Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Megtörténik a peteérés kb a...

Megtörténik a peteérés kb a ciklus felénél, az ok, de mikor lökődik ki?

Figyelt kérdés

mert ugye akkor tud megtermékenyülni,mikor már kijött és ott van 24 órát.

Honnan tudom mikor fog kilökődni?

Meg ha a 14. nap után lökődik ki,akkor miért jó ha előtte van a szex....hisz akkor még ott sincs az érett pete?

Nem nagyon értem, hogy most mikor a legjobb együtt lenni!!!

2013. jún. 3. 13:54
 1/4 anonim ***** válasza:

A peteérés egy több napos-hetes folyamat. Az érés során a tüsző fejlődésnek indul, majd az ovulációkor szabadul ki.

Sokszor az ovuláció szinonimájaként használják a peteérést, de ez nem helyes.

És nem feltétlen a 14. napon van ovuláció. A ciklus hosszától függ. Kb. a következő vérzés előtt 12-16, átlagosan 14 nappal van.

Tehát 28 napos ciklus esetén igaz a 14. nap, de 35 naposnál már nagyon nem, hiszen ott a 21. nap körül van. Ugyanígy rövidebb ciklusnál sem a 14. napon van, hanem korábban.

Pontosan csak ovulációs teszttel, hőmérőzéssel vagy UH követéssel lehet meghatározni az ovu időpontját.

A hímivarsejtek kb. 3 napig életképesek, a petesejt maximum 1 napig.

Azaz az ovu előtti 3 nap, az ovu napja és max még egy nap az, amikor lehetőség van a terhességre.

2013. jún. 3. 13:59
 2/4 anonim ***** válasza:

ha a 14. napon van ovud, az azt jelenti, hogy a 14. van lökődik ki. Nyilván előtte érik a pete.

Ha a kilökődés előtti két napban volt sex, akkor esélyes, hogy találkoznak, persze nem minden esetben termékenyül meg. A spermiumok tovább életképesek a petével szemben. Ha a pete kilökődött, akkor max és az tényleg elvileg a felső határ, hogy 24 órájuk van odaérni a spermiumoknak, mert utána a pete már nem életképes. Tehát, ezért van az, hogy inkább előtte legyen a sex.

Ha veszel ovu tesztet, azzal tudni fogod, hogy mikor fog nagyