Helyesen járt el az orvosom, mikor Clostit irt fel nekem hormonvizsgálat után? Nem kellett volna előtte más vizsgálat is? A hormonjaim rendbe voltak, uh-on nem talált semmi eltérőt.33 és 23 mm-es petéim voltak, mindkét petefészkemben.
Figyelt kérdés
Ettől még lehetek elzáródva?2008. júl. 10. 22:16
1/4 anonim válasza:
Hát... ha a hormonjaid rendben vannak és látja a szép petéid is, akkor minek a Closti??? Ez egy peteérés serkentő, akkor kell, ha nincs peteérés.
Jól tudod, azért az igazán alapos orvos (ami ritkaság) megvizsgálja, hogy nem vagy e elzáródva (ez egy un. HSG vizsgálat), mert ugye hiába érik meg a pete és lökődik ki, ha a petevezeték elzáródás miatt nem tud "találkozni" a hímivarsejttel.
Tehát lehetsz elzáródva, és ezt nem lehet egy magánrendelői vizsgálattal kiszűrni. Ehhez kell ez a HSG (átjárhatósági) vizsgálat, amihez azért kell egy kórház, meg egy rtg gép...
2/4 anonim válasza:
Szerintem is felesleges Clostit szedni, ha voltak érett petéid.A closti peteérést serkentő gyógyszer, amire neked nincs szükséged. A Clostinak különben is van egy csomó melléhatása, mint pl: megvékonyítja a nyálkahártyát vagy cisztát okoz. Nekem sajnos mindkettő előfordult, amíg szedtem. Tehát szerintem óvatosan ezzel a clostival.
3/4 A kérdező kommentje:
Talán félreérthetően fogalmaztam,a clostitól volt ilyen szép petém,mégsem jött össze a babám.Hsgt hol végzik,és mennyibe kerül,ebben tudnátok segiteni?
2008. júl. 11. 15:33
4/4 anonim válasza:
Nekem Szeged a nőklinikán csinálták a HSG-t, de minden kórházban kellene, hogy legyen. Ingyenes az eljárás, kivéve a adsz hálapénzt a dokinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!