Mennyi szünetet kell tartani az utolsó fogamzásgátló bevétele után, amikor teherbe akarok esni?
A fogamzásgátló 1-2 nap alatt kiürül a szervezetből.
A fogamzásgátló hatása azonban lehet, hogy nem múlik el ilyen gyorsan. Amíg a tablettát szedted, nem működött a petefészked, nem termelt se hormonokat, se petét nem érlelt. Nem volt saját ciklusod. A méhnyálkahártyád is extrém módon elvékonyodott, ezért volt kevesebb a vérzésed. Ezeknek mind vissza kell állni a régi, tabletta előtti, saját kerékvágásba, amihez egyes nőknél hónapok kellenek. Ezért a próbálkozással érdemes legalább 3 ciklust várni, addig pedig nem hormonálisan (gumival) védekezni.
Szia!
Én 10 évig szedtem, abbahagyása után 3 hónappal próbálkoztunk, elsőre sikerült.Elvileg ennyi elég.
Én a Yasminelle-t szedtem 5évig, nekem azt mondta a dokim, hogy ez már elég kevés hormont tartalmaz, és nem kell fél évet várni a babával!
mi 1hónapot vártunk, és azonnal össze is jött a kis babócánk, aki most már 1hónapos elmúlt, igazi kis mosolyalbum, egy kis tünemény! :)
Szia!
Én is yadint szedtem, több mint egy évig, az egyik hónapban abbahagytam és a másik hónapban már meg is fogant a baba. Most makk egészséges 15 hós a kisfiam. Ezeknek olyan kicsi a hormontartalma, hogy hamar kiürül, de megnyugtatásként tarts 3 hónap szünetet, de kérdezd meg a dokidat ő mit mond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!