Terhesség az apa kiléte nélkül?
A kérdés ELMÉLETI! Csak érdekel! Ezt nem árt gondolom előre leszögezni...
1: Tehát, ha összegabalyodok egy éjszakára egy lánnyal, ő terhes lesz, de nem ismer azon kívül, hogy max a keresztnevem tudja akkor, hogy bírnak engem megkeresni, hogy hahó terhes a nő tőled?
1: Ilyen esetben, ha meg is állapítják, hogy én vagyok az apa akkor vagy magamra vállalom a gyereket és felneveljük vagy fizethetem a gyerektartást? Hogy van ez?
1. Sehogy. Bár ha nálad volt az éjszaka, akkor elég gyorsan ki lehet deríteni, h ki vagy.
2. Ha van erkölcsi tartásod, akkor az első, ha nincs, akkor a második. Tartásdíj fiz. az kötelezettség.
Mondjuk nem nálam volt.
Na de ha véletlen sikerült és én azt sem tudom, hogy ő teherbe esett? Így tényleg még ha fizetném vagy bármi nem is tudok róla.
Kötelezettség...de ha nem tudom vagy nem is akarok szólni akkor szerintem nem tudnak beazonosítani.
mondjuk, használj óvszert? akkor elkerülheted az ilyen eseteket.
amúgy meg megtalálhatnak, és attól, mert csak keresztnevedet tudja, még te vagy az apja.
Az apajelölteket nem körözi a rendőrség, ha ez volt a kérdés. De ha a lány megtalál valamilyen módon, akkor igen, vagy vállalod önként a gyereket, vagy ha a csaj bíróságra megy (nyilván ha megkeresett, akkor ezért tette), akkor fizeted a gyerektartást.
A magyar jog szerint a gyereknek joga van az apjához (és nem fordítva egyébként).
"Az apajelölteket nem körözi a rendőrség, ha ez volt a kérdés. "
Ez azert nem teljesen igaz. Ha a lány tud egy par személyes adatot rolad, akkor elso körben be idéznek a bíróságra. Ha nem jelensz meg, akkor eloszor pénzbírság, utana bizony körözés, de ha jo ügyvéde van vagy olyan kedvében van a bíro, akkor elsőre is ez van.
Az apasagot ha elismeri, akkor megússza a bírósági dns költséget, ha nem ismeri el, akkor azt is hozza csapják a perköltséget. Gyermektartast kötelezettség minimum a gyerek 18 eves koraig. Az egyetlen, amire nem köteleznek, nem kotelezhetnek az a nev. Tehat a nevedet nem kell a gyereknek adnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!