Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 1000. kérdés már ebben a témában?

1000. kérdés már ebben a témában?

Figyelt kérdés

...tudom, hogy nekünk kell dönteni, de talán tapasztalatokkal tudnátok segíteni.

3 kisgyermekes család vagyunk. Szépen élünk, nem nagy lábon, de nem hiányolunk semmit.

A legnagyobb gyerek 6 a legkisebb 1,5 éves.

A házunk most ép elég.

Sokszor megfordul a fejemben a 4. baba gondolata és tegnap a férjem gondolkodás nélkül azt mondta, hogy OKÉ!

Már elmúltam 36 éves, mire megszületne, lehet, hogy 38 lennék...

Sűrűn leszünk már 6-an, bár ahogy a két nagyobb, a két kicsi is elférne egy szobában, de autó csere mindenképpen kellene stb...

Venni semmit nem kellene, max. pelust és popsitörlőt, minden babaholmi megvan.

Férjemre maximálisan számíthatok. A gyerekek körül is mindent (de tényleg mindent) megcsinál, nem derogál neki a mosogatás, vásárlás ha úgy alakul, nem jár el sehová, rugalmas a munkaideje is.

Ti, ha ilyen döntés előtt álltatok, hogyan mérlegeltetek? Mik voltak a szempontok?

Bejöttek később az elképzelések, vagy egészen másképp alakult minden a pici születése után?

Köszönöm!

2013. jún. 17. 15:51
 1/4 A kérdező kommentje:

A dolog másik oldala viszont az, hogy most, hogy már a pici sem olyan pici már, jobban ki tudunk mozdulni, nem kell éjszakázni stb...

Jó kicsit fellélegezni,mert 4 év alatt született 3 gyerkőcünk :)

2013. jún. 17. 15:54
 2/4 anonim ***** válasza:
Én szeritnem nem vállalnék 4. gyerket. Azért késöbb igenis pénzbe kerül. Tanittatás, nyaralásra plusz egy fő stb. Igy jobban is elfértek akkor nem lenne külön szobájuk ami idővel nem a legideálisabb szerintem. Persze fel lehet úgy nőni de jobb a saját birodalom. Nem csak arra kell gondolni hogy most mi változna hanem hogy késöbb 4 gyereknek is annyit tudnátok megadni mint most 3-nak. Én csak akkor vállalnék több gyerket ha mindent lmegtudnék adni mind a 4-nek. Ha nem lenne semmi anyagi hátrány belőle senkinek.
2013. jún. 17. 15:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenetek megvan, ami a negyedik gyerekhez kell. Mi is legalább hármat tervezünk, de még nem tartunk ott, ezért nem tudok neked részletes választ adni, csak a vélenyem tudom megírni. Szerintem ideális a helyzetetek 4 gyerekhez.
2013. jún. 17. 16:03
 4/4 anonim ***** válasza:
Vállalnám, mert én is sok gyerek párti vagyok, de azon tényleg el kell gondolkodni, hogyha mind jó eszű gyerek, tehetséges, meg tudjátok-e adni nekik az egyetemet és mindent ami kellhet az érvényesüléshez.
2013. jún. 17. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!