Terhességhez hőmérőzés, hogyan?
Alkalmazta valaki ezt a módszert az ovuláció "érzékeléséhez"?
én eddig ovu tesztet próbáltam, de az elég drága volt, bár láttam, hogy a neten lehet rendelni nagyobb kiszerelést is.
le tudná valaki írni, hogyan működik a hőmérőzés és ki kísérte figyelemmel így a terhességet?
ha sikerült a megtermékenyítés, akkor menstruáció körüli időpontban elvileg nem esik vissza a hőmérséklet, ugye?
Szia, én mind a kétszer így estem teherbe.
Vettem 10 mp-es digitális (omron) hőmérőt, kifejezetten erre a célra.
Mindig ugyanabban az időpontban mértem reggel (minden mozgás előtt)
Táblázatban vezettem
Sajnos nem tudtam befejezni egy teljes görbét sem, mind a kettőnél sikerült a baba.
Volt egy átlaghőmérséklet +- 1-2 tized ingadozás előfordult. A peteérésemnél visszább esett a hőmérsékletem, azt hiszem 5 tizeddel, és a mensi megjövetelekor kellett volna visszább esni a hőmérsékletnek, de nekem beállt állandóra...
Remélem segítettem
Szia!
Megerősítem az előttem szólót, az ovuláció idején leesik 4-5 tiezedet a hőmérséklet. Majd elkezd emelkedni, és a mensi előtt pedig szintén esnie kell 3-4 tized körül ha jól emlékszem. De a legfontosabb hogy mindig ugyanazzal a hőmérővel, ugyanabban az időben és ugyanannyi ideig mérd. 1-2 perc eltérés belefér, de már fél óra is teljesen félrevezethet. A hőmérőzés lényege nem a hőfok, hanem az ingadozás nyomon követése. Ezt mindig tartsd észben.
www.ciklus.hu-n tudod jól vezetni. Itt sok egyéb más dolgot is be tudsz állítani, hogy ha kell, később vissza tudd nézni.
Fontosnak tartják, hogy ne hónalj alatt mérd (én ott mértem, és gyönyörűen rajzolódott így is a görbém), hanem orálisan vagy vaginálisan.
Ki is tudod itt másolni, és be tudod tenni, hogy mások is megnézzék, így:
Mindig reggel lehetőség szerint egy időben, ébredés után, nem mozogva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!