Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Vitaminok, terhesvitaminok...

Vitaminok, terhesvitaminok teherbeesés előtt/után?

Figyelt kérdés
Szedtek valami plusz vitaminokat mióta babát szeretnétek. Orvost kérdeztem azt mondta nem kell. Terhesvitamint szedtek vagy csak 1-1 féle vitamint?
2009. nov. 15. 14:25
 1/9 anonim válasza:

Szerintem igaza van a dokinak.

Elég ha egyféle terhesvitamint szedsz (pl.Elevit), mert az komplexen tartalmaz minden fontos nyomelemet és vitamint.

A feleslegesen sok vízben oldódó meg úgyis kiürül a szervezetedből...

Egyél sok gyümölcsöt és zöldséget, az untig elég a terhesvitamin mellett.

2009. nov. 15. 14:41
 2/9 A kérdező kommentje:
Terhesvitamint kérdeztem tőle, arra mondta hogy nem kell.
2009. nov. 15. 14:45
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha terhesvitamint nem akarsz szedni, folsavat ajánlanék. Az segíti a teherbeesést is (állítólag), és amikor még nem tudod, hogy terhes vagy, már akkor hozzájárul a fejlődéséhez, hiszen az első 12 héten ez a legfontosabb.
2009. nov. 15. 14:49
 4/9 anonim ***** válasza:

Az én orvosom, azt mondta, hogy mindketten szedjünk legalább folsavat és jódot már 2 hónappal a projet beinditása előtt. Az ősz miatt a párom most multit szed én pedig terhesvitamint. Remélem hamarosan lesz eredmény!!!

Nem értem miért mondta az orvosod, hogy nem kell...

24/N

Egyesek szerin a C vitamin is nagyon jó sperma aktivizáló.

2009. nov. 15. 16:32
 5/9 anonim ***** válasza:
Most tervezzük a babát, az én nőgyógyászom azt mondta, hogy folsavat szedjek.
2009. nov. 15. 17:55
 6/9 A kérdező kommentje:

Folsavat, E és C vitamint szedünk mindketten.

Plusz én néha magne B6ot.

Erősen filózok rajta hogy elkezdjek terhesvitamint hátha az jobb (Gravida/Béres).

2009. nov. 15. 18:40
 7/9 anonim ***** válasza:
16:32-es vok. Szerintem semmi képp nem árthat a terhesvitamin, pláne igy ősszel(a szervezeted ellenálló képessége szempontjából). De ha folsavat szedtek, az nagyon jó, mert idő kell a beépülésére.
2009. nov. 15. 20:17
 8/9 anonim ***** válasza:

ezek bőven elegek(milyen furán hangzik), ezek a vitaminok, amiket írtál. én femibiont szedek, meg néha magne b6-ot, és sok gyümi és zöldség. a dokim azt mondta, ez csak a 20.hétig legyen így, utána csökkentem az adagot, napi egyről, mert akkor óriásbébim lesz :-)

9hetes km

2009. nov. 24. 08:47
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha elkezdet szedni a terhes vitamint akkor nem szedd mellé a plusz E vitamint mert nincs rá szükség. Viszont A vitaminnal vigyázni kell, mert ha túl sok jut a szervezetedbe, akkor fejlődési rendellenességet okozhat. De persze a terhesvitaminokban nincs annyi, hogy baj legyen. :) Csak nem szabad még pluszban sokat szedni belőle. Én is elkezdem hamarosan a Gravidát. Sok sikert! :)
2009. nov. 24. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!