Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Január elején hagytam abba a...

Január elején hagytam abba a fog. Gátló tabletta szedését (8 év után). Miért nem jött még össze a baba?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy egy adott hónapban nagyjából 30% az esély a teherbeesésre, de a ciklusaim a tabletta abbahagyása óta is nagyjából egyformák (26-29 naposak).

Még annyit, hogy voltam nőgyógyásznál (2-nél is), és mindketten azt mondták, hogy csak egy éven túli sikertelen próbálkozás után járnak majd utána, hogy van-e valami probléma... Mindketten B-vitamin komplexet javasoltak, azt már 3 hete szedem.

Cickafarkfű teáról mi a véleményetek?

2013. szept. 26. 21:03
 1/7 anonim ***** válasza:
menj el egy hormon vérvételre. sokaknak birulnak a ahormonok a gyógyszer miatt. ciklusod be állt már? ha igen akkor valószinüleg nem hormonális oka van. Lehet oka szervi dolog, mondjuk elzáródás vagy a párodnál is lehet probléma avgy összeférhetetlenség, sok lehetőség van.
2013. szept. 26. 21:13
 2/7 A kérdező kommentje:
A kérdésem alatt írtam, hogy a gyógyszer abbahagyása óta 26-29 napos ciklusaim vannak, doki szerint ez így rendben van, de azt is leírtam, hogy két dokinál is voltam, és sem vérvételre sem egyéb vizsgálatra nem küld el egyikőjük sem, mert még nem telt el egy év... :(
2013. szept. 26. 21:14
 3/7 anonim ***** válasza:
Akk menj el egy másik orvoshoz és mond azt,h 1 éve próbálkoztok. Vérvételre elmehetsz fizetősre,ha megteheted,hátha abból is kiderül vmi.
2013. szept. 26. 21:24
 4/7 anonim ***** válasza:

Mi csak hat évet vártunk miután abbahagytam a gyógyszert :(

Egyébként egyszerű, miért nem gondoltál arra, hogy legalább 1,5év próbálkozást mondasz? Ilyenkor ˇ"hivatalból" köteles teljeskörű kivizsgálásra küldeni (pajzsmirigy, hormon, uh)

Legalább kiderül még az elején, hogy egészségesek vagytok. Akár a párod is elmehet egy kiskatonavizsgálatra.

Cickafark arra jó, hogyha görcsös a mensid enyhít rajta, egyébként nagy hókuszpókusz a körülötte keringő hiedelem, a teát ivók 40%-át megkavarta teljesen, 40%-al nem történt semmi, 20%-nak meg rendeződött a ciklusa, vagy teherbe is esett :):)

Inkább agnucaston (barátcserje) +E vitamin. Ennyi bőven elég :) + egy kis ciklusfigyelés, hőgörbe vezetés, netán ovulációs teszt.

Minden jót!

2013. szept. 26. 21:51
 5/7 anonim ***** válasza:
Tavaly májusban hagytam abba a tablettát, azóta sincs baba :( A hülye tabletta jól megkavarta a hormonjaimat, még mindig nem álltak helyre teljesen (pedig a tabletta előtt tankönyvi ciklusom volt, 4 évig szedtem)...
2013. szept. 26. 22:12
 6/7 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok, én "szerencsére" össze-vissza véreztem, így elküldtek hormonvérvételre, szerintem te is mondj valamit (1.5 éve próbálkoztok, sokat közti vérzel stb), vagy menj el magánba, pénzért különösebb indok nélkül is kiírják a vérvételt!
2013. szept. 26. 22:14
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Nos azt hiszem, valóban jobb lett volna 1,5 évet hazudni, csak hát a hülye őszinteségem... De így lesz, megyek 3. dokihoz, és behazudom a másfél évet :)

Köszönöm a válaszokat!

2013. szept. 27. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!