Ez alapján a cikk alapján, lehet, hogy terméketlen lettem?
Már van egy kislányom, aki elsőre összejött. 2. terhességem is elsőre összejött, de sajnos elvetéltem. 12 hetesen, de a baba csak 5 hetes volt. A szerveyetem kicsit bekavarodott, először váltakozó napszámmal jött meg:30, 27, 30, 27, majd 27 napra innentől, de mindig úgy számolva a 27 napot, hogy az első nap csak egy pötty, második nap is jobbára csak egy pötty, s utána 2 napig ömlik belőlem a vér, majd egyre kevesebb, de így az első pöttytől számítva 1 hétig el szokott tartani. De most olvastam, hogy a menstruációt a valódi vérzéstől kell számítani, s hogy a menstruációt megelőző napokon történő barnázás a terméketlenség jele. Íme a cikk:
Mi számit nem kívánt (abnormális) barnázásnak?
Az a barnázás, amely nem a fentebb említett intervallumokban történik, abnormális barnázásnak számít. Abnormális a menstruáció megjötte előtt napokkal már barnázni!
Ennek a típusú abnormális barnázásnak több oka lehet. A leggyakrabban az oka a menstruációt napokkal, akar egy héttel megelőző barnázásnak a progeszteronhiány! A progeszteron feladata meg- és fenntartani a méhnyálkahártyát arra az esetre, ha teherbeesés történt, és ha nincs elég progeszterontermelődés, a méhnyálkahártya le fog dobódni!
Azok a hölgyek, akiknél progeszteron hiány (ösztrogén dominancia) van, az esedékes menstruációs vérzésük előtt napokkal, vagy akar egy héttel is már barnázást tapasztalnak.
Ezek alapján van okom félni, hogy esetleg nehezebben esek teherbe?
21.-én kellene megjönnie (akkor kellene a barnázásnak kezdődnie), de már tegnap elkezdődött. Tegnap egy kis pirosas pötty volt, ma meg egy picit több, rózsaszínes valami volt, több órán keresztül.
Miért akar most megjönni hamarabb?
Csak azt nem értem, hogy miért akar megjönni hamarabb, már azt hittem, hogy beállt. Legutóbb már csak egy napig volt barnázás, de szinte már normál menszesz napnak mondhattam, most meg megint össze-vissza akar megjönni. Ez a vetélés teljesen összekavart mindent:(
Pár hónapja elkezdtük a babaprogramot, igaz, nem igazán fektetünk bele sok energiát, nem figyelünk oda, hogy mikor időzítünk.
a menstruáció előtti barnázás hormonproblémára utalHAT. De terméketlenségre semmiképpen. Ha mégis hormonprobléma lenne (nekem tényleg egy hétig is volt, ez nálam pajzsmirigy alulműködést és inzulinrezisztenciát jelentett, általában ezek hozzák magukkal a progeszteronhiányt), akkor sem lennél terméketlen, ezt könnyen tudják kezelni.
De ennyi miatt még nem leszel az :) Ha félsz mégis, egy egyszerű vérvétellel kiszűrhető. Egy pötty még nem barnázás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!