Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogyan lehet, , leszarni, ,...

Hogyan lehet, , leszarni, , egy terhesseget? Hogy ne gorcsolj ra?

Figyelt kérdés
Amikor igazan szeretne valaki,hogyan ne erdekelje es hogyan lehetne nem torodni vele.Nyilvan eszedbejut minden kisbabarol,reklam stb....Meg mindig nem jott ossze 5honap utan es nem tudom meg mit tehetnek
2013. szept. 23. 16:54
 1/10 anonim ***** válasza:
5 hónap az semmi, 5 év na az már valami. Egy makk egészséges párnak is átlag 6 hónap mire jön a baba, van akinek előbb és van akinek később, de átlag 6 hónap amit rá kell ere szánni. Nem lehet egyik napról a másikra kiverni a fejedből, csak úgy ha keresel valami egyéb elfoglaltságot. Mi belevágtunk a háznézegetésbe, számolgattam mi mennyibe kerülne, mit hogyan újítanánk fel, milyen árba vannak a csempék, járólapok hol melyik boltban milyen akciók vannak stb. A másik még amit elkezdtem csinálni az a nyelv tanulás. Teljesen ráfeküdtem erre a két dologra. Na meg fel írtam magamnak 20 könyvet amit elakarok olvasni. Na amint sikerült ezekbe úgy jó mélyen bele ásnom, persze, hogy már jött is a baba. Olyan nincs, hogy nem jön a baba, küzdeni kell soha nem feladni. 2-3 év után lehet kicsit csüggedni, de akkor sem szabad feladni csak akkor már érdemes orvosi segítség után nézni. Időt kell hagyni a babaára, és soha egyetlen percig sem szabad azt gondolni, hogy "nekem sosem lesz már kisbabám". Kitartást és hidd el fog jönni a baba!
2013. szept. 23. 17:04
 2/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is ezt mondták,hogy ne stresszeljek rá és elsőre összejött,de sajnos 10 hetesen elvetéltem. Most,úgy néz ki 3 hónappal később megint pozi a teszt. Gondoltam rá,hogy jó lenne,de egyszerűen amint jöttek a gondolatok,mindig elhesegettem őket és igyekeztem másra koncentrálni. Az élet is úgy alakult,hogy volt bőven máson idegeskednem. Ha együtt vagytok,akkor az öröm,a szenvedély,a szerelem miatt legyetek együtt és ne gondolj semmire,engedd el magad,hagyd,hogy a szenvedély sodorjon magával akkor és úgy ahogy jólesik. Ne számolgasd mindig a PÉ-t,kb úgyis tudod,és gondolom nem heti 1x vagytok együtt amúgy sem,szóval :) Esetleg egy kis cickafark tea segíthet,de nyugalom,csak természetesen. Ja,és ha módotok van rá,töltsetek minél több időt egütt,de kicsit kimozdulva,pihenve (pl. kirándulás,nagy séták,pik-nik stb). Drukkolok!

2013. szept. 23. 17:06
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha 1 évig sem jön össze, akkor érdemes csak mindkettőtöknek orvoshoz fordulni.

Egy terhességet nem lehet leszarni, és az ember amúgy is mindenhol babákkal, kismamákkal, gyerekekkel találkozik az utcán, a tv-ben stb...

nehéz nem görcsölni, magamból kiindulva is tudom. én 5 hónapig stresszeltem rajta, ittam a teákat, mértem a hőmet, aztán meguntam, és már nem gondoltam annyit rá, lesz ami lesz...és a 6. hónapban teherbe estem. lám! :)

2013. szept. 23. 17:07
 4/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Koszonom szepen a valaszokat :) a ,,leszarni,, csunya szo ose tunam ezt tenni csak ezt kapom meg mindig.Ha igy csinalom akkor jonni fog.De mikor igy csinaltam sem jott,nem roskadtam magba es hiszek benne csak csalodott vagyok azon a napon.Mi mar vettunk egy lakast,felujitottuk,elmentunk nyaralni,megcsinaltam a jogsit,mar vagy 20konyvet kiolvastam :) :) :) de folytatom...Ja nagyon szeretjuk egymast es sokszor szeretjuk egymast :p sosem a baba miatt vagyunk egyutt,nem is menne ugy.
2013. szept. 23. 17:35
 5/10 anonim ***** válasza:

...hát olyat hogy le...ni nem lehet. Hiába a sok jó tanács hogy ne foglalkozz vele, foglald el magad, mert akkor TUTI sikerülni fog nagy humbug, akkor is és minden olyan pillanatban amikor éppen nem a magad elfoglalásán vagy eszedbe fog jutni.

Mi szimpla 6 évet vártunk a babára. Gondolhatod, a végén már kész idegcsőd voltam (volt sajnos közbe vetélés is)

..és most szeretném megcáfolni azt, hogy akkor sikerül, amikor az ember lemond róla. Biztos van benne valami, de nem törvényszerű.

