Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Most már csak 2 évet lehet...

Most már csak 2 évet lehet együtt lenni a babókkal?!

Figyelt kérdés
Ha picit előbb leszünk terhesek még három évet lehetnénk velük. :(
2009. nov. 25. 21:16
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
52%

Ha lenne elegendő munkahely, ahová az anyuka visszamehet, meg elegendő bölcsődei-óvodai hely, ahová beteheti közben a gyereket, akkor rajta. De engem az dühít, hogy egyfelől elzavarják az anyát a gyerek mellől egy évvel korábban, csak hogy pénzt spóroljanak a gyeden, másfelől viszont nem biztosítják a gyermekelhelyezés feltételeit, a munkahelyekről már nem is szólva.

A gyerek (lenne) a mi tőkénk, a legfontosabb érték, amibe berugházni kell, leet és érdemes. Ezzel szemben ma az állam mindent megtesz, hogy a gyerekvállalástól visszariassza a lenedő szülőket, hogy minél jobban megnehezítse a helyzetüket, és egyre többet vesz el az amúgy sem sok támogatásból, vagy megadóztatja. Lehet, hogy ezen most spórolnak pár milliárdot, azonban évtizedek távlatában veszítenek pár millió (adófizető) magyart. :-(

2009. nov. 25. 22:20
 12/30 anonim ***** válasza:
52%

Kedves utolsó, tökéletesen egyetértek veled annyi kivétellel, hogy hazánk nagyjainak egyáltalán nem célja, hogy a magyarság többmilliós számban előforduljon, nemhogy adót fizessen! Ezt az országot már cirka 20 éve eladták, csak most azért látszik ennyire nyilvánvalóan, mert a vevők követelnék az "árut". Csak ugye van az a bibi, hogy mi még itt vagyunk.

Egyébként nekem sem lenne semmi bajom azzal, ha nem maradhatnék otthon, mert én is voltam bölcsis, semmi maradandó károsodásom nem lett tőle, élek és virulok. Ellenben látom a munkahelyemen a 3 év után visszatért anyukákat, akik, komolyan mondom, azt sem tudják, mi van körülöttük, hogy nyúljanak a munkához. Teljes agymosás.

2009. nov. 25. 22:27
 13/30 anonim ***** válasza:
75%
Nem a gyeden spórolnak, hanem a gyesen. Két éves kortól eddig is csak gyest kaptunk. És most is két évig tudsz gyeden maradni, ha jogosult vagy rá.
2009. nov. 25. 22:31
 14/30 anonim ***** válasza:
12%
Vigyázz kedves 22:27-es, mert rádhuzzák a vizeslepedőt..:) Legalábbis az egyik válaszoló, akinek nincs átmenet az 1 év és a 3 év között...
2009. nov. 25. 22:34
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 22:31-es! Off lesz: ha már a babámmal gyeden vagyok (3 éves munkaviszonyom volt előzőleg), akkor a következővel lehetek 2 évig gyeden?

Én sajnos visszamegyek dolgozni 3. évben, ha addig nem jön a tesó, mert a fizetés+gyes némiképp segítene rajtunk. Szívem szerint itthon maradnék vele, ameddig csak lehet, nagyon szeretek a babámmal lenni, nem szívesen adnám bölcsibe.

Meg akik május után szülnek, reménykedhetnek a következő kormány "ígéretében".... Talán....

2009. nov. 25. 22:39
 16/30 anonim ***** válasza:
47%
A legtöbb ember külföldre, Nyugatra vágyik, mert ott milyen magas az életszínvonal, ott milyen jól lehet élni. Igen, csakhogy ott a gyerekkel nem is lehet otthon maradni 3 - most már csak 2 évig. Ott hónapokban, nem években mérik a gyerekkel otthon tölthető időt. Úgyhogy a magyar anyukáknak meglehetősen jó dolguk van ilyen szempontból. Egyébként meg nem azért lesz valaki neveletlen kulcsos gyerek, mert az anyukája nem maradhat vele otthon 3 évig, hanem alapvető nevelési-szülői hiányosságok miatt.
2009. nov. 25. 22:46
 17/30 anonim ***** válasza:
75%

Ha gyedból mész gyedbe (a nagyobbik 2. születésnapja előtt szülsz), akkor folytatólagos a gyed, sőt, a tgyást a munkaszerződésed szerinti bérből számolják.

Ha később születik meg a baba, nos, hirtelen nem tudom pontosan, utána kéne néznem, de azt mára nem igérem. Igazából az a kérdés, hogy a gyed napjai beleszámítanak-e a 360 napba.

2009. nov. 25. 22:50
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm + azt is, ha megnéznéd holnap. gyed-gyes analfabéta vagyok, bocs. Illetve hátha másoknak is segítesz vele. Bocs, kedves kérdező!
2009. nov. 25. 22:55
 19/30 anonim ***** válasza:
0%

Igen sajnos most már csak 2 évet lehet otthon maradni a gyerekekkel,de pl nálunk is úgy volt,hogy vissza kellett mennem dolgozni,mert nálunk én keresek többet,mint a párom,nálunk én vagyok a "kenyérkereső".Nem is tehettem volna meg,hogy a harmadik évben otthon maradjak,mert párom fizetése kevés lett volna egy 4 tagú családnak.

Offolok,de volt aki azt íra,hogy "apa fizetése jó lesz"

Hát nem tudom,de szerintem nem a régi világban élünk,hogy eltartsanak bennünket.Legalábbis én soha nem tudnám elviselni,hogy egy férfi kitartson.Nem szabadna így gondolkodni,hogy a párom pénzére számítok.

A másik,hogy pl én is már remegve vártam,hogy visszamenjek dolgozni,mert már nagyon bezártnak éreztem magam,közösségbe szerettem volna menni,kizökkanni a monotonságból.És nem is vagyok háztartásbeli típus.

2009. nov. 26. 09:11
 20/30 anonim ***** válasza:

Mi most szeretnénk a 3-ik babát.Azt sem tudom ilyenkor mennyi járandóság járna?13 és 8 évesek a lányaim.Minden esetre én azt vallom,hogy a baba érdekben a 3év mindenképpen szüksékelteteik,mert fontos életszakasz a baba számára.Azt,amit pl:bölcsiben kap,ott nem kaphatja meg az igazi anyai szeretetet!Ha szülünk,azt nem segélyre tesszük,de sajos arra is szükség van--nálunk legalábbis minden ft számít.

Rosszul tette az állam,hogy megszavazták a 2 évet:(De még rosszabb,hogy nem adják meg legalább a minimálbért a gyesre!Jól tudják mondani,hogy szüljünk,DE életszívonalat is kell tartani.És ugye egy nő két dolgot mindenképpen megtesz az életében:

1.Hogy legyen gyereke

2.Hogy ne legyen!

Nekem mndennél fontosabb,hogy legyen egy egészséges 3-ik babánk,és ami tőlünk telik,megkap mindent!De a legfontosabb a szeretet,a törődés!

Vagy csak én gondolom így?

2009. nov. 26. 09:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!