Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Fogamzásgátlót 16 óra késéssel...

Fogamzásgátlót 16 óra késéssel vettem be, azóta kétszer is sor került nemi aktusra. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Férjnél vagyok, tehát szívesen látnák a babát is.

Már viszonylag régen szedem ugyanazt a tablettát, ami a doki szerint az egyik leggyengébb típus. Most a ciklusom első hetében vagyok péntek este vettem be az utolsót, tegnap elfelejtettem és ma amikor eszembe jutott, a kimaradt tablettát bevettem. A kérdésem az, hogy lehetséges-e teherbe esnem így két együttlét után,( a használati utasítás szerint igen), ha igen akkor mit tegyek? Mert a teszt állítólag csak néhány nap után mutatja ki a terhességet.Addig szedjem a tablettát, nem tesz kárt a születendő gyermekben?

Köszönöm a válaszokat!

#terhesség #fogamzárgátló
2013. szept. 1. 17:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen, lehetséges. Két héttel aktus után tudja kimutatni a teszt. A tabletta nem tesz kárt a gyerekben (elméletileg)
2013. szept. 1. 17:22
 2/5 anonim ***** válasza:
De ha szívesen látnád a babát, miért védekezel?
2013. szept. 1. 17:59
 3/5 gyilokcica ***** válasza:

Megkérdezhetem, hogy mit szedsz?

Aktus után 2 héttel tesztelhetsz, addig szedd tovább, nem árt a babának, ha úgy alakult, ezekben a tabikban már nagyon kevés hormon van, ráadásul az első 6 hétben semmi nem megy át a babába.

2013. szept. 1. 20:35
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha régóta rendesen szeded a tablettát, kicsi az esély a terhességre (megkérdeztem). Persze minden lehet, de nem valószínű. Attól, hogy alacsony a hormontartalma, még hat. Tesztet 2 hét múlva érdemes csinálni legkorábban, illetve ha nem jön meg a tabiszünetben, akkor lehet, hogy baba van. Kárt nem tesz a gyerekben.
2013. szept. 1. 20:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Gracialt szedek már vagy 8 éve.
2013. szept. 2. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!