Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Vékony, kezelt IR-rel van...

Vékony, kezelt IR-rel van esélyem a teherbeesésre?

Figyelt kérdés
Mielőtt kiderült volna az IR-em, teherbe estem, de 9 hetesen megállt a fejlődésben (nem volt vetélés, sem vérzés, műszeres befejezés történt).Közben kiderült az IR, amit kezelnek, ezen kívűl pm. alulműködésre és magas prolaktin szintre is szedem a gyógyszert. Az endokrinológusom azt mondta, mostmár minden értékem a helyén van. hajrá. Mégsem jön össze a baba. Már 2 és fél éve. Mi lehet a baj? Az hogy 168 cm és 50 kg vagyok az nehezítheti? Vagy elszúrtak valamit a műtétnél? Esteleg a műtét következményeképp elzáródhattak a petevezetőim? Már a laporoszkópián gondolkozom. Megpróbáltunk egy inszemet, az sem jött össze... Ti mit csinálnátok a helyemben?
2013. jún. 28. 17:05
 1/6 anonim ***** válasza:

Ciklusod rendben van? Progeszteronod, egyéb hormonjaid is?

Tehát tutira van peteérésed?

Hát szerintem én megpróbálnék még 2 inszemet, aztán átjárhatósági, és ha nem jön össze, akkor lombik.

2013. jún. 28. 17:15
 2/6 A kérdező kommentje:
Ciklusom rendben van, 26-27 naposak. Progi 70-es a 20-21. napon. Minden értékem tökéletes. Még oda is teszik a kiskatonákat, és mégsem sikerül... Azon gondolkozom most, hogy menjek-e el még egy inszemre, vagy rögtön lapar?
2013. jún. 28. 17:20
 3/6 A kérdező kommentje:
Ja: szerinted a 168 cm és 50 kg az soványnak számít e téren? Valahol azt olvastam, hogy ez nem befolyásoló tényező... De már ezt sem tudom. De ugye a diétát tartsam és közben hízzak...
2013. jún. 28. 17:22
 4/6 anonim ***** válasza:

Az inszem esetén akkora az esély a teherbeesésre, mint amúgy egy ciklusban. Kb. 20%. Azért az még nem vmi kirívó csoda, hogy elsőre nem jött össze.

De nyilván azért attól is függ, hogy hány éves vagy pl. Ha fiatal vagy, szerintem még 2 inszemet meg lehet próbálni, de ha már "futsz ki az időből", akkor lehet jobban jársz, ha megcsináltatod az átjárhatóságit. Bár akkor sem feltétlen laparra mennék mondjuk.

2013. jún. 28. 17:22
 5/6 anonim ***** válasza:

volt már úgy inszemed, hogy nem volt átjárhatóságid? Nekem nem engedték (pedig volt már vetélésem, tehát átjárható voltam, de mégis elzáródtak), inszem előtt viszont kérték, addig nem csináltak semmit. Lapart ne, mert lehet, hogy sima hsg-vel oldható, ha elzáródott, vagy nem is az, akkor felesleges a műtét.

ha vékony vagy, de híznod kellene, akkor nem jó a diéta, vagy a gyógyszer.

2013. jún. 28. 21:09
 6/6 A kérdező kommentje:
Nekem engedték, fel sem merült az átjárhatósági. Mondjuk félek is tőle, hallottam durva dolgokat, de pozitívat is. Azért is gondoltam a laparra, mert esetleg összenövések is keletkezhettek akár vetélés, akár a műszeres befejezés alatt, bár igazad van, hogy lehet hogy egy sima átjárhatósági is elég volna... nem tudom... Gondoltam egyszerre túllenni mindenen, egyik ismerősömnek a laparral együtt megcsinálták a méhtükrözést és az átjárhatóságit is.
2013. júl. 26. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!