Magas TSH tényleg nem gond ha más értékkel minden rendben? Kérlek írjatok.
De gond! Főleg, ha babát szeretnél. Nekem "csak" 4,9 volt. A többi értékem nekem is jó volt, tüneteim nem voltak. Az endokrinológus egyből írt gyógyszert, 25 mg Letroxot. Előtte kétszer elvetéltem. Most 11 hetes terhes vagyok, minden rendben a babával, a gyógyszert megemeltük 75 mg-ra.
Szóval én a helyedben felkeresnék egy másik endokrinológust.
Ilyen TSH mellett is terhes lehetsz, de sokkal nagyobb a vetélés esélye.
A TSH egy stimuláló hormon, az agyalapi mirigyben termelődik. A magas szintje azt mutatja, hogy próbálja fokozni a pajzsmirigyedben termelődő hormonok mennyiségét (FT3 és az FT4). Ha az FT4 és a FT3 szintje OK, akkor a szervezeted még kompenzál. A probléma ott van, amikor az ember lánya terhes lesz és több FT3 vagy FT4 kellene, de már nem tud többet termelni a szervezted, mert a terhesség nélkül is csúcsra van járatva.
Endokrinológusa válogatja, hogy ki mikor kezd el gyógyszerezni. Én 2003 óta szedek tiroxint, nézd meg ezt az oldalt: [link] Egyrészt agyon sok hasznos infó van fent. Másrészt az orvos, aki csinálta is nagyon jó fej és szerintem szakmailag is nagyon jó, ha emilben megírod neki az értékeidet, 2-3 napon belül válaszol. Én egyszer voltam nála, azóta emailben írom az értékeimet. 26hkm
Az izotópot sugároz, 1-2 ciklust érdemes lenne kihagyni és vigyázni, hogy most ne legyél véletlenül sem terhes.
A tsh-nak 1 körül kell lennie, a Tiéd ennek a hatszorosa, nagyon magas.
Nekem 3-assal szedni kellett a Letroxot, 3 hét alatt le is vitte 1-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!