Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogyan áll jelenleg az a...

Hogyan áll jelenleg az a törvény, hogy 300 000 forintot adnának első baba után? És az igaz, hogy emellett lehet még 1 millió 600 ezer forintot igényelni első lakáshoz jutáshoz?

Figyelt kérdés
férjemmel 6 éve vagyunk házasok, de nem merünk belevágni a gyerekvállalásba, mert albérletben élünk, és ketten épphogy kihúzunk egy hónapot, nem tudnék így félretenni a babára, de így talán sikerülne.
2013. júl. 16. 11:50
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
50%

Ha behozzák ezt a 300000-res cuccot...Viszlát magyarok...jönnek a familiárisan hiperpigmentáltak kora... :) Jön majd a több éhező gyerek, meg stb...........A gyest kellene kicsit megemelni, nem azt az egyszeri támogatást..Ha bejön, arra a rengeteg buta nő fog szülni!!!!!!!!És abból nem lehet megélni...Nekem 4 van, tudom miről beszélek..Mindenünk megvan, nem éhezünk hónap végén sem, a férjem dolgozik....És eszembe sem volt ez az egyszeri támogatás..A legutolsó gyereknél például a határidő(180 nap szülés után) letelte előtti napon adtam be az igényt......

Kedves Kérdező! Erre ne szülj, ne apellálj..:) Nem éri meg.....

2013. júl. 16. 13:57
 22/38 anonim ***** válasza:
Utolsó én a gyes emelésről egyszer tettem fel kérdés, arra tudod milyen válaszok jöttek, hogy minimum minimálbér legyen a gyes. Most nem azért de akkor 100 ezer alatt nem is érné meg elmenni dolgozni, vagy akár gyed-re menni, mindenki otthon ülne aztán még ennyi pénz sem lenne.
2013. júl. 16. 14:10
 23/38 anonim ***** válasza:
Utsó vagyok...ne legyen annyi..én kiegyeznék olyan 50 ezerben is...:)
2013. júl. 16. 18:39
 24/38 anonim ***** válasza:
Nettóban 60 ezer a minimálbér
2013. júl. 16. 19:06
 25/38 A kérdező kommentje:
"kedves válaszadók"! Aki mondjuk úgy mellettem áll, kb 2 válaszoló őket lepontoztátok, jól rátapintott egy ember, aki leírta, hogy a kérdésemre kértem választ, nem pedig kioktatást kértem. ha arra fogok várni, hogy annyi pénzem legyen, hogy mindent, de tényleg mindent megadjak a gyerekemnek, akkor soha nem lesz gyermekem. a jó ég tudja mi kell szerintetek egy gyereknek, régen egy cipőről 5 gyereket felneveltek, manapság az ilyen anyukák miatt van torz kép a gyerekvállalásról, mert szerintetek havi 200 ezer forintba van egy gyerek. nem fogom körberajzolni nektek a pénztárcámat, tudom, hogy el tudnám tartani. itt nem erről van szó. de nincs miről beszélni ilyen emberekkel...
2013. júl. 17. 13:37
 26/38 anonim ***** válasza:
70%
Nézd, nem arról van szó, hogy éhen fog halni a gyerek. De nektek is, meg neki is rossz lesz, ha nem tudjátok megadni neki legalább az átlag színvonalat. És ezt tapasztalatból mondom, nem azért, hogy csesztesselek. Vágyunk mi is egy második gyerkőcre nagyon, ha muszáj lenne, akkor lenne neki hely, kaja, ruha. De nem vállaljuk, mert anyagilag rizikós lenne, ugyanis jó, ha nullára kijövünk hó végén. Nem tudnánk nyugodtan, kényelmesen élni, ami gyerek mellett igenis fontos. Szóval gondold át. Tegyetek előbb azért, hogy tudjátok vállalni.
2013. júl. 17. 13:59
 27/38 anonim ***** válasza:
66%

"régen egy cipőről 5 gyereket felneveltek"

Igen csak akkor 15 évesen 6 elemivel elment a földre dolgozni. Ma mit kezdenél 6 osztállyal az életbe?

