Ti vállalnátok babát párotokkal ha még nem volt lehetőség az összeköltözésre?
1 éve hogy párommal együtt vagyunk. Sokszor volt már szó a baba kérdésről. Szeretne már ő is nagyon régen babát mert már 40.-ik éves, én meg 31.-ik éves vagyok.
Sajnos én is és ő is szülővel élünk jelenleg. Próbálnánk valami módon összeköltözni de anyagi lehetőség eddig nem volt rá (én ápolásin vagyok, ő keres de van 35.000ft hitele még pár éven keresztül).
Szerintetek?
NEM
-egy éves kapcsolat túl fiatal hozzá
-nekem alap előtte a házasság az összeköltözés
-ha szülsz nem lehetsz ápolásin és gyes-en,havi 25ezer lenen a te jövedelmed a párodé meg ugyan ennyi de eggyel többen lennétek. Mégis miből vennél tápszert pelenkát.
Párom kb 110.000ft-ot keres havonta, meg van kiegészítő pénz innen onnan. Sajnos engem apu gyakorlatilag anno a gyes után rákényszerített az ápolásira (összesen nekem 50.000ft/hó)
Ő már rég ideköltözött volna ha a munkába való bejárás megoldható lenne, de pont akkorra ér be a busz/vonat amikor a munkaidő kezdődik. Hozzájuk meg nem lehetne költözni mert nem áll a helyzet magaslatán a ház, egy picibabához lenne mit felújítani... és különben is, pont anyósomhoz költözni... onnan kis településről mindenért rohanni kellene a városba (8km)
Ha el tudnánk adni a mi házunkat, anyuék is költöznének velünk, akkor egyből lenne rá lehetőség; és így nem lenne többmilliós hitelünk sem.
Hát akkor sem.
neked a szüleid miért téged kényszeritenek ápolásira?felnőtt nő vagy,ha bármit igy meghatározhatnak akkor neked még nem is valo gyerek.
Ápold a szüleidedt,de a másik szülő segitsen be,és akkor elmehetnél rendes munkát vállalni mellette.
A 110 ezer nem sok pénz,te ehhez 37-t kapnál(bár akkor nem biztos hogy a gyest kaphatnád ha ápolásit kapsz)
én kezdőként kapok 120-t,szoval nem tudom melyik környéken éltek hogy a feltornázott fizu a 110,mert az baromi kevés.Ha külföldre nem akartok menni,maradjatok az országon belül,de mondjuk a nyugati részen ahol párodnak a mostaninál csak több lenne a fizetése.
Kedves 16-os: az a baj hogy anyu 29 éve beteg, rokkantnyugdíjas pont a betegsége miatt ami napról napra egyre csak rosszabb és gyógyíthatatlan beteg. Mire felnőttem anyuék (de legfőképp apu) kialakított egy olyan életformát amit nem egyszerű ma már megváltoztatni. Pl nem mehettem 15 évesen kollégiumba mint mások, mert anyád. Szóval jól korlátozva lettek a lehetőségeim.
Szolnok megyeiek vagyunk amúgy. Nyugati részre is nem tudnánk költözni mert ott is lakás, munka, stb... Itt is ez a baj pont. Párom 18 éve egy helyen va és biztosat bizonytalanra feladni, noss...
Ha 20km-re ahol dolgozik el tudnánk menni már nem is lenne bajunk. Munkát keresnék de 3 szakmám bár van, sehol nincs lehetőség.
Sajna az a baj h gyerkőc mikor meglett suli után apu és tesója mesterkedése miatt maradt az ápolási mert jelszóval hogy vqn pénzed és munkád, ez lett. Azóta anyu fekvőbeteg lett állapota annyira sokat romlott, amputáció, stb lett már tavaly, a felfekvésekröl nem is beszélve.
Apu az a megmondom kinek mi a jó és csak nekem van igazam típus, és ezzel elég nehéz megtalálnunk a közös nevezőt. Még csoda h párom nagyon megszerette és jól kijönnek egymással!!
Most eladó a házunk, mert akkor apuék is költöznének velünk a másik településre.
Nekem ebböl baromira elegem van ežért is akarok innen elmenni. Hitel sok lenne és problémás. Egyetlen út az h mindenestöl költözni. Nekem gyerek kell még és párom a gyerkőcömmel, bár erröl apu anno megmondta h hallani nem akár. Apu segítőkész és viszonylag kedves amikor olyanja van, de az kell hozzá hogy neki legyen igaza.
18: nem lenne nehéz elképzelnem csak lehetetlen hitelt felvenni a bank részéröl. Nekem van már egy lassan 10 éves gyerköcöm, azzal soha nem várnám el h apu ellássa anyut. El nem tudnám képzelni a dolgot.
Mivel nagy a ház is de szoba kevés van benne ezért akarnánk eladni. Akkor közösen lenne szobáink és nem a lánnyal egy szobánk lenne... Mikor kicsi volt jó volt, de már nagy ő is.
Páromnak még mivel még nincs gyereke így egyet mindenképp akár és én is csak az a kérdés mikor. Előtte még kell oldani ezt a ház dolgot legfőképp.
szoval akkor neked van gyereked,tehát nem vagy fiatal annyira,de tudod mivel jár egy gyerek.
Sajna hitel nélkül ma már elképzelhetetlen szinte hogy saját tulajdonod legyen,ha nincs megfelelő szülői háttér.apukád amugy dolgozik?besegitönek miért nem vesz fel egy ápolót hogy neked legyen rendes munkahelyed és a gyerek születik ne csak a 25 ezer gyest kapjad(hisz ha jol tudom akkor neked az ápolási se járna agyes alatt.)vagy hogyan képzeled azt el hogy saját lakásotok legyen majd?
van ahol olcsón hozzá lehet jutni egy pici lakáshoz,és olcsobb a törlesztője mint mondjuk egy albérletnek.Apukád miért nem tudja anyukádat ellátni?mi lenne vele ha te nem lennél??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!