Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyen az afp vizsgálat? Mit...

Milyen az afp vizsgálat? Mit csínálnak? És igaz hogy vesznek a magzatvízböl mintát és cukrot terhelnek? 14 hetes kismama

Figyelt kérdés
2011. nov. 17. 09:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Az afp csak egy vérvétel. Ha az rossz lenne, akkor talán vesznek a magzatvízből mintát. Cukrot minden esetben terhelnek. Az egy cukros lötty megivásából és vérvételből áll.
2011. nov. 17. 09:09
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
neem. az afp vizsgálat gy vérvétele nnek az értékével mész uh-ra, és a kettő kombinációjával állapítják meg, van-e rizikó valamilyen genetikai rendellenességre. ez a 16.héten van. a cukorterhelés szintén vérvétel, ez a 24. hét körül esedékes.
2011. nov. 17. 09:11
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nekem azt mondta a doki a cukrot terhelik rögtön afp után!!!!! :-( És ha nem szeretném az kötelezö?? (A cukorterhelés!) Nincs mellékhatása?
2011. nov. 17. 09:48
 4/11 anonim ***** válasza:
Mellékhatása nincs. Jobb, ha megcsináltatod, mert sok terhesnél kialakul terhességi cukorbetegség és azt kezelni kell.
2011. nov. 17. 09:50
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
AFP vizsgálat valóban egy vérvétel, utána a vérvétel eredménye ha meg van akkor egy UH és a kettőből együtt állapítják meg rendben van e. Cukorterhelés úgy zajlik legalább is nálunk hogy először egy vérvétel éhgyomorral, ezután meg kell inni a cukros lötyit amit ott adnak, egy óra várakozás után még egy vérvétel, majd még egy óra múlva a harmadik utolsó. Ennek az eredményét csak akkor küldik ki lakcímre ha valami probléma van. Ha nincs gond akkor ezután már nem történik semmi.
2011. nov. 17. 09:54
 6/11 A kérdező kommentje:
Oké köszönöm!!! Akkor magzatvizet nem vesznek?? Ha igen azt hogy??
2011. nov. 17. 10:12
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Magzatvizet csak attól vesznek akinél rossz az eredmény, de akkor is azt hiszem eldöntheted engeded e vagy sem, bár ebben nem vagyok biztos mert nálam szerencsére erre nem volt szükség.
2011. nov. 17. 10:18
 8/11 A kérdező kommentje:
Hát remélem nálam sem lesz azért KÖSZÖNÖM Mindenkinek a válaszokat!!!!!!!!!
2011. nov. 17. 10:19
 9/11 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de milyen dokihoz jársz te? De tényleg! Aki ilyen alap dolgokat nem mond el!
2011. nov. 17. 11:30
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem rossz lett az AFP, de nem csináltak magzatvízvételt. Mivel a magas AFP nyitott gerincre, koponyahiányra stb utalhat, ezért leginkább csak UH-val lehet kideríteni, hogy baj van-e. Nekem csináltak UH-t, nem találtak semmi eltérést. A genetikus felajánlotta az amniocentézist (magzatvízvételt), de elmondta, hogy abból se derül ki tutira, hogy van-e rendellenesség, az ultrahang biztosabb. Így nem is értem minek erőltetik az amniot, amikor egy veszélyes vizsgálat, és nem derül ki belőle semmi, legalábbis ilyen esetben.
2011. nov. 17. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!