlen. onnantol h bementem a korhazba egy ganyit nem kaptam. itt nem ismeretes h kiiratom magam betegacsiba mert nagy a poci, ki akartam magam iratni es kozoltek terhesseg nem betesseg, azt hittem h leesek a szekrol... tehat en 39+6 napig dolgoztam babo suzleteseig es halas lehetek h konnyu terhessegem volt. parom fizetese nem eleg h fizessuk a hitelt plusz megeljunk. es igen mi itt honapokban merjuk a babaval toltott idot nem evekben. es ha hiszitek ha nem mennek haza Mo-ra, es legfokeppen a szoc halo miatt. itt csak akkor van penz ha dolgozik az ember ameddig ki nem leheli a belet. es igen visszasirom az otthoni szereny korulmenyeket. a baj h parom nem beszel magyarul tehat nem igen kapna otthon allast, meg o neki szent meggyozodese h ez a legjobb orszag a vilagon. en mar ebben ketelkedem de nagyon.
2009. nov. 27. 12:27
 27/30 anonim ***** válasza:
kedves kerdezo nem lehet megelni kulfoldon egy fizetesbol!!! garantaltan a mai gazadasgi helyzetben nem mukodik. PArom tanar es itt a tanrokat jol fizetik. megis az o fizetese onmagaban nem elegendo. Mivel h van a hazra hitelunk amit torlesztunk igy nem elegendo. most meg ugy ahogy ellennenk, nagyon szukosen de elkezdtek a kamatokat novelni es az igencsak erinti a csaladi kasszat. Mivel en keresem a tobbet igy nekem vissza kellett mennem dolgozni hiaba a szivem szakad meg es nagyon bantja az oldalamat ez a tema. mivel belevagtunk egy masik haz epitesebe egy nagyobba es h kozelebb legyek a melohelyemre, igy parocskam fizetese a hiteltorlesztes. masreszt itt hatalmas tavolsagok vannak, tehat muszaj a kocsi mind a kettonknek aminek koltsege van, az itteni timegkozlekedes egy fabatkat sem er, egyikonk munkahelye sem kozelitheto meg tomegkozlekedessel. a kaja arak az egekbe vannak. tehat sorolhatnam. nem panaszkodaskent irom de tevhit h kulfoldon meg lehet elni egy fizubol. 10 evvel ezelott igy volt ma mar nem igy van.
2009. nov. 27. 12:37
 28/30 A kérdező kommentje:

Örülök,hogy külföldi válaszolók is vannak. :)

Viszont rossz hallani, hogy ott sem jobb a helyzet... :(

Mindenkinek sok sikert a boldoguláshoz!

2009. nov. 27. 15:33
 29/30 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó válaszoló? Bocs az offért, melyik városban laksz? Csak mert én is jártam arra régebben :)

Egy korábbi válaszoló vagyok, aki lehet, hogy kénytelen lesz visszamenni a gyes mellett dolgozni. Egyébként ilyen szempontból mi, magyarok mégiscsak szerencsések vagyunk, mert nem sok ország van, ahol ilyen "sokáig" lehet otthonmaradni a babóval. És nekem még ez az idő is kevés... :S

2009. nov. 27. 17:40
 30/30 anonim ***** válasza:
Kedves utolso valaszlo. Melbourne-ben lakom. A jobb megelhetes erdekeben jottem ki 8.5 evvel ezelott es itt ismertem meg a paromat. Igen ilyen szempontbol tenyleg szerencsesebb Mo-n lenni, amit ugye csak akkor ertekel az ember ha azok a dolgok nincsenek. Mikor fiatalon kijottem ezek a dolgok nem erintettek igy azt neztem karrier, jo fizetes. csak h a helyzet h csalad van valtozott igy az en megitelesem is dolgok irant valtoztak. Beszelgettem errol a temarol kulfoldi kollegaimmal is, mivel multinak dolgozok igy kpacsolatban vagyok kulfoldi branch-ekkel, es ott sem jobb a helyzet. Singaporeban pl csak 3 honapot adnak igaz az fizetett, Uj Zelandon meg ugyszinten semmit, Angliaban meg 6 het jar. Nem jo ez igy es ugyanakkor tomegestul engedjuk be a menekulteket Sri Lankarol akik ebben az eletben semmi hasnzot nem hoznak az allamnak azokat bezzeg etetjuk, elszallasoljuk, irni olvasni tanitjuk meg angolul tanitjuk erre bezzeg van penz de arra h a jovo generacio ne egy depresszios serult nep legyen es ez a kis korban van megalapozva erre bezzeg nincs penz. Rohej az egesz.
2009. nov. 29. 12:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!