Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Beágyazódás utáni két hétben...

Beágyazódás utáni két hétben nincs kémia kapcsolat a magzat és az anya között?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem, mert antibiotikumot kell szednem és ha esetleg teherbe estem akkor most volt tegnap a beágyazódás és tegnap kezdtem el szedni a gyógyszert. (Dalacin 16 darabos) Egyébként milyen fájdalomcsillapítót lehet szedni terhesség alatt?
2009. nov. 24. 12:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

nem lesz semmi baja az embrionak.

paracetamol származékot szedhetsz terhesség alatt.

2009. nov. 24. 12:43
 2/10 A kérdező kommentje:
Embriót akartam írni, de nem jutott eszembe. Magzatnak később nevezik. (meg van amikor zigóta ugye?)
2009. nov. 24. 12:45
 3/10 anonim ***** válasza:
az első 7 napban igen.
2009. nov. 24. 13:49
 4/10 anonim ***** válasza:

Csak kémiai kapcsolat van ekkor az embrió és az anya között, fizikai alig. Ekkor még kevés az esélye a károsodásnak. Ha az orvos felírta vedd be a gyógyszert, de esetleg kérdezz rá nála vagy a gyógyszertárban, hogy terhesség esetén is adható-e.

28 hetes kismami

2009. nov. 24. 15:08
 5/10 A kérdező kommentje:

Fordítva ugye? Fizikai kapcsolat van csak. A fogorvosom írta fel, de még nem biztos, hogy terhes vagyok, ezért mertem bevenni.

Köszönöm a válaszokat.

2009. nov. 24. 18:47
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem. Kémiai. Ekkor még mindent a kémia irányít, hogyan jut el a petevezetékből a méhbe, hogyan találja meg a megfelelő helyet, hogyan ágyazódik be, kezd el osztódni, alakulnak ki a különböző sejtcsoportok. Ez mind kémia, hormonok, enzimek, stb. Ezért írnak mindig olyan nagy számokat a vetélésekre, mert ez nagyon bonyolult folyamat, ekkor dől el sokminden és nagyon törékeny az egyensúly. A 12. hétre alakul ki a placenta, onnantól van szoros fizikai kapcsolat, addig a szikhólyag táplálja az embriót.
2009. nov. 25. 10:54
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. (bocsánat a tudatlanságom miatt) Örülök, hogy leírtad. :)
2009. nov. 25. 18:12
 8/10 anonim ***** válasza:

Volt még egy kérdésed, de pont mikor írtam a választ adta meg magát a net...

Asszem az volt, hogy a 10. cn-on mekkora volt a tüsző.

A 10. napon sok egyformán pici tüszőt látott csak a dokim, és csak a 16. napon volt remény arra, hogy egy elindul nőni.

2009. nov. 26. 17:26
 9/10 anonim ***** válasza:
...úgyhogy bízni érdemes, mi szurkolunk! :)
2009. nov. 26. 17:33
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát, azért remélem, hogy most nem lettem terhes a biztonság kedvéért.
2009. nov. 27. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!