Toxoplazma mennyire veszélyes teherbeeséskor?
Figyelt kérdés
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni. Nyáron örökbe fogadtunk egy kiscicát aki rendszeresen jár állatorvoshoz (oltások, meg bolhairtás stb miatt). Nem régen örökbe fogadtunk még egyet (mindegyik kinti háztáji cicaalomból való). A 2. kiscica örökbefogadása után tudtam meg, hogy terhes vagyok. Most meg azon aggódom, hogy mi van, ha toxoplazmával fertőzöttek és ha igen és én elkaptam friss terhesen esetleg (nem tudom még, hogy voltam-e korábban fertőzött) akkor mik az esélyei, hogy nem lesz baj, vagy van valami kezelés?2013. szept. 5. 16:14
11/15 A kérdező kommentje:
Sajnos nem régóta van cicánk vagyis gyerek koromban volt (remélem átestem már rajta akkor). Itt nálunk alapra nincs ilyen vizsgálat. Legalábbis az első 2 gyereknél nem nézték, de most tuti megnézetem magam.
2013. szept. 5. 20:28
12/15 anonim válasza:
Ez sajnos nem így van, hogy ha régóta van cicád átestél rajta...én macskák között nőttem fel, kint a bokorban bújkáltunk, nem mostunk kezet, sorolhatnám...11 éve van cicám és negatív at eredményem, nem estem át rajta...én is meglepődtem, de betartom majd a kellő higiéniát!
13/15 anonim válasza:
Valóban nem így van, hogy ha régóta van cicád akkor már át estél rajta. Mint már mondtam én gyerekoromban éppen csak az oroszlánt nem nyaltam körbe, de amúgy az összes kóbor macskát ölelgettem, tyúk szaros tojást ettem, annyi koszt és mocskot elfogyasztottam,hogy csoda,hogy élek mégsem kaptam el a toxoplazmát. Ez a vizsgálat nincs benne a kötelező vizsgálatok között, de ha kéred az orvost és az egy rendes orvos akkor gond nélkül ad hozzá beutalót. Istenhegyi géndignosztikában megcsinálják, de ott fizetni kell érte. De az én orvosom szinte meg sem kérdezte miért akarom a vizsgálatot és szó nélkül adott beutalót a TORCH-ra.
14/15 A kérdező kommentje:
Majd ha elmegyek dokihoz, akkor mondom, hogy van macskánk remélem nem kell neki könyörögni, hogy adjon már beutalót. Azért most már reménykedek, hogy mégsem olyan könnyű elkapni, talán megúsztam.
2013. szept. 5. 21:07
15/15 anonim válasza:
3. vagyok, még nem estem át rajta, pedig babakorom óta macskákkal vagyok körülvéve :) Sőt, az ismerős kismamák közül sem esett még át rajta senki! Azt én sem tudom hogy 2. válaszolót miért pontozták le, hasznos dolgokat írt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!