Közölték velem, pont a születésnapomon hogy sorry, itt még jó ideig nem lehet baba, ne is védekezzünk, úgysem sikerül. Mutatom az orvosnak az előtte napi két csíkos pozitív ovulációs tesztet. Legyintet, azt mondta ez hülyeség. Látta az UH-n hogy itt nem volt peteérés. Sírtam magamba, hogy megint nem sikerül, pedig előtte este, mikor két csíkos volt a teszt tettünk a próbát. Jól nyögve-nyelősen, olyan hozzáállásal, hogy tegyük meg amit tudunk....szóval ez után másnap közölte az orvos hogy nem lehet még gyermekünk.

Az ezt követő két hétben depresszíó, cigaretta, alkohol, otthoni balhék, már a váláson gondolkodtam, hiszen ha nekem nem lehet, legalább a páromnak lehessen(mástól) gyereke. A férjemhez hozzá sem nyúltam, nem akartam, mindent útáltam, az egész világot.

Egyszer csak két hét után nem jött meg. Gondoltam na megint szórakozik a mensi, úgysem lehet bébi, a doki megmondta........

....de gyanús volt a dolog. Aztán volt egy-két csepp, aztán semmi. Ekkor már gyanakodtam. És igen, ő volt az én kisfiam. :) Most négy éves. :):)

Ergo: rá voltam görcsölve totál!!! Mikor nem foglalkoztam vele és depresszióskodtam, akkor már ott volt a pocakban, mert nem nyúltunk egymáshoz a férjemmel előtte két hétig :):):)

Ha nagyon kivagy már, szerintem menj el egy dokihoz, és simán mondjad hogy több mint egy éve próbálkoztok. Ilyenkor már "hivatalból" kell neki küldeni téged hormonvizsgálatra, ilyen-olyan vérvételre, és ilyenkor gyorsan ki szokott derülni, hogyha valami gubanc van. Legalább tudni fogod, hogy mi a helyzet

Minden jót neked!

2013. szept. 23. 17:39
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem az,hogy szard le ,mert nagyon akarni is lehet és szerintem attól még összejön.nekem összejött úgy,hogy folyton rá gondoltam,nagyon akartam és más sem járt a fejemben.Stresszelni nem szabad rajta..a stressz,szomorúság,negatív gondolatok azok amik akár egy peteérést is gátolnak.Légy vidám,boldog,várd a babát,gondolj rá,de hagyd,hogy jöjjön amikor jönni akar.

Ha mégsem 1 év után,akkor se keseredj el,gondolj arra,hogy egy kis orvosi segítséggel is teherbe lehet esni,ha nem megy spontán. Nem lombikra gondolok,hanem akár kis hormon pótlásra,de mindenre lenne megoldás!

Szóval örömmel várd a babát és jönni fog!

2013. szept. 24. 10:48
 7/10 anonim ***** válasza:

Én is totál készen voltam, amikor ezzel a mondattal jöttek.. Mert ugyanígy gondolja mindenki, aki régóta vár babára, hogy hogy a túróba tudná "kikapcsolni" magában ezt a dolgot, mikor nem csak vágyik rá, de minden erre is emlékezteti (ahogy írod is: reklám, szomszéd gyerek, bármi). Igen, mert olyankor tényleg erre fókuszálsz. Mégis: lehet ebben a "görcsölésben" vmi, mert nekem pl másfél év után úgy jött össze, hogy éppen összeomlóban volt az életem (alapból már depis voltam, erre meghalt egy hozzátartozóm, a cég ahol dolgoztam, bejelentette, hogy megszűnik..) Teljesen magam alá kerültem, és észre sem vettem, hogy nem jut időm/kedvem az alapproblémámon keseregni. Erre még abban a hónapban kiderült, hogy ott van a pocakban a ma már 3,5 éves kisfiam!:)

5 hónap tényleg nem sok idő még, de ha év végéig sem jön össze, én is javaslom, hogy januárban menj(etek) el kivizsgálásra. Abból baj nem lehet, és felgyorsíthatja a dolgokat. Minden jót!

Ma már két fiús anyuka:)

2013. szept. 24. 10:51
 8/10 anonim ***** válasza:
Megértelek hogy nem tudod elfogadni azt hogy ne "görcsölj rá",semmi értelme.Igaz 5 hónap az tényleg semmi.Mi 4 éve várjuk.1,5-2 évig nem görcsöltem(ahogy egyesek ajánlják)nem is nagyon törődtem vele,csak amennyit muszály,gondoltam majd jön ha jönni akar...aztán itt állok 4 év már majdnem és még mindig semmi.Szóval ez nem oszt nem szoroz.Élő példa vagyok erre.5 hónap miatt ne aggódj,viszont annyit se várj mint én,mert ha viszont már ennyi idő eltelt és semmi akkor ott mindig gondok vannak.Ez tény.Mielőbbi babásodást kívánok! :)
2013. szept. 24. 12:36
 9/10 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Pont így vagyok én is! 5 hónap telt el, minden létezőt beképzeltem már magamnak, de semmi. És nagyon unom. Nem tudok velel nem foglalkozni. De meg kell próbálnunk! :)
2013. szept. 24. 19:02
 10/10 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a biztatast,nagyon kedvesek vagytok :)
2013. szept. 25. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!