Adnátok divatos gyakori nevet a gyereketeknek?
Figyelt kérdés
Lánynevekkel rendben vagyunk, amik tetszenek, ismert, hagyományos de nem divatos nevek. Viszont a fiúnevekből csak azok a nevek tetszenek, amiből rengeteg van. például: Dávid, Balázs, Ádám, Bence.2013. nov. 5. 10:55
1/11 anonim válasza:
Igen! A fiamnak gyakori, divatos neve lesz, de nem érdekel, mert ez az egy tetszik igazán. Meg aztán mi a garancia rá, hogy egy most még ritka név nem-e lesz akár 1 év múlva felkapott?
2/11 anonim válasza:
Persze, ha az tetszik. Inkább adom azt a nevet ami tetszik, még akkor is ha tucatnév, minthogy olyat adjak, ami ritkább, de nem tetszik.
3/11 anonim válasza:
Nekem Bence a nagyobbik fiam (4 éves) és egy picit ugyan zavar, hogy tucatnév lett, de nekem ez kislánykori (harminc-sokéves) elképzelésem volt, hogy ez lesz a fiam neve, így mikor aktuálissá vált, nem érdekelt a gyakorisága. Ha 10 évvel ezelőtt születik, akkor is ezt a nevet kapja, és akkor még nem volt felkapott, ez sosem tudhatod. A második fiam viszont aránylag ritkább, - a Nándi nevet kapta. A saját érzésed befolyásoljon, ne a környezetetek.
4/11 anonim válasza:
ha nagyon nagyon tetszene,és más nem tetszik annyira akkor igen. de én igyekeztem úgy választani,hogy ne legyen gyakori a kiválasztott név.
5/11 anonim válasza:
Nem adnék. Annyi mindenből lehet válogatni, és egy-egy név "felfutása" min. 3-4 év.
De inkább legyen gyakori a gyerek neve, ha nektek tetszik, mintsem kínlódjatok valamivel.
6/11 anonim válasza:
Nem adnék, de mondjuk jobbat se tudok a fiam így az apja nevét kapta de nem vagyok elégedett.
7/11 anonim válasza:
Nekem a Hanna tetszett nagyon Magyarországon tucat név de Németországban ahol élünk nem sok van! Nekem a lényeg, hogy tetszen és illő legyen egy most kislányhiz és később egy nőnek is megfelelő legyen! Most becezzuk, hogy Hannus illetve Hanni a nagyobb Kiara lett igaz abba a nevbe beleszerettem mikor meghalottam! Mind a két csajszimnak van 2dik neve Linnea és Blanka! Igy később valaszthatnak, higy hogyan szólítják meg őket!
8/11 anonim válasza:
25 hetes vagyok. Mi Olivérnek szeretnénk hívni. :-)
9/11 A kérdező kommentje:
Én szívesen adnám az apukája nevét, az az egy kifejezetten olyan ritka név ami tetszik. Az apukája is szereti a nevét, viszont ragaszkodik hozzá, hogy saját neve legyen a gyerkőcnek.
Amúgy igazatok van ki tudja, hogy ha egy ritkább nevet választunk nem lesz e pont az ő ovijában sulijában másik 2 gyerek akit pont így hívnak. Mi az egyetemi kollégiumban 9-en laktunk együtt. Ebből a kilencből volt két Helena és két Lívia, pedig egyik sem az a túl gyakori név.
Ami még eléggé tetszik (jó nem annyira mint a Dávid) és valamivel kevésbé gyakori az a Gergely.
2013. nov. 5. 12:53
10/11 anonim válasza:
Mi szándékosan nem adunk az első 100 közül nevet a gyerekünknek. Pont azért, mert mindkettőnknek nagyon gyakori keresztneve van. 8 évig egy olyan osztályba jártam általánosban, ahol 14 lány közül négyünknek volt azonos keresztneve. Ennek köszönhetően mindenkinek volt beceneve, ami a vezetéknevünk becézése volt - el nem tudom mondani, hogy mennyire utáltam. Ez volt a legrosszabb, de gimnáziumban, egyetemen és még az első munkahelyemen is végigkísért ez. Most végre nincs olyan körülöttem, akinek ugyanaz lenne a keresztneve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!