Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogyan készüljünk fel a baba...

Hogyan készüljünk fel a baba fogantatására?

Figyelt kérdés
Októbertől szeretnénk próbálkozni a párommal. Érdemes már most vitamint szedni? Milyet? Ti hogyan készültetek fel? Minden tippet, tanácsot szívesen fogadunk!

2013. júl. 9. 19:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Folsavat mindenképpen kezdj el szedni már kb. 3 hónappal a terhesség tervezése előtt.
2013. júl. 9. 19:10
 2/17 anonim ***** válasza:
A magzatvédő vitamint is ajánlják, de emellé is szedjél folsavat.
2013. júl. 9. 19:14
 3/17 anonim ***** válasza:

Szerintem, az elsődleges, hogy próbáljatok a körülményekhez képest egészségesen élni és tudatosan táplálkozni. A baba sok vitamint és ásványianyagot von el az anyai szervezettől, így nem árt, hogyha magadat turbózod fel vitaminok szempontjából.

Nagyon sok lehetőség áll fenn, amiből lehet válogatni.

- Szedhetsz / szedhettek hagyományos multivitaminokat. Pl. Centrum, Supradyn... Érdemes egyeztetni, hogy lehetőleg némi folsav tényleg legyen benne. Mivel az egy lényeges vitamin a magzati fejlődés szempontjából.

- Szedhetsz simán folsavat is. Ebből vannak gyógyszertári és drogériai készítmények is Egyik sem jobb, vagy rosszabb. (Itt merném javasolni, hogy esetleg az orvosodtól kérj receptre Neo-Ferro-Folgammát. Ez vas+folsav készítmény, ami nagyon előnyös, mert terhesség alatt sokszor fordul elő vérszegénység, a folsav szerepe meg közismert. Árban kb. 2500 Ft 3 havi adag.

- Szedhetsz kismamavitaminokat is.

Millió van belőle, és csak a pénztárcád fog határokat szabni. Van, aki az Elevitre esküszik (havi 2-2500 Ft körül mozog az ára), van aki a Gravidára, nekem terhesség alatt a Pharmaton Matruelle jött be. De lehet kapni a DM-ben saját márkás kismamavitamint, 1000 Ft/havi adag és csak a legjobbakat hallottam róla. (Én azért nem azt szedtem, mert csak most találkoztam vele, és a 34. héten már nem kezdem el szedni. :))

És amit nekem senki nem mondott, de tényleg hasznos tippek:

- Mielőtt teherbe esnél, menj el fogorvoshoz és az összes fogad csináltasd meg, szedesd rendbe, mert ha terhesség alatt kezd fájni, az orvosok ujjal mutogatnak majd, hogy ki vállalja a tömést, de addigra bedilizel a fájdalomtól. Jah, és nekem gyógyszert sem adtak. Szedj előre Ca-ot, és igyál sok tejet, mert a magzat el fogja venni a neki szükséges Ca-ot, és te maradsz hoppon!

- Táplálkozz rostban gazdagon, igyál sokat! Sok nőnek előjön a terhesség alatt az aranyere... (Bocsi indiszkrét, de ez ezzel jár.)

- Ápold előre a bőröd! Sokat segítesz, hogyha a bőröd hidratálod és gondozod, mert erős igénybevételnek lesz kitéve a terhesség alatt. A striák javarészt genetikai alapon jönnek elő, de nem mindegy, hogy maga a bőröd hogy viseli majd a hormonváltozást.

Remélem, tudtam segíteni! :)

2013. júl. 9. 19:36
 4/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat.

Hármas válaszolónak külön köszönöm a részletes válaszát.

Béres Aktivál multivitamint eszünk, bár nem minden nap, lehet mostantól jobban figyelek rá. Megnéztem gyorsan 0,2 mg folsav van benne, ez nem elég? Emellett szedek még magnézium+B6-ot, azt hallottam ez is jól jöhet majd terhesség alatt is.

A kifejezetten kismama vitaminokról már azt is hallottam, hogy miattuk lesznek olyan nagyok a mostani csecsemők, szóval emiatt kicsit tartok tőlük.

Étkezésre figyelek, rostban gazdag, szénhidrát és cukor szegény étkezést folytatok.

A fogorvos tippet köszönöm, lehet akkor rá veszem magam egy kivizsgálásra.

Várom a további válaszokat!

2013. júl. 9. 20:19
 5/17 anonim ***** válasza:

2-es vagyok.

A folsavat szedheted mellette, az a legfontosabb. A gyógyszertárban az 50db-os 1000Ft körül van, 3mg folsav tablettánként. Vízben oldódó vitamin, a felesleg úgyis kiürül. A 0,2mg kevés.

2013. júl. 9. 20:34
 6/17 anonim ***** válasza:
Az tipikus városi legenda, hogy a magzatvédő vitamintól nagyok lesznek a babák, kérdezd meg a nőgyógyászodat, jót fog mosolyogni rajta :-). Nem véletlenül ajánlják, érdemes szedni. De a neten is utánanézhetsz nőgyógyászok oldalain.
2013. júl. 9. 21:45
 7/17 anonim ***** válasza:
Én elmentem előtte nőgyógyászhoz, kértem vizsgáljon meg, hogy midnen rendben van-e. Akkor volt aktuális a rákszűrés amit megcsinált. Ennek utólag örültem, mert várandósan nem lettem volna nyugodt, ha akkor csinálják. Fogorvos is nagyon jó tanács. Én azt kihagytam, mert nincsenek rossz fogaim , egyébként is rendszeresen játok és a kötelező fogászati kezelésen csak a fogkövet szedték le. Én egy hónappal a teherbeesésem előtt kezdtem szedni Gravidát. Szerintem az abban található folsav elegendő. Az orvost megkérdeztem, hogy meddig szedhetem, ha pl. hónapokig nem sikerül teherbe esnem. Azt mondta, bármeddig, mert lényegében ez is egy multivitamin. Tájékozüdtam, hogy mit és mikor kell tennem,ha nem jön össze pár hónapon belül a baba. Kb. ennyi történt a fogantatás előtt. Aztán két hónap múlva már a pocakomban volt a kicsikém.
2013. júl. 9. 22:37
 8/17 anonim ***** válasza:

A 6-os válaszolót abban "kijavítanám", hogy sajnos sok orvos között is kering ez a városi legenda. Én is hallottam már egy szülész-nőgyógyásztól, amikor mondtam neki, hogy szedek magzatvédő vitamint, hogy azonnal álljak le vele, mert óriásbébim lesz.

Nem fogadtam szót neki, végig szedtem a vitamint, így voltam nyugodt. Az "óriásbébim" alig 2 kilóval született. De egészségesen :)

2013. júl. 10. 07:21
 9/17 anonim ***** válasza:
66%
Egyetértek az utolsóval ! Hollandiában is teletömik a kismamákat minden vitaminnal aztán nem is bébik szuletnek hanem kis elefántok. Egy Holland endo dokit idéztem .
2013. júl. 10. 09:29
 10/17 anonim ***** válasza:
40%
Én semmiféle folsavat meg meg vitaminturbót nem szedtem , csodálatos terhességem volt és egészséges fiam szuletett.Étkezésemen sem változtattam semmit .
2013. júl. 10. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!