Milyen vitamint célszerű szedni, mielőtt teherbe esnék? Kimondott terheségi vitaminokon kívül, mert olyat nem akarok szedni.
miért nem akrsz olyat szedni? Ha nem olyat szedsz, azzal csak a babának árthatsz. Pl. ha t Centrumot szedszz, akkor azzal ártasz a babának, mivel sokkal több benne a z A vitamin mint az Elevitben... Az A vitamint meg nem jó túladagolni terhesség alatt.
Dia
Szia!
Milyen rossz tapasztalataid vannak a terhesvitaminokkal,hogy nem azt akarsz szedni?Ezek kimondottan kismamák számára vannak kifejlesztve.Ne haragudj,hogy ezt írom,de sok nő olyanok mint a libák,egy elkezd gágogni,a többi folytatja.
Ezzel arra célzok,hogy vannak kimondottan ellenzői ezeknek a vitaminoknak,de azt persze nem tudják,hogy miért,mert semmilyen tapasztalatuk nincs.Vagy van aki azt mondja,mert szorulást okoz,hát lehet a vastartalma miatt,vagy hízik,persze ez is hülyeség,mert nem a vitamintól hízik,hanem mert többet eszik...stb...
Az biztos,hogy többletre van szüksége a szervezetünknek a terhesség idején,és nem árt feltölteni előre.
Én elevitet szedtem mindhárom gyerekemmel,a harmadikkal 4 napom van a kiírt időpontig,de semmilyen problémát nem okozott.Annyi volt mindössze,hogy ha este veszem be,nehezen alszok el,de ezt könnyen megoldottam.
És szerintem nem hülye a Czeizel proff,az ő fejlesztése,biztosan tudj mire van szüksége a várandós szervezetnek,talán jobban,mint sok tudatlan kismama.
Minden jót,üdv.
Szerintem is hasznos a terhesvitamin, minden van benne.
De ha nem akarsz szedni, akkor szedjel mindenkeppen folsavat, ha lehet, teherbe eses elott kezdd el, mert nehezen epul be. Ez nem "egyszeru" vitamin, a hianya sulyos fejlodesi rendellenesseget okozhat, nyitott gerinc es tarsai.
Ha szeded, 75%-kal csokken ezeknek a kockazata, az elso 14 hetbne letfontossagu. Es probalj meg egeszsegesen enni mellette, sok gyumi, zoldseg.
Minden jot!
Szia! Sajnos volt több vetélésem is, és ezért felkerestük a Czeizler Endrét. Megvizsgálták a génjeinket és kiderült, hogy nekem 2x1 tablettát kell szednem mind az Elevitből mind a folsavból. Most kezdtem el a kurát és két hónapig még várnunk kell a babavárással. Ezekkel a vitaminokkal sokféle rendellenesség kiküszöbölhető.
Egészséges kisbabát szeretnék ezért mindent megteszek ennek érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!