Megnéznétek a ciklus.hu-s naptárnézeteimet? Lehet baba vagy sem?
Abbahagytam a fogamzásgátlót, de a mensi vége után egy héttel megint megjött. Azóta semmi.
Gondolom most várni kell hogy kiürüljön a szervezetemből a gyógyszer.(nem szedtem sokáig)
Egyik naptáron azt írja hogy szabad a szerelem, mert úgysem jön össze a baba, másikon pedig, hogy egy hónapban akár 2x 3x is összejöhet.
Most akkor hogy van ez?
Köszönöm ha valaki tudja értelmezni, és segíteni nekem!

jesszus.. ez mi???
Mikor volt meg neked? júli 14-19?
Akkor a következő menzeszed aug 11 körül ideális...
Nem lehet, hogy valami beállítást elrontottál mert itt neked havi 2 menzit jósol...

vagy júl 26 volt a mezeszed?
mert akkor most aug.23
Igen-igen, elég rémisztő nekem is! :S
A gyógyszer leállás után lett ilyen, előtte viszonylag normálisan meg volt.
Most júli 14-től volt egy 6 napos, júli 26-tól pedig egy 4 napos mensim.

hát első hónapban nem furcsa ha csinál ilyeneket a gyógyszer leállás...
Viszont ha sűrűn van én dokit keresnék miatta...
Igen, jók a beállításaim. De köszönöm hogy belinkelted a Te naptáradat!
Most még tényleg valószínű hogy a gyógyszer abbahagyás miatt ilyen. (1 hónapja hagytam abba)
A kérdésem az lenne, hogy így össze jöhet egy baba, vagy még ne is reménykedjek, és várjam meg mire beáll a ciklusom rendesen?
Esetleg a cickafark-palástfű tea segítene rajtam?

Én nem ittam ilyen teákat így sajnos nem tudom...
Akkor most elsőre leírom, hogy épül fel a ciklus (sajna volt időm megtanulni) van az első napodtól tüszőrepedésig (ovulációig) egy szakasz amit folliculáris szakasznak hívnak,
A tüszőrepedéstől (ovulálástól) számítanak Luteális fázist (14 nap). Ilyenkor a tüsző megreped (általában ekkor 2-2,8 centi közt van valahol és kiszabadul a petesejt, a tüsző meg sárgatestté alakul ami progeszteront termel ez segít a beágyazódásban és a baba megtartásában...)
Hát igazság szerint, ha számolok egy ciklust
hogy neked pl 14.-én jött meg tegyük fel, hogy nagyon korai a peteérésed és a 8. napodon volt akkor az 22.-ére esik és tegyük fel meg is termékenyül.
A petesejt akkor a nagykönyv szerint még a petevezetékben van és 7-10 napig vándorol míg eléri a méhed és beágyazódik... de Neked mivel 26.án meg is jött így, ha elindulna is valami akkor azt kimossa a menzesz mert még csak a megtermékenyülésed 4. napján vagy...
Sajnos sok ilyet olvasni itt, hogy látják uh-n a tüszőérés folyamatát és alig az ovuláció után meg is jön...
Habár nekem valahogy az volt a normális hogy a megrepedt tüszőből kiszabadul a petesejt a tüszőből sárgatest lesz (max 16 napig él ha jól tudom) ami felkészíti a méhet a beágyazódásra és addig meg se jöhetne... Mert a sárgatest "nem hagyja"
De lehet, hogy csak egy egyszerű (progesteron= duphaston) hormonpótlás kell, ha ez így marad...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!