PCOS vagyok? Vagy nem? Műtöttek policisztákkal, most elmentem endokrinológushoz, aki elküldött hormonvizsgálatra, de a tesztoszteronra és a szexhormon-kötő globulinra is azt írták a leletemre, hogy reagens hiány? Folyt lent.
Figyelt kérdés
Ez mit jelent? A neten azt írják, hogy labortechnikai okokból a vizsgálat nem végezhető el. Én ezt már nem értem.2009. okt. 21. 16:59
1/4 anonim válasza:
Szia!
Hát, hormon-eredmények nélkül elég nehéz megmondani, pcos-d van-e vagy sem. A policisztás petefészek, nem jelent egyértelműen pcos-t. LH-t, FSH-t nem néztek? Ha az LH/FSH > 2, akkor az utalhat pcos-ra + a cisztás petefészkekkel, már valóban lehet pcos-ra gyanakodni.
2/4 A kérdező kommentje:
LH 9,5 FSH 6,0
2009. okt. 21. 17:25
3/4 anonim válasza:
Hát, az LH/FSH alapján nem lehet kijelenteni, hogy pcos-d lenne, de persze ez azért annál összetettebb dolog.
Magas tesztoszteron, anrostendion, DHEAS, alacsony progeszteron utalhat pcos-ra.
Zsálya, barátcserje, tintahal segíthet, ill. Agnus castus, Pulsatilla vulgaris, Salvia officinalis, Sepia officinalis homeós bogyók is ajánlottak a pcos-s betegeknek.
4/4 anonim válasza:
A reagens-hiány azt jelenti, hogy nincs a laborban az az anyag, amivel a vizsgálatot elvégezhetnék.( Nem benned nincs!) Később biztos meg fogják ismételni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!