Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogyan áll jelenleg az a...

Hogyan áll jelenleg az a törvény, hogy 300 000 forintot adnának első baba után? És az igaz, hogy emellett lehet még 1 millió 600 ezer forintot igényelni első lakáshoz jutáshoz?

Figyelt kérdés
férjemmel 6 éve vagyunk házasok, de nem merünk belevágni a gyerekvállalásba, mert albérletben élünk, és ketten épphogy kihúzunk egy hónapot, nem tudnék így félretenni a babára, de így talán sikerülne.
2013. júl. 16. 11:50
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Szerintem egy gyermek születése nem pénz kérdés. Ugyan nem vagyok vallásos, de van egy mondás: Ha Isten bárányt adott, legelőt is ad hozzá! Lehet, ha már úton a pici akkor adódnak majd lehetőségek az anyagiakat illetően. Rengeteg mindent be lehet szerezni ismerősöktől ahol van már gyerek. A Sógornőm is félrerakott nekünk egy halom cuccot (ha lány lesz) és egy barátnőm meg fiú holmikat. A szüleinknek se volt több amikor mi születtünk, mégis megoldották. Én sem ezüstkanállal a számban születtem és nem Adidas cipőben tanultam meg járni mégis lettem valaki. Elsősorban az számít, hogy érzelmileg mit kap az a gyerek!!! Ha folyton arra várnék, hogy legyen egy csomó félretett pénzem(ebben az országban, ilyen fizetésekkel???nevetséges), vagy saját lakásom (persze csak hitelből, hacsak nem örököl egyet az ember), autóm, akkor soha a büdös életbe nem lenne gyerekem. Nem hagyom, hogy ezek az akadályok megfélemlítsenek vagy visszatartsanak! Az élet értelme a gyerek! Vágjatok bele! Olyan ajtók nyílhatnak meg amik most még zárva vannak! Mielőbbi boldog babavárást!!! :)
2013. szept. 26. 13:31
 32/38 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2013. szept. 26. 17:44
 33/38 anonim ***** válasza:

"Rengeteg mindent be lehet szerezni ismerősöktől ahol van már gyerek"

Igen akinek van az ismeretségi körében gyerek. Nálunk az egész családban az én vagyok a legfiatalabb a magam 26 éves korával.

Másrészt ha éhezik fázik a gyerekek sokra megy a szeretettel.

2013. szept. 26. 19:40
 34/38 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Azt akarod mondani, hogy az egész családodban vagy ismeretségi körödben nincs sehol egyetlen gyerek sem???? Nehezen hiszem. De ha mégis, hát az nagyon ritka és pech.

Egy gyerek akkor sem pénz kérdése! Van fedél a fejük felett és van mit enni. Ez a lényeg. Nem kell ilyen szélsőségekre gondolni.

2013. szept. 26. 19:59
 35/38 anonim ***** válasza:
Pedig képzeld igen, azért ez sem olyan ritka.
2013. szept. 26. 20:01
 36/38 anonim ***** válasza:

De. Az. Ritka. És mint írtam -ilyen szempontból- pech.

A lényeg attól még ugyanaz. Ha saját lakásra meg a lottó 5-ösre vár akkor sosem lesz gyereke. Nem ezen múlik. És manapság ritka szerencsés az aki saját lakáshoz jut, valamint élhető fizetést kap. Mindig van valahogy.

2013. szept. 26. 21:46
 37/38 anonim ***** válasza:
Miért lenne ritka. A barátnőm is egyke, még unokatestvére sincs,így neki aztán meg főleg nincs. É bőven tudok olyan családot ahol az elmúlt 15-20 évbe nem volt gyerek.
2013. szept. 26. 22:35
 38/38 anonim ***** válasza:

"Van fedél a fejük felett és van mit enni."

Igen, de ehhez is pénz kell, a szeretet nem elég. Azért nem kapni pelenkát, tápszert, azon nem lehet feladni a rezsit a postán. Szép dolog, hogy a pénz nem számít, de arra apellálva, hogy majd mások megszánnak, és a használt dolgaikat odaadják, arra nem lehet gyereket vállani.

Senki sem a lottó 5-ösről beszélt, nem kell túlozni. De ha a gyerejk beteg, és nem fizetés környéke van, akkor is meg kell venni a gyógyszert, ami pl. antibiotikum+probiotikum+orrcsepp kombinációnál 5000 Ft. Ha hó vége van, ha nincs. A gyógyszerész nem adja oda, ha annyit mondok, hogy nincs pénzem, de szeretem a gyerekemet. Igenis, egy gyerek pénzbe került, ezt tudomásul kell venni, és igenis csak akkor szabad gyereket vállalni, ha tudom, hogy hó végén is ki tudom váltani a gyógyszert, mert a csak lesz valami-re várni, miközben a gyereknek már be kellett volna vennie a gyógyzsert, nem vezet semmire.

2013. szept. 27. 18:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!