Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit gondoltok, vállalhatnánk...

Mit gondoltok, vállalhatnánk kisbabát vagy korai?

Figyelt kérdés

Párommal ùgy érezzük, hogy 1-2 év múlva vállalnánk babát. De hogy tudjatok tanácsot adni, leírom a jelenlegi felállásunkat.

Még CSAK 18 évesek vagyunk. Viszont meroben más felfogással és hozzáállással az élethez. Ùgy hozta az élet, hogy Németországba költöztünk Októbertöl különélünk. Mind ketten dolgozunk. Fix keresetünk van. Az sem utolsó szempont, hogy elég régóta együtt vagyunk. Bruttó 6 éve ( de nem így tartom nyílván, mert az akkori idö nem mondható párkapcsolatnak :P ) nettó 3 éve. Jó ideje együtt élünk, mivel 2 évig távkapcsolatban éltünk és ha találkoztunk is huzamosabb idöre, valamint fél éve össze is költöztünk.

Azt is hozzáteszem, hogy azért kb 2 évre gondoltunk, mert még vannak dolgok hátra amiket meg kell valósítsunk magunknak és babának is egyaránt.

Normális neveltetést kaptunk, nem egy züllött családból származunk, ne így ítéljetek meg. Mind a ketten nagyon nagyon családcentrikusak vagyunk és vágyunk rá!

Mi a véleményetek??

2013. aug. 5. 18:36
 1/9 anonim ***** válasza:
22%
Nem hiszem, még csak most kezdesz felnőni, még te és a kapcsolat is sokat fog változni. Az meg, hogy más a felfogásod a korodhoz képest is, most őszintén mindenki azt mondja.
2013. aug. 5. 18:44
 2/9 anonim ***** válasza:
73%
Ezt csak ti tudjátok megítélni.Felnőttek vagytok,(korotok alapján) a felelősséget vállalni kell.Ha vágytok rá akkor vágjatok bele, ne itt kérdezősködj, mert itt mindenki okosabb a másiknál :D. Nem hiszem, hogy csak az érett a gyerekvállalásra aki elmúlt harminc...Sok boldogságot!:)
2013. aug. 5. 18:52
 3/9 anonim ***** válasza:
59%

Előbb éljetek egy picit. Még csak most költöztettek külön, most kezdtettek dolgozni. Ha még egy évet vártok, nem dől össze a világ. Még szinte nem is éltettek. Utazatok, bulizatok!

27 éves vagyok, 3 éve mentem férjhez. Bennünk most fogalmazodott meg, hogy babát szeretnénk. Eddig utaztunk, csavarogtunk, vettünk lakást, és éltünk. :)

2013. aug. 5. 19:10
 4/9 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem ahogy ti szeretnétek,gyerek mellett is lehet élni,utazgatni,nyaralgatni,megvalósítani az álmaitokat,szerintem ha úgy akarjátok nincs akadálya 1-2 év múlva :)
2013. aug. 5. 19:17
 5/9 A kérdező kommentje:
Öszintén szólva, szerintem nincs olyan, hogy elötte éld ki magad. Hiszen egy szülö sem "szünt még meg" mert gyermeket vállalt. Az utazgatások meg milyen gyönyörüek lennének látni az örömöt az arcán. :)
2013. aug. 5. 22:40
 6/9 A kérdező kommentje:
Persze azt is tudom, hogy mi mennyi felelösséggel jár. Sok kisgyerek van a közelemben, és a szüleikkel is jó a kapcsolatom. De még csak tervben van de már a felelösségérzet bennem van. Én anyukának születtem :)
2013. aug. 5. 22:43
 7/9 A kérdező kommentje:
Igazatok van abban is, hogy a korosztályom legtöbbje felnöttnek tudja be magát. De egyik sem éli azt az életet, mint én. Utóbbi 3 évben nagyon sok negatív dolog ért, és szerintem az ember ilyen dolgoktól nöl be a feje lágya.
2013. aug. 5. 22:47
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen elfogadható a tervetek.Én is 18 voltam amikor megszültem a lányom,nem véletlen baba volt,akartuk,bár az én párom 26 éves volt akkor.Felelősséggel,átgondolva vállaltuk,és nem bántuk meg.Azóta eltelt 10 csodás év,zavartalanul imádjuk egymást, a gyerekeket,minden tökéletes.

Örülök,hogy vannak még olyan fiatalok,akiknek fontos a családalapítás,nem 40 éves korukig gondolkoznak,mert félnek feladni a szabadságukat,és nem tudnak hetekig fesztiválozni nyaranta...kinek mi a fontos.Nekem nem ez volt.Bár hozzátenném,ahogy Te is írtad,attól nem szűnik meg bennünk a nő..és a férfi...nem csak anya vagyok,és a férjem apa.Ez fontos! Kell kikapcsolódás,hogy néha kettesben is el tudjunk szökni pár órára.Ha nincs rendben a házasságunk, a lelkünk, a szerelmünk,akkor bukik az egész.

Minden jót Nektek!! :)

2013. aug. 6. 08:38
 9/9 A kérdező kommentje:
Nekem nem a buli az elsö, nem is volt, nem is lesz. Nem ilyen típus vagyok, ha fiatal, ha nem. Nagyon várom már!!! :)))
2013. aug. 7. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!