Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Pozitívat teszteltem, de meg...

Pozitívat teszteltem, de meg is félek? Mit tegyek? Többi lent!

Figyelt kérdés
A problema második baba:) első 13 hos kislány.a gondom állandó orverzes szinte megállás nélkül ömlik az orrom vére!mit tehetek ellene?a másik nem sikerült visszanyerni a régi alakom,most annyi vagyok mint Jazminnál szuleskor!és felek ilyen nagy sulytol...mit tudnék tenni h ne kelljen kórházba vonulnom miatta,a lányom nem tudnám kire hagyni..ferjem kint dolgozik3 hetente jön haza,anyosek az ország másik felén,anyuekkal nem tartom a kapcsolatot....és csak jövő hét pénteken megyek orvoshoz,de felek nehogy méhen kívüli legyen vagy vmi más gond:( a tünetek mint már mondtam orverzes fejfájás,állandó emelyges..tudtok vmi tanácsot adni?
2013. jún. 30. 00:54
 1/5 anonim ***** válasza:

semmi bajod, szedj C vitamint, az orrvérzés tipikus terhes tünet.

a súlyoddal sok mindent most nem tudsz kezdeni, kerüld az egészségtelen kajákat, egyél sok idény gyümit, zöldséget, husit.

2013. jún. 30. 06:05
 2/5 anonim ***** válasza:

Mehen kivulinel barna, kavezacc szeru folyasom volt.

Szerintem szedj vitamint, femibion, magne b6.

Vernyomasod rendben van? Attol is lehet az orrverzes.

Probalj ne stresszelni es pihenni.

Nem mindenki nadszalkarcsun esik teherbe, arra figyelj, hogy ne hizz sokat.

2013. jún. 30. 08:25
 3/5 anonim ***** válasza:
Hany kilo vagy, mit jelent, h sok?
2013. jún. 30. 09:04
 4/5 anonim ***** válasza:

Csatlakoznék az előttem hozzászólóhoz; orrvérzés magas vérnyomás tünete is lehet meg még fül zúgás , fejfájás és szédülés is. Tekintettel arra hogy említetted hogy van rajtad felesleg ha a BMI (testtömeg index keress rá googlen és számítsd ki méterben mért magasságod és kg-ban mért testsúlyod alapján) 25 felett van akkor megnő rá az esély. Ha nincs vérnyomásmérőd akkor menj be a háziorvosodhoz ő ingyen megméri neked (csak ne holnap, mert hétfő - semmelweis nap ;szünnap az egészségügyben). Vagy a védőnőt is hívhatod őneki is van mérőeszköze.

A túlsúly egyébként önmagában nem teljesen veszélyes, csak magasabb rizikó csoportba sorolja az embert pl.: magas vérnyomásnál is. Én sem versenysúlyban (azaz jóval 25 BMI felett) estem teherbe a fiammal és mégis megúsztam a magas vérnyomást a terhességi cukorbetegséget és mindent. Szép terhességem volt, a szülés is könnyen ment (2,5 órát voltam csak a szülőszobán) - 36. hétig dolgoztam is vele és még a szülés hetében sem maradt el a heti2 terhestorna.

A terhesség alatt anélkül hogy figyeltem volna bármiféle diétára alig híztam 7kgot, egyszerűen csak azt ettem amit megkívántam, mondjuk nem nagyon kívántam egészségtelen ételeket mint pl.: cukorka, csoki, nass, gyorséttermi kaja, viszont amit az előtt sose ettem pl.: marhapörkölt na az volt hogy olykor az étlapomon szerepelt. Kisfiam 3340g és 52cm jött világra, gyönyörű volt nem volt a fején semmi piros folt vagy gyötrődés jele, messze kitűnt a többi baba közül. És a terhesség alatt nem is vizesedtem, mire hazajöttünk és ráálltam otthon a mérlegre kereken annyit mutatott mint teherbeesés előtt. Persze a babával itthon feljöttek rám újra a kilók, de most 2 hét múlva lesz az első szülinapunk és azt kell hogy mondjam kezd az is helyreállni.

Szóval fel a fejjel, nem lesz gond, de a vérnyomásodra okvetlenül mérj rá, főleg akkor ha van rá lehetőséged - akár a szomszéd néninél is (lehetőleg ne csuklós vérnyomásmérőt használj hanem felkarost)- amikor a felsorolt tünetek; orrvérzés, szédülés, fejfájás, fül.zúgás jelen vannak.

Próbálj egészségesen étkezni és a sófogyasztását minimalizálni, valamit sok folyadékot inni - ezek mind-mind már a jó vérnyomásra való átállásra segítenek.

Gratulálok a babához!

2013. jún. 30. 10:36
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat:) a vernyomasom rendben van pont jó:) igen figyelek mit eszek,magneb6 öt és folsavat szedek!amúgy is elég orverzos fajta vagyok...de most kegyetlen...hát a sulyom,jelenleg92 kg,Jazinal se hiztam magamra semmit csak az o súlya volt először fogytam 14 kg mindent kihanytam,és 12 kg volt a csajszi mindennel plusz vizes voltam nagyon!
2013. jún. 30. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!