Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha lombik program segítségével...

Ha lombik program segítségével estem teherbe, akkor a baba születésétől hivatalosan bejegyzett lesz az élettársi viszonyunk? Jelenleg együtt élünk, be van jelentve hozzám a párom. Valahol talán olvastam erről, de most nem találom.

Figyelt kérdés
Az intézetben nem kértek tőlünk az együttélésről hivatalos dokumentációt.

2013. aug. 28. 08:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
20%

Pontosabban az lenne a normális, ha előbb vállalnák fel egymást, és utána gondolkodnának a gyereken.

Itt most nem vallási vagy lelki kérdésről van szó. Csupán arról, hogy ha valakik összeházasodnak vagy legalább hivatalos élettársi kapcsolatba lépnek, azzal azt üzenik a világnak, a családnak, a barátaiknak: ez az ember hozzám tartozik, felvállalom őt! Ha ennek a kinyilvánításához nem elég érett a kapcsolatuk, akkor szerintem egy gyerekhez sem az.

2013. aug. 28. 16:16
 12/19 A kérdező kommentje:

Kedves 8-as válaszadó! Szerinted mi bujkálunk a társadalom elől, és nem vállaljuk fel egymást? Gondolom Te egy mások által tökéletes házasságban élsz...

Együtt élünk, bár nincs róla hivatalos papírunk, szerintünk nem azon múlik.. és ezért nem jön össze spontán a baba? Nem kívánom az ellenségemnek sem, hogy végigcsináljon több lombik programot.

A te hozzáállásod akár ehhez a kérdéshez biztosan tökéletes minta a felnövő társadalomnak...

2013. aug. 28. 17:28
 13/19 anonim ***** válasza:
Szeretném megérteni a jelenséget, de nem tudom. Sokan mondják, hogy nem a papíron múlik, de akkor miért rettegnek annyira a papírtól? Ha az semmiség, akkor miért olyan nehéz ennyit megtenni a születendő gyerekért, miért tiltakoznak ellene zsigerből? MI okotok van arra, hogy ezt NE tegyétek meg?
2013. aug. 28. 17:52
 14/19 anonim ***** válasza:
Válaszolok. Igen, házasságban élek. Jó érzés számomra, hogy ezáltal mindenki tudja, hogy én ahhoz az emberhez tartozom, akihez. Jó érzés, hogy úgy tartanak nyilván bennünket, mint összetartozókat. És ha lesz gyerekünk, számára ugyanolyan jó érzés lesz nézegetni az esküvői képünket, mint nekem volt a szüleimét. Ez valóban egy külsőség, ennél sokkal fontosabb az, hogy belül elhatároztuk: örökké együtt szeretnénk élni. De ha nincs meg ez a külsőség, akkor bizony sokan kétségbe vonják, hogy megvan-e a belső elhatározás. Például a leendő gyerekek x év múlva. Hiszen igazán nem nagy dolog elintézni egy jogi formulát, ha tényleg megvan a mély kötődés.
2013. aug. 28. 18:05
 15/19 anonim ***** válasza:
Nem akkor leszel bejegyzett élettárs ha elmentem egy közjegyzőhöz és 25 ezer forintért megcsináltatjátok a papírt.Mi is ezt csináltuk.
2013. aug. 29. 07:56
 16/19 anonim ***** válasza:

egy kicsit másról beszéltek mint ami a kérdés szólt! legalább is nekem nagyon úgy tűnik!

nekünk kb. 13 ezer forintba került! és az utolsó válaszolónak van igaza! akkor lesztek hivatalosan is élettársak ha a közjegyző készít róla papírt! nem automatikusan történik! bár tényleg nem értem nálatok miért nem kértek élettársi papírt valszeg tényleg intézménytől függ! az meg csak tényleg társadalmi elvárás ,hogy ha gyereket vállalnak akkor legyenek házasok! pedig a papír nem köt össze senkit! így is úgy is együtt maradnak ha a kapcsolatuk jó! mi is 10 év után lettünk élettársak és nem változott semmit a helyzetünk! jól el voltunk-e nélkül is csak mi nekünk se lehet spontán babánk így menni kell inszemre! de nem bánom!! etikai kérdést csináltok az egészből! elég nehéz végig csinálni egy ilyen programot nem hiányzik párnak még az is ,hogy mit gondolnak mások!! gondoljanak amit akarnak!! első voltam!!

2013. aug. 29. 08:12
 17/19 A kérdező kommentje:
köszönöm első, egyetértek veled. Sok sikert, remélem mihamarabb összejön a picuri:)
2013. aug. 29. 09:53
 18/19 anonim ***** válasza:
köszönöm kérdező!! én meg elfelejtettem gratulálni a babához!!bocsi!most pótolom! gratulálok!! én minden lombikkost becsülök mert tudom min mennek keresztül!és nem könnyű!!első voltam!!!
2013. aug. 29. 09:57
 19/19 Nolia válasza:
Nekem a lombik program előtt kellett a közjegyzőnél bejegyeztetni az élettársi kapcsolatot. Ez volt az egyik feltétele a kezelés elindításának!
2013. szept. 11. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!