Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lombikosok, ha röntgenben...

Lombikosok, ha röntgenben dolgozom az mennyire árt nekem?

Figyelt kérdés
Röntgenben vagyok asszisztens röntgent csinálok.De át tudok menni az adminisztrácio részbe,ami azt jelenti a másik szobában lennék.Ez mennyire árthat?
2013. jún. 26. 21:37
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt neked jobban kell tudni, mint nekünk. Szerintem kérdezd meg a kollégáidat, csak nagyobb rálátásuk van, mint itt az anyukáknak, valaki csak látott valami statisztikát, kutatási eredményt, mekkora ártalmat jelent...
2013. jún. 26. 23:08
 2/9 anonim ***** válasza:
Nagyon árt! Kerüld még a rtg közelét is!
2013. jún. 27. 10:32
 3/9 anonim ***** válasza:

Terheseknek nem ajánlott semmilyen sugárártalom.

Ezért mindenféleképpen tájékozódj a munkahelyeden, hogy merre tudnának áthelyezni erre az időszakra.

Persze van az adminisztrációs szoba ami elvileg vastag ólmozott falakkal készült hát nem tudom, elvileg úgy nem megy át a sugár, de azért te még is csak asszisztens vagy nem pedig ott ülő leletező orvos, és amint rohangálsz a beigazításhoz meg van annak a veszélye, hogy a másik vizsgálóban felvétel készül és kapsz belőle fél úton - feltételezve hogy nem csak 1 gépetek van.

Elvileg ha becsúszik 1szer egy kis röntgen mert pl.: még nem tudja az illető hogy terhes és úgy meggy fogászati, vagy mellkas rtg-re azt mondják nem ártalmas, de rendszeresen kitenni ennek magad határozottan nem jó.

Igaz a röntgennél nem szoktak izotópos vizsgálatot csinálni, de attól aztán végképp védd magad, mert az még a CT-nél is nagyobb dózis pláne ha te nyeled be az izotópot hallottam már olyanról aki nem tudta hogy terhes és kora terhesen készítettek neki pajzsmirigy szcintigráfiát - a gyerek nem halt el ellenben totál debil lett és nem csak szellemileg hanem testileg is károsodott még magzati korban.

2013. jún. 27. 10:38
 4/9 anonim ***** válasza:
Az ártalomról csak annyit vagy annyira árthat egy sugárzás hogy elmegy a baba, vagy megmarad és sérült lesz egyik sem jó de akkor inkább az elsővel jársz jobban. De a legjobb megoldás ha egyáltalán nem teszed ki magatokat ilyen veszélynek. (előző is én voltam)
2013. jún. 27. 10:40
 5/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen.Akkor ebben az esetben el kell mennem táppénzre.
2013. jún. 27. 10:50
 6/9 anonim ***** válasza:
Mint eü.dolgozó, ezt neked kellene tudnod a legjobban.Akkor is ér sugár , ha a szomszéd szobában vagy.Sztem azonnali táppénz, ha nem akarsz elvetélni vagy fogyatékos gyereket.
2013. jún. 27. 12:15
 7/9 anonim ***** válasza:
Egy fogászati klinikán dolgozom, ahol van röntgen is, és ha kell, mi, asszisztensek röntgenezünk. De ha valaki terhes, vagy csak a gyanúja is felmerül, a közelébe nem megy. Volt 5 inszemem, végül lombikkal sikerült, de mindegyik alkalommal már a stimuláció ideje alatt is abbahagytam a röntgenezést, hiszen egy érő petesejt is már számít - szerintem. Amikor kiderült, hogy sikerült, nagy ívben elkerültem a röntgen helységet, ha meg ment a berendezés, nem is mentem el előtte sem, ha csukva is volt minden.
2013. jún. 28. 17:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Na erről van szó,a petesejteknek is árt,nemhogy a babának,az pedig hülyeség,már elnézést hogy az első 6 hétben nem ártalmas.Kórházban dolgoztam,baleseti műtőben is ahol igencsak volt sugát.6-os voltam.
2013. jún. 28. 21:53
 9/9 anonim ***** válasza:
sugár,bocs
2013. jún. 28. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!