2013. júl. 17. 15:35
 28/38 anonim ***** válasza:
57%
kedves kérdező! Én az egyik vagyok, akit lepontoztak....úgy látom azóta jöttek még "kedves" emberek..nna mindegy. A kérdésedre válaszolva utánanéztem, és sajnos ez még mindig tervezet, ahogy már írták előttem is. Hátha megszavazzák a választások előtt - ha nem ketyeg az órád (remélem :) - akkor esetleg várjatok addig, ha lesz belőle valami, akkor majd eldöntitek, ha meg nem, akkor is :) Sok szerencsét! A gyermeked nem azt fogja nézni, hogy milyen ruhában járatod, hanem hogy szereted, úgy, ahogy senki más :)
2013. júl. 17. 15:47
 29/38 anonim ***** válasza:
70%

Nagyon úgy tűnik, azt kellett volna sokunknak írni, hogy hát persze..:) Arra az egyszeri 300000- re szülj, nyugodtan..jó indulótőke, egy évre megveszed belőle a kaját a tisztálkodási szereket, meg a pelenkát..:) Utána meg majd lesz valahogy..:) És akkor nem kapnánk a lepontozást..:) Egyébként nem értem mit kellene erre a kérdésre írni..:)

"de nem merünk belevágni a gyerekvállalásba, mert albérletben élünk, és ketten épphogy kihúzunk egy hónapot, nem tudnék így félretenni a babára, de így talán sikerülne."

Max az elmaradásaitokra elég.......Utána nincs tovább...28000 a gyes...és egy gyerekre nem tudom mennyi a családi....Én ajánlom a józan paraszti észt..:) Ennyi....Sokan vannak itt a gyakorin, akik nem foglalkoznak vele, mennyi az egyszeri juttatás, minden álma egy egy nőnek a + teszt..És a kicsiből is megad mindent a gyerekének....Nem tudni hány évesek vagytok, milyen családi körülmények között éltek, mert ahhoz, hogy erre ne negatív választ adjunk, kevés az infó..:)

Én vagyok a 4 gyerekes..:)( a legkisebb 4 hónapos, a legnagyobb 13 éves..És most vagyok 33! ) Csak ilyen emberekkel beszélsz..:)

2013. júl. 18. 07:04
 30/38 anonim ***** válasza:

Teljesen egyet értek 29-es válaszolóval. Ennyiből, amit leírtál, hogy "épphogy kihúzzunk egy hónapot" épeszű ember csak ilyen válaszokat ír, hogy ez a támogatás, ha egyáltalán megvalósul, kevés lesz ha figyelembe vesszük, hogy a bevétel kevesebb, a kiadás pedig több havi szinten. Nekünk pl a rezsink is nőtt, több mint 10.000-rel havi szinten, mert ugyebár otthon voltam egész nap, ellentétben azzal, amikor még dolgoztam. Sokkal többet megy a mosógép, a vasaló, és ezek hidd el, nagyon sokat számítanak. Én sem gondoltam volna. Pont ezért, aki írt neked, az nem azért írta, hogy leszóljon, hanem már benne van a közepében a gyereknevelésben, és tudja mivel jár pénzügyileg!

Nekünk szép megtakarításunk volt mielőtt megszületett a gyermekünk, és jól éltünk, étterembe is jártunk legalább havonta egyszer és rengeteget kirándultunk a környéken, gyakorlatilag minden hétvégén egy napot kirándulással töltöttünk, volt olyan, hogy reggel kigondoltuk, és leugrottunk a Balatonhoz, vagy Pécsre (Bp-en élünk) csak úgy sétálgatni, szóval ment az autónk is rendesen.

Ezzel szemben el tudnám mesélni, hogy telik most egy hónapunk, hogy szolgálati lakásban lakunk, tehát az albérleti díj 13.000 ft, tehát nem albérlet ár. Hó elején kapunk fizetést (én max. gyedet), befizetjük a csekket, vagyis elutalom őket, mert mindenből igyekszünk spórolni a transzferköltségeken is. Hó elején megveszem a lányomnak a szükségeseket ami a hónapra kell, pelenka, popsitörlő, pelusból is zsákosat veszek, nem flancolunk! Eddig a tápszert meg tudtuk venni egészségpénztári kártyával, mert a munkáltató évente 30.000-et ráutal mindkettőnkben, és még volt a tavalyiból. Most viszont úgy döntöttem tejre váltunk, ezen is spórolunk, és végülis 15 hónapos, ihatja. Szóval gyakorlatilag 10.-ére már alig van pénzünk!!!!! Az utolsó hetek pedig hát mondhatnám, hogy kuporgatunk, és éppen csak péksüteményt meg tejet veszünk!

Szóval szerintem ne vedd támadásnak, amit írunk, hanem hidd el, tudjuk miről beszélünk, ha azt írod, hogy alig jössz ki már most a hó végére, garantálom, hogy a baba mellett nyomorogni fogtok. De te tudod, mit jelent az hogy "épphogy kihúzzunk egy hónapot". De ha ezt írod, csak ilyen válaszokat lehet írni, bocsánat, hogy segíteni akartunk...

De nyugodtan várd a törvényt ettől függetlenül. De szerintem addig is spóroljatok, mert ha most nem megy, akkor később még ennyire sem lesznek rendben a pénzügyeitek...

2013. júl. 18. 11:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!