Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Túl nagy korkülönbség? Többi lent

Túl nagy korkülönbség? Többi lent

Figyelt kérdés
A fiam 6 éves decemberben a lányom ugyanebben a hónapban 2 éves lesz. Nem tudom eldönteni, hogy belevágjunk -e a 3. gyerek projektbe 2015 tavaszán (2 év múlva) vagy sem? én akkor 33-34 éves leszek. Szívem szerint szeretnék még egy gyereket, de ésszel tudom hogy nem biztos hogy jó lenne ha ekkora lenne köztük a különbség!? sajnos előbb tuti nem tudnánk bevállalni, mert dolgoznom KELL! Kíváncsi vagyok hányan mondanának igent és hányan nemet erre, és ha indokolnátok is megköszönném! nem ezen fog múlni semmi, csak érdekelne hogy másoknak mi a véleménye - mert a családom véleménye sajnos nem mérvadó!
2013. szept. 7. 14:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi is szeretnénk 3 gyereket, ezért én igent mondanék. Nem a korkülönbségtől lesz közeli vagy távoli kapcsolata a testvéreknek, rengeteg minden máson is múlik. Ha szeretnétek harmadik babát, akkor én belevágnék a helyedben. 34 évesen pláne nem vagy hozzá idős! :)
2013. szept. 7. 15:06
 2/11 anonim ***** válasza:
Igen!
2013. szept. 7. 15:39
 3/11 anonim ***** válasza:
Nekem a rokonom 37 éves és nemrég adott életet 3. babájának. Van két kislánya és most kisfia lett..a nagyobb kislány 2.-as a kisebbik pont 6 éves. Tökre szeretik a kistestvérüket, nem irigyek rá,és sokat segítenek.Szerintem nevelés kérdése, hogy hogy állnak egymáshoz, gyereknyelven meg kell magyarázni. Szerintem nyugodtan vállald be, szeretni fogják egymást! :)
2013. szept. 7. 15:43
 4/11 anonim ***** válasza:
Szerintem 33-34 évesen pont belefér az utolsó gyerek,és 4-5 év ideális korkülönbség.
2013. szept. 7. 15:53
 5/11 piroska és a farkas ***** válasza:
100%
Nálunk a bátyám és köztem 3, az öcsém és köztem 6, tehát kettejük között 9 év korkülönbség van. gyerekként mindenfajta felállásban tökjól tudtunk együtt játszani :) Azóta eltelt 30 év, és még mindig örülünk, hogy 3-an vagyunk :)
2013. szept. 7. 16:01
 6/11 anonim ***** válasza:
A bátyám és köztem 2 év, az öcsém és köztem 10 év, nagyon szeretjük őt,sokat játszottunk együtt,most felnőtt fejjel pedig támogatjuk,h.semmiben ne szenvedjen hiányt,amit a szüleink esetleg nem tudnak neki megadni. Vállald csak be,örömük lesz benne a nagyoknak is!
2013. szept. 7. 16:17
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelmű igen! Én 41 éves vagyok :) és 5 hetes a legkisebb, voltak aggályaim, de nagyon akartam egy harmadikat! Szuper terhesség, szuper könnyű szülés, és csodás baba. A kórházban voltak nálam sokkal "idősebbek", olyan is, aki az elsőt szülte. Nekem a két nagyobb között 10 év van, 13 a legnagyobb, 3 a középső, és a kicsi most született. Nem így terveztem, özvegyen maradtam a naggyal, és 8 évig csak a munkámnak éltem, meg a lányomnak. Soha nem gondoltam, hogy 3 gyerekes anyuka leszek, bár ez volt minden vágyam! Majd megismerkedtem a férjemmel, és mivel neki nem volt gyereke, nagyon szeretett volna egyet. Pillanatok alatt terhes lettem (én, aki 1,5 évig lombikoztam az első férjemmel, akinek nem lehetett természetes úton babája), és született egy kisfiam. 10 évig lányos egyke anyukaként ez akkora változás volt, de úgy imádtam! A férjem nagyon szeretett volna még egyet, én már azt gondoltam, ááááá.... 40 évesen már nem fog összejönni. Az első hónapban terhes lettem, minden eredményem tökéletes volt, el sem akartam hinni! A szülésem egy álom volt, és egy tündéri jó, gyönyörű, nyugodt babám van, és mindennél jobban élvezem a babázást. Én, aki 20 éven keresztül minden reggel 5-kor keltem, hóban fagyban mentem dolgozni, és vezető lévén a karácsonyok, ünnepek, hétvégék is a munkahelyemen értek... Találtam egy itthoni munkát, így van egy kis kreativitásom, elfoglaltságom, extra pénzem, és mégis itthon lehetek a családommal. A legjobban a nagyom élvezi, aki elmondja mindennap, hogy "de jó, anya, végre itthon vagy, és nekem van családom"! Én azt mondom, vágjatok bele, nem fogjátok megbánni!
2013. szept. 7. 16:38
 8/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm amiket írtatok! Még nem sajnos nem lehet, de szerintem nem mondok le róla! én is "nagy" családban voltam 3 an voltunk és férjem is! csak mindig valahogy úgy éreztem hogy ha túl nagy a korkülönbség az nem jó a gyerekeknek... köszönöm mégegyszer mindenkinek aki írt!
2013. szept. 7. 19:01
 9/11 anonim ***** válasza:
Szia, az öcsém és köztem 5 és fél év van, a húgom és köztem pedig majdnem 9. Most már én vagyok 28, öcsém 23, húgom pedig 20 éves, és igen, az elején nagyon élveztem, hogy én vagyok a nagy tesó, aztán volt elég sok konfliktus, de szerintem ez a kisebb tesók között is van, mostanra pedig szépen össze nőttünk. Mindent meg tudunk egymással beszélni, és nagyjából egyformán is látjuk a dolgokat, úgyhogy, ha "csak" ez miatt vacillálsz, akkor szerintem majd vágjatok bele. :-D
2013. szept. 7. 19:13
 10/11 anonim ***** válasza:
Kérdező! 4-en vagyunk testvérek. Ebből 3-an édestestvérek, a legkisebb pedig anyukám új házasságából. Én vagyok a legidősebb, a legkisebb húgom és köztem 12 (!) év korkülönbség van. Elválaszthatatlanok vagyunk!!! Mikor kicsi volt rengeteget segítettem anyának gondozni őt. Ha a közelében voltam, nem érdekelte hol van anya. :) Imádom. Most már kamaszodik, de még így is a legjobb testvéri viszony van közöttünk!
2013. szept. 16. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!