Ultrahangos átjárhatósági vizsgálatot szeretnék csináltatni.Akinek volt már ilyen az leírná miből is áll,mennyire fájdalmas és hogy egyáltalán hol érdemes ezt megcsináltatni?
Ez egy gyors vizsgálat. Nekem a II sz. Nôgyógyászati klinikán csinálta az orvosom.
Egyáltalán nem fáj, én semmit sem éreztem.
2013. aug. 30. 11:00
2/13 anonim válasza:
Felvezetnek egy katétert a hüvelyedbe, aminek a végén egy "lufi" van.
Azt felfújják levegővel, aztán ebbe folyadékot fecskendeznek, ami átmossa a petefészek-petevezeték környékét, és amerre jár.
Mindezt pedig ultrahanggal nézik folyamatosan.
Nekem kicsit feszített, én kicsit véreztem is utána (pár napig), de egyáltalán nem volt gáz.
2013. aug. 30. 11:14
3/13 anonim válasza:
Nekem fájt, de az a tapasztalatom, hogy akinél semmi probléma nincs, annak nem fájdalmas.
Nekem össze volt záródva, és a vizsgálat közben ki tudták nyitni, ezért fáj - most viszont itt szuszognak az ikreim, megérte! :)
5 perc az egész!
2013. aug. 30. 11:25
4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.Hát akkor felkészülök rá és hamarosan én is megcsináltatom ezt a vizsgálatot.
Csak még kell találnom egy helyet ahol,mert itt ahol én lakom nem igazán szerencsés dolog a kórházba kerülni.Nem egy ember kapott már fertőzést ettől a vizsgálattól itt.
2013. aug. 30. 12:10
5/13 anonim válasza:
Nekem nagyon fájdalmas volt, noha a doki azt mondta nem vagyok elzáródva egyáltalán. Esetleg vegyél be előtte vmi fájdalomcsillapító bogyót. Ártani nem árt. Amúgy én magánúton csináltattam, tb.-re úgy tudom nem is csinálják, csak a röntgenest, de az nem ad annyira részletes képet.
2013. aug. 30. 14:20
6/13 anonim válasza:
Nekem borzasztóan fájt, elsírtam magam, pedig átjárható voltam. És előtte másfél órával bevettem két cataflam-ot. Viszont a vizsgálat után nem fájt semmi, mentem rögtön dolgozni. Magánklinikán csináltattam, ultrahanggal együtt 65ezer volt.
2013. aug. 30. 17:04
7/13 anonim válasza:
Nekem életem legborzalmasabb élménye volt. A császár ehhez képest semmi. Pedig minden rendben volt. Utána megtudtam, hogy a szomszéd város kórházában altatásban csinálják. Én meg érzéstelenítést sem kaptam.
2013. aug. 30. 17:58
8/13 A kérdező kommentje:
Hát ezek elég vegyes élmények.Akiknek ennyire borzasztó volt az élmény azoknak mind az ultrahangos vizsgálat volt? Nem a röntgenes?
2013. aug. 30. 18:16
9/13 anonim válasza:
6-os vagyok. Nemem hicosy volt, az az ultrahangos, ha jól tudom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!