Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Clostilbegyt és óvszeres...

Clostilbegyt és óvszeres védekezés. Teherbeesési esélyek?

Figyelt kérdés

22 éves lány vagyok, hormonproblémák miatt szedem ezt a bogyót, már alig van hátra pár szem. Van egy pasi, akivel nem vagyunk egy pár, de szeretnénk lefeküdni, természetesen gumival, felelősségteljesen, mert se neki, se nekem nem kéne gyerek mostanság. Szóval az a kérdés, mennyire kell vigyáznunk?! Az oké, hogy nem megy el bennem még gumival se és nem élvez a hüvelyem környékére. Normális esetben ez eléggé jól kizárja a terhességet, és bár lehet hülye kérdés, de ez ebben az esetben változik?

Kioktatást nem kérek, köszönöm, de minden hasznos válasznak nagyon örülnék :)

2013. nov. 16. 12:34
 1/7 anonim ***** válasza:
Inkább viszgáltasd ki endokrinológussal a hornom problémát, closty elég akkor ha babát szeretnél és nincs peteérsed. Gondolom nögyógyász adta és nála voltál a hormon problémával... Ez nem rá tratozik hanem endokrinológusra. Attól hogy a closty csinál egy peteérst még a kiváltó ok ne fog meggyógyulni és ettől nem fog beállni rendszeresre a ciklusod. A gumi elég a védekezésre ha körültekintöen hazsnáljátok. na meg uygebár ha már nincs peteérsed akkor kicsi az eély rá. elvileg egy nö csak havonta egyszer kb 24 órán keresztül fogmazóképes. de persze védekezni kell ha nem akarsz még babaát mert azért becsőszhat máskor is.
2013. nov. 16. 12:38
 2/7 A kérdező kommentje:
Endokrinológus írta fel. Ez egy elég hosszú folyamat volt, mert voltam már nődokinál (maszek), de egy vélemény nem vélemény, így egy endokrinológushoz is elmentünk (szintén maszek), és ő írta ezt fel, a másik doki foggátlót akart felírni..szóval ki vagyok vizsgálva, elvileg semmi nagyobb bajom, csak egy fájdalomcsillapoító túl adagolás (fogfájás..) tett be a szervezetemnek és azért kell újra helyreállítani. Szóval ő csak annyit mondott, hogy ha szex lesz akkoris óvatosan, mert teherbeesésre hajlamosít keményen ez a bogyó.
2013. nov. 16. 12:42
 3/7 anonim ***** válasza:
értem. Igen hajalmosit mivel pont meddőségi problémékra adják hogyha nincs peteérse a nönek. csak egy ciklusban kell beszedned?
2013. nov. 16. 12:51
 4/7 anonim ***** válasza:

Óvszerrel nyugodtan elélvezhet. Arra vigyázzatok, hogy óvszer nélkül m,ég az elején se menjen a hüvelyed környékére.

Ha nagyon nagyon biztosra akartok menni, akkor az óvszer mellett használj még valamilyen kiegészítő fogamzásgátló módszert.

2013. nov. 16. 12:56
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen, csak 10 bogyót írt fel, napi 1 adaggal. Azt mondta, hogy ez elvileg helyreráz, de ha mégsem, akkor menjek vissza. Viszont itt jön be a para a képbe, hogyha nem jön meg akkor miért nem jön..terhesség vagy csak nem volt elég a gyógyszer. Szóval ettől is félek..

2013. nov. 16. 13:17
 6/7 anonim ***** válasza:

azt, hogy nincs peteérésed, a closty nem fogja helyrehozni, plusz azért írják fel, hogy több petesejt érjen meg egy időben, tehát segítsen teherbe esni. Nem hormonproblémákra írják fel, hanem pont a teherbeesés megkönnyítésére.

Ezt ki kellene vizsgáltatni NORMÁLIS endokrinológussal (pont így jártam, azért írom, és szerintem nem vizsgált ki normálisan, ne haragudj, de nem bántásból írom tényleg).

Emellett cisztásodásra hajlamosít durván, szóval attól is lehet, hogy nem jön meg.

2013. nov. 16. 13:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Hát, a magán dokihoz képest mérföldekkel jobb volt. Én úgy érzem elég jól kivizsgált: kikérdezett részletesen családi betegségekről, szexuális életről, voltam sima vérvizsgálaton, cukorterheléses vizsgálaton, hormonvizsgálaton, ő kétszer nézett meg hüvelyi ultrahanggal.
2013. nov. 16. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!