Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Terhes lehetek? (antibiotikum,...

Terhes lehetek? (antibiotikum, majd hasmenés)

Figyelt kérdés
Május 16-án volt garatmandula műtétem, így antibiotikumot kellett szednem, 8 napig, napi 2 szemet. Miután az utolsó szemet bevettem, rá 3 napra ment a hasam, véres volt a híg székletem. Az antibiotikum kikészítette a gyomromat. De a hasmenés már elmúlt 2 napra rá, mert széntablettát szedtem. 05.25-én viszont együtt voltunk a párommal. 3 napja hányingerem van, tegnap nagyon furcsa volt, mert megszédültem egyszer, elalvás előtt nagy hányingerrel küszködtem, majd éjszaka arra keltem hogy hányni fogok és végül hasmenés lett belőle. Azóta nem ment a hasam. Holnap jönne a mensi.

2013. jún. 11. 09:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Lehetsz. Az antibiotikum alapból gyengítheti a tabi hatását. Miért nem használtatok kiegészítő védekezést?

Akkor most nem kellene parázni...

Mindenesetre pár nap és kiderül. Ha nem jön meg, csinálj tesztet.

2013. jún. 11. 09:45
 2/14 anonim ***** válasza:

Ha holnap kéne megjönnie, akkor még azt várd meg és 2 nap múlva teszt, ha nem jön meg!

De jelek akár simán utalhatnak terhességre is

2013. jún. 11. 09:49
 3/14 anonim ***** válasza:
Nem írtad, gyógyszert szedsz, vagy gumival védekeztetek, vagy most mi van? Ha csak gyógyszert szedsz nem volt hatásos az antibiotikum szedésének 8. napján az biztos. Minimum 2 hetet várni kellett volna, amikor már a gyomrod is rendbejön, meg az antibio-t is abbahagytad. Csinálj egy tesztet, már kimutatja a terhességet.
2013. jún. 11. 09:50
 4/14 A kérdező kommentje:
Fogamzásgátló tablettát szedek, már 5 éve. Ha jön a baba, nem probléma, fel vagyunk rá készülve és szeretettel várjuk,de amúgy még kicsit toltuk volna az időt.
2013. jún. 11. 09:52
 5/14 A kérdező kommentje:
Az antibiotikum utolsó darabját 20-án vettem be és 25-én voltunk együtt a párommal.
2013. jún. 11. 09:54
 6/14 anonim ***** válasza:
Nem 16.-ától kellett szedned 8 napig? Mert az akkor nem 20. De amúgy mindegy, a lényegen nem változtat!:)
2013. jún. 11. 10:03
 7/14 A kérdező kommentje:
Már 13-án el kellett kezdenem a szedését és 20-án este vettem be az utolsót. A holnapi napot megvárom, mert mindig pontos szokott lenni a mensi, aztán meglátjuk.
2013. jún. 11. 10:14
 8/14 anonim ***** válasza:
nem beparáztatni akarlak de elkaphattál egy elég csúnya bélfertőzést is. clostridium difficile a neve, én elkaptam kórházi műtét után, sok antibiotikumot kellett szednem nekem is. és ugyanilyen tüneteim voltak, brutál híg hasmenés, hánytam is. lázad nincs? ha nem javul mindenképp menj el dokihoz, én kórházba kerültem tőle... :(
2013. jún. 11. 10:17
 9/14 A kérdező kommentje:
:o Nem nem, nincsen lázam. Szerencsére eddig még sosem volt jellemző rám a belázasodás. Normaflore-t szedtem miután elmentem a háziorvosomhoz a problémámmal, meg a széntablettát. A fájdalomcsillapítót onnantól fogva már nem is vettem be, mikor véres volt a székletem, mert féltem tőle, hogy még jobban kikészíti a gyomromat. Megfogadom a tanácsod, ha nem múlna el.
2013. jún. 11. 10:36
 10/14 anonim ***** válasza:

Elég valószínű a terhesség, bár sosem tudni, lehet hogy nem vagy az, de amúgy oké, hogy jöhet a baba, meg minden, de rohadtul nem jó terhesen fogamzásgátlót szedni.

Szóval ha akartok gyereket, hagyd abba a fogamzásgátlót!

Ha meg nem akartok, akkor meg ilyenkor kiegészítő védekezést kellett volna alkalmaznotok. Mivel az antibiotikum gyengíti a hatását, a hasmenés miatt pedig lehet fel sem szívódott. És a mai fogamzásgátlók mellett elég, ha egy szem kimarad, máris ott az esély.

Szóval mindenképpen tesztelj!

És antibiotikum kúra alatt mindig szedj probiotikumot! És akkor nem készíti ki a gyomrodat!

2013. jún. 11. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!