Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ovuláció előtt hány nappal...

Ovuláció előtt hány nappal esik le a hő?

Figyelt kérdés

A 10. ciklus napon vagyok és 4 tizeddel leesett a hőm. Az ovulációs kalkulátor 12-re jósolja az ovum, akkor ez normális?

[link]

2013. okt. 4. 14:27
 1/8 anonim ***** válasza:

Hát a hő vagy leesik, vagy nem, igazából a megemelkedés számít, de a Te esetedben nem is értékelhető a görbe, teljesen össze-vissza időpontokban mérsz.

Ébredési hőt kellene mérni minden nap azonos időpontban, az ágyból még nem kikelve analóg hőmérővel, szájban nyelv alatt vagy hüvelyben 5 percig, vagy végbélben 3 percig.

2013. okt. 4. 14:33
 2/8 A kérdező kommentje:
Mindig ébredés után mérem, de mivel 3 műszakban dolgozom, csak így oldható meg. Tehát ha ezután megemelkedik akkor körülbelül akkor lesz? Nem korai a leesés? Bocsi a hülye kérdésért, csak még nem világos pontosan.
2013. okt. 4. 14:38
 3/8 anonim ***** válasza:
Amikor egy műszakban vagy, akkor is másfél óra különbséggel méred. Így nem értékelhető sehogyan sem.
2013. okt. 4. 14:45
 4/8 A kérdező kommentje:
Miért pontosan felkelsz amikor méred minden nap pl 7-kor? Azt hittem, pont a kialvás a lényege. Azért csinálom amíg letelik egy hónap, aztán próbálkozom mással ha ez így nem működik. Ha úgy nézed, hogy az időponttól eltekintesz, akkor az értékek nem megfelelőek szerinted? Értem kiértékelhetetlen az időpont miatt, de úgy értem ha egy időpontban mértem volna, akkor mit gondolsz valószínűleg más lett volna a hőmérséklet? Mert ha igen, akkor nem nekem való hőmérőzés.
2013. okt. 4. 14:55
 5/8 anonim ***** válasza:

Igen, pontosan ugyanabban az időben csörög a vekker. Olyan időpontot érdemes választani, amikor legkorábban kelni szoktam. Pl 6:30. Hétvégén vagy szünnapon is ugyanakkor csörög az óra, aztán meg visszaalszom a mérést követően. Hiszen az ágyból kikelni sem kell, van hogy mérés közben is alszom.

Az a szabály, hogy összesen hat óra alvás meglegyen, és a mérést megelőző 3 órában nem szabad kikelni az ágyból, mert ha ez nincs meg, akkor "tévesen" megemelkedhet a hő.

Ha tudsz találni a három műszakod mellett ilyen időpontot, amivel a fenti szabályoknak meg tudsz felelni, akkor próbálkozhatsz, egyébként tényleg nem Neked való, akkor más megoldást keress, pl. ovuteszt.

2013. okt. 4. 15:33
 6/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen. :)
2013. okt. 4. 16:57
 7/8 A kérdező kommentje:
És ha belegondolok én alapból sokat járok pisilni éjszaka is, szóval lehet azt sem tudom betartani, hogy 3 óráig ágyban maradjak.
2013. okt. 4. 16:58
 8/8 anonim ***** válasza:
A pisiléssel nincs gond, de igaza van a válaszolónak, aki 3 műszakban dolgozik, annak nem igazán megfelelő a hőmérés. Barátnőm is így dolgozik, neki nem javasolta a doki sem, mert ennek tényleg az lenne a lényege,hogy ugyanakkor mérd!
2013. okt. 5. 06:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!