Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kezeletlen (nem tud róla az...

Kezeletlen (nem tud róla az illető) IR-rel nem is lehet teherbe esni? Vagy lehet, de elvetél?

Figyelt kérdés
2013. aug. 6. 11:46
 1/9 anonim ***** válasza:
Van, akinek nem is sikerül, nekem sikerült, de elvetéltem. Akkor derült ki, hogy mi a bajom. Egyéni kérdés. Attól is függ, milyen más dolgok társulnak mellé, pajzsmirigy és más hormoneltérések, az IR mennyire súlyos, milyen állapotban vannak a petefészkek (van-e egyáltalán ovu), stb. stb.
2013. aug. 6. 12:01
 2/9 anonim ***** válasza:
Az is lehet, hogy semmi nem probléma nem adódik. Teljesen egyénfüggő, hogy a szervezet hogyan reagál a magasabb inzulinszintre. Van aki borzasztó értékek mellett is könnyen teherbe esik és kihordja a bébit, van, aki szinte tökéletes értékeke mellett sem.
2013. aug. 6. 12:35
 3/9 anonim ***** válasza:
nekem a második szülés után derült ki az IR. Nagyon magas értékeket produkáltam, mind a két terhességnél tökéletes volt a cukrom, IR-t meg nem nézték. Az endokrinológus szerint már a terhesség alatt is megvolt az IR, csak ugye azt nem vizsgálták. Problémamentes terhességek voltak.
2013. aug. 6. 13:24
 4/9 anonim ***** válasza:
Van ismerősöm, aki így esett teherbe megvan a baba. De nézni kell a cukrát, mert közben kiderült a dolog. De már 14 hetes, gondolom már nem lesz semmi baj, mert most már kontroll alatt van a terhesség. De simán teherbeesett, és most derült ki 12 hetesen a betegsége. A pajzsmirigy értékét tök véletlen nézte a doki, mert azt nem ilyenkor nem szokták, mert terhesség alatt kesze-kusza az első 3 hónapban, és gyanús lett neki, aztán mentek tovább, de előtte nem tudta senki, hogy ez van.
2013. aug. 6. 14:27
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Azért kérdezem, mert nekem is volt egy vetélésem, és keresem az okát, de persze senki nem tudja megmondani.

Olvastam az IR-ről, néhány tünetem megvan: pl. száraz bőr és hajzsírosodás, de ez 30 éve így van, nem csak úgy kialakult hirtelen vagy pár év alatt.

Más tünetek viszont nincsenek, a cukrom jó, nem vagyok túlsúlyos, a pajzsmirigyem oké, a menzeszem rendszeres, nincsenek ciszták és első próbálkozásra összejött a baba. Csak nem maradt meg. Amíg megvolt, semmi édeset nem ettem, mert rosszul voltam tőle, tehát nagyjából még a "diéta" is megvolt, bár nem diétás céllal. Mondjuk mozogni nem mozogtam, nehogy baj legyen.

Lehetséges, hogy IR-em van?

Akinek még van tapasztalata, kérem, írjon!

2013. aug. 7. 10:28
 6/9 anonim ***** válasza:
Hogy IR-ed van-e, azt a tüntekből és a cukorértékekből sajnos nem lehet megmondani. A cukor annyiban árulkodó lehet, hogyha a terhelt értéked az éhgyomri alá esik akkor valószínű IR. Inzulint nem néztek nálad?
2013. aug. 7. 11:41
 7/9 anonim ***** válasza:

a cukrom nekem is jó, nem vagyok túlsúlyos, a pajzsmirigyem oké, a menzeszem rendszeres, nincsenek ciszták és első próbálkozásra összejöttek a babák

szerencsére meg is maradtak

mégis ott volt már az IR

konkrétan IR-vizsgálatot kérj, ne simán terheléses cukrot, a labor fog pontos választ adni a kérdésre, hogy nálad fennáll-e a betegség

2013. aug. 7. 12:30
 8/9 A kérdező kommentje:

Nem néztek inzulint, csak éhgyomri cukrot. (Terheléses még nem kellett, nem értem meg a 24. hetet.)

A dokim szerint nincs semmi bajom, sokszor előfordul az ilyen. De mi van, ha téved, és volt oka a vetélésnek?

2013. aug. 7. 19:11
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha az első 12. hétben történt a vetélésed, akkor lehet, hogy az IR-től volt. Ha később, szinte kizárt. Egyébként az IR-t egyedül inzulin és cukorterheléses vizsgálattal lehet megállapítani. Ha kétségeid vannak, akkor mielőbb menj el ilyen vizsgálatra. Enélkül csak találgatni tudsz. Ha kiderül az IR, akkor sem fogod tudni, hogy pontosan mi történt, de legalább tudsz tenni vmit a jövőre nézve.
2013. aug. 8. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!