Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » IR-esek ez egy tökéletes...

IR-esek ez egy tökéletes eredmény igaz?

Figyelt kérdés

Glukóz 4,3 mmol/l 3,8-6,0

Glukóz 120p 5,4 mmol/l 4,1-7,8

Inzulin 14,2 mIU/l 2,6-24,9

A válaszokat előre is köszönöm!

2013. aug. 23. 13:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
inzlin hány perces? 3 vagy 5 pontosból lehet csak kizérni az IR-t sokaknak vagy csak 0 perces rossz van akinek csak a 60 perces, van akinek az egymáshoz való arány nem jó pl több mint 5szöröse a 120 perces a 0 percesnek stb...
2013. aug. 23. 13:18
 2/11 anonim ***** válasza:

Hát, szép számok, igen, de ezt most hogy is nézték? Csak 2 pontban nézték a cukrot és egyszer vettek inzulint? Mikor vették az inzulint?

Nem tudtam, hogy ennyiből is lehet bármit diagnosztizálni, 3 pontos alá még sosem adta az orvosom, pedig 5 éve járok hozzá, ez a minimum nála, azaz 3 cukor és 3 inzulin érték 0-60-120 perces. Olyat hallotam már, hogy van aki 5 pontosat kér, de ezt most nem annyira értem.

2013. aug. 23. 13:18
 3/11 anonim ***** válasza:
Igen, ez egy tokeletesen IR-re utalo eredmeny. Mert ha ez 0 perces inzulin, akkor annak nagyon sok, 3-5 kozotti ertek a normalis, maximum 7, de ez mar nagyon a teteje. Persze valoban, ebbol csak gyanitani lehet, hogy baj van, mivel tenyleg minimum 3 pontos terheles kene.
2013. aug. 23. 14:10
 4/11 A kérdező kommentje:

120 az lemaradt bocsi!

Köszi a válaszokat

2013. aug. 23. 14:37
 5/11 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom engem annyival köldött el, hogy terheléses cukor...És ezt csinálták.Időpontom meg csak szept 5re kaptam
2013. aug. 23. 14:39
 6/11 A kérdező kommentje:

Vagyis én nem is értem.

Elösször ott megmérték az 5,2 volt aztán levettek két fiolával.Aztán tanakodtak, hogy 120' nál egyet vagy kettőt kell levenni így csak egyet vettek le.

uh nem tudom, hogy az inzulin az mikori, én éhgyomrira gondolok, mert akkor vettek le 2.

Bocsi, lehet nagyon buta vagyok.

2013. aug. 23. 14:42
 7/11 anonim ***** válasza:

Nem vagy buta, inkább a laborosok eljárásán csodálkozom. Ha éhgyomornál vettek le két fiolával, akkor az inzulin eredmény is akkori. És annak magas, mert 5 alatt kellene lenni. Mondjuk jobb lett volna legalább 3 pontos, de ha már ezt csinálták, akkor a 120 percnél is nézhették volna az inzulint.

Ez alapján szerintem normális orvos nem fog diagnózist felállítani. Az biztos, hogy éhgyomri inzulinnak ez az érték nem jó.

2013. aug. 23. 15:27
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Ott tanakodtak, hogy mennyit vegyenek le erre azt mondták levesznek egyet majd szólnak, ha nem jó.

Teljesen ki is akadtam.

Mit vesztettek volna, ha inkább 2 vesznek le?!Inkább legyen több, mint kevesebb, szerintem.Most remélem mehetek megint.Orvoshoz is csak 2hét múlva tudok menni akkorra kaptam időpontot.De nagyon kiváncsi leszek, hogy ezek után majd mit mond.

2013. aug. 23. 15:57
 9/11 anonim ***** válasza:

Ha éhgyomri az inzulin, sajnos valóban 5 alatt jó. Azzal ne foglalkozz, hogy ref.értékeknek mi van ráírva. Inzulinnál az nem irányadó. Max. egy őskövület orvos mondja egy 20-as éhgyomri inzulinra, hogy ok. De ilyenkor el kell szaladni.

Egyébként valóban min. 3 pontost célszerű csináltatni.

2013. aug. 23. 16:50
 10/11 A kérdező kommentje:

A dokim szerint ez tökéletes?! Most keresek egy magánt?

Vagy akkor ez így tényleg tökéletes?

2013. szept. 6. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!