Nem tudom mit csináljak, terhes vagyok és félek nem számíthatok senkire! Mit tegyek?
15 hetesen már nagyon veszélyes az abortusz. A szüleiddel beszélj, nem hiszem hogy kivágnának otthonról.
Pároddal beszéltél? Orvosnál voltál?
2 lehetőség van szerintem, vagy megszülöd és örökbeadod, vagy felneveled. Sajnos minden tettnek következménye van, és azokat vállalni kell. Továbbtanulni levelezőn is lehet, de ha a család segít akkor akár nappalin is, persze ha nem messzire akarsz menni. Itt az ideje a kezedbe venni a jövőt és felnőni. Lehetsz fiatal anyuka, ami sok boldogsággal és lemondással is jár.
Szia!
Élőszőr is, 2őn áll a gyerek dolog! Ha volt olyan felelőtlen, hogy nem húzott gumit annak ellenére, hogy tudta nem szedsz gyógyszert akkor az Ő a buta, ha ezekután elhagy. Ha érezte magát annyira nagy legénynek, hogy így szeretkeztetek, vállalja a babát!
Másodszor, a szüleid először biztos nem fognak megdicsérni, de ezt már nem tudod titokban tartani! Beszéld meg velük mindenképpen. Meséld el őszintén, hogy nem is gyanakodtál, mert megjött.
Engem anyukám 18 évesen szült, a középiskolát is otthagyta. Később leérettségizett, szakmát nyelvet tanult mellettem úgy, hogy segítsége sem volt.
Sok sikert, egészséges babát!
A szabályozásról:
A terhesség csak a 12. hétig szakítható meg, ha
azt az állapotos nő egészségét súlyosan veszélyeztető ok indokolja
a magzat valószínűsíthetően orvosilag súlyos károsodásban vagy fogyatékosságban szenved
a terhesség bűncselekmény következménye
az állapotos nő súlyos válsághelyzetben van (életkörülményei semmiképpen sem megfelelőek terhesség, illetve gyermek vállalására).
A terhesség megszakítható a 18. hétig is, ha az előző bekezdésben megfogalmazottak esetén igaz még, hogy az állapotos nő
korlátozottan cselekvőképes vagy cselekvőképtelen
terhességét neki fel nem róható egészségi ok, illetve orvosi tévedés miatt nem ismeri fel korábban, vagy az egészségügyi intézmény, illetve valamely hatóság mulasztása miatt haladta meg a 12. hetes időtartamot.
Köszönöm a válaszokat! Igazából nem szeretném elvetetni, örökbe adni meg akkor már pláne nem:) nem tudnék többet tükörbe nézni:) hogy az akit én hordtam ki én szültem meg az én vérem oda adjak másnak:) Csak ugye most érettségiznék:) és pont akkor jönne kb. a baba mikor a vizsgák megkezdődnek:) Csak páromtól nem tartom fernek mert szóltam neki direkt h nem szedek gyógyszert nem is szeretnék, én hülye meg szeretem 100%ig megbíztam benne:( ráadásul "anyósom" még mondta is júniusban h szeretne unokát de először barátom nővérétől, szóval még ő is rászólt barátomra h legyen észnél még nyár elején:( Egyébként sajnos fix h itthonról kivágnának azonnal:(
nagyon szigorú szüleim vannak:( betöltöttem a 18at de még nem is hagyták h barátomnál aludjak pedig mikor először vetettem fel h mi lenne ha...., 1éve együtt voltunk már, ezek után apán közölte "nem k....nak nevelte a lányát, hogy egy férfi ágyába csak úgy befeküdjön". Szóval sajnos ez van:( A baj h barátom is most vizsgázna:S mert sulit váltott annó meg év vesztes is volt így csak most végez:S mondjuk utána már meg van a helye a családi cégnél..:( csak nagyon aggódom:(
Szia! Nem irigyellek! Ezt már nem fogod tudni titokban tartani, muszáj lesz elmondanod a szüleidnek is és a párodnak is. Túl kell lenni rajta és hidd el minél előbb megteszed annál jobb. Azért nevelnek a szüleid szigorúan mert szeretnek, nem fogják a lányukat az unokájukkal magára hagyni, csak hagyj nekik időt hogy feldolgozzák. Gondolom még aktív dolgozók ők is.
Én 23 évesen szültem, most 24 vagyok, és még mindig úgy gondolom, hogy annyi mindent akarok gyerek mellett csinálni. Tanulhatsz utána is, amikor már nagyobb lesz a babád, érettségizni is lehet utána is. Iskolába pedig járhatsz végig. Nem egyszerű, de tényleg itt az ideje hogy felnőtté válj. Nem áll meg a világ, nem dől össze, még ha ezt is érzed most.
A pároddal is beszélned kellene mielőbb, elmondani te hogy képzeled a jövőt ez után, ha menni akar úgysem tudod megállítani, ez sem lesz könnyű biztos.
Ha akarsz beszélgetni nyugodtan írj privátban, vagy hogy mit reagáltak a babádra a családod :)
7 hónapos baba anyukája :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!