Mit gondoltok a hőgörbémről pajzsmirigy alul működéssel?
Kedves kérdező.
Pedig a 6-os TSH érték igen is, hogy magas, mert egy felnőtt nőnek, aki már nem szeretne gyermeket, annak is a max értékhatár 4. Nem értem a dokidat, nőgyógyász vagy endokrinológus doktor vizsgált, írt ki a vérvételekre?
Nekem "csak" 3,36 volt júniusban a TSH értékem, még is felírt az endokrinológus Letrox50-et. Azóta nálam minden rendben lett az értékkel (1,22), de még mindig nem sikerült a baba.
Az, hogy nincsenek pajzsmirigy alul működésre utaló tüneteid, még nem jelentik azt, hogy nem szorulsz gyógyszeres kezelésre. A pajzsmirigy nem játék, sok mindenre kihathat sajnos. Ne hagyd annyiban a dolgot, járj a végére, menj el egy másik dokihoz is.
A ciklusod normális?
Bocsi, hogy kicsit hosszúra sikerültem :)
Amint már írtam is, nem probléma ha magas az alaphőd és fent van a görbéd, mindenkinek más és más az értéke. Nekem például, alap esetben a hőmérsékletem, olyan 36,2-36,4 között mozog, 35,8-ra esik le a peteéréskor és a legmagasabb értékem eddig 36,8 volt ovuláció után a menzeszig. Egyéni, hogy kinek mikor mit mutat a görbe.
Még fiatal vagy, de ne hagyd, hogy évek teljenek el feleslegesen, járj mindenképp a végére.
Nem hiszem, hogy vitamintól változni fog az értéked....., ahhoz, hogy változást érj el, gyógyszert kell szedni és havonta járni kontroll vérvételre.
A görbédben az a furcsa, hogy a vérzés után is magasan maradt még pár napig a hőd. Ezt leszámítva látszik az emelkedés (nem mindenkinek van hőleesése ovu előtt).
Viszont a 6-os TSH egyáltalán nincs rendben. :( Teherbeeséshez az ideális érték 1 és 2 között, inkább 1hez közeli.
Mit jelent, hogy a többi érték normális? FT3 és FT4 mennyi volt? Antitestet néztek? Ha igen, annak mi lett az eredménye? Ugyanis nagyon nem mindegy, milyen vitamint szedsz. Ha "csak" alulműködésről beszélünk, akkor a jód segít, ha azonban autoimmun folyamatról van szó (ezt mutatja meg az antitestek jelenléte), akkor a jód csak fokozza a gyulladást, ezáltal az értékek romlani fognak.
A vérvétel időpontjában volt bármilyen betegséged? Akárcsak egy nátha, megfázás is?
Én amondó vagyok, keress egy normális endokrinológust és mindenképpen mondd el, hogy babát terveztek, mert akkor egészen másképp kell beállítani a gyógyszerezést! Sajnos nekem ehhez 3 különböző endodokit kellett felkeresnem, mire végre találtam valakit, aki mindent elmagyarázott és sikeresen beállította az értékeimet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!