Lombikosok, ha röntgenben dolgozom az mennyire árt nekem?
Terheseknek nem ajánlott semmilyen sugárártalom.
Ezért mindenféleképpen tájékozódj a munkahelyeden, hogy merre tudnának áthelyezni erre az időszakra.
Persze van az adminisztrációs szoba ami elvileg vastag ólmozott falakkal készült hát nem tudom, elvileg úgy nem megy át a sugár, de azért te még is csak asszisztens vagy nem pedig ott ülő leletező orvos, és amint rohangálsz a beigazításhoz meg van annak a veszélye, hogy a másik vizsgálóban felvétel készül és kapsz belőle fél úton - feltételezve hogy nem csak 1 gépetek van.
Elvileg ha becsúszik 1szer egy kis röntgen mert pl.: még nem tudja az illető hogy terhes és úgy meggy fogászati, vagy mellkas rtg-re azt mondják nem ártalmas, de rendszeresen kitenni ennek magad határozottan nem jó.
Igaz a röntgennél nem szoktak izotópos vizsgálatot csinálni, de attól aztán végképp védd magad, mert az még a CT-nél is nagyobb dózis pláne ha te nyeled be az izotópot hallottam már olyanról aki nem tudta hogy terhes és kora terhesen készítettek neki pajzsmirigy szcintigráfiát - a gyerek nem halt el ellenben totál debil lett és nem csak szellemileg hanem testileg is károsodott még magzati korban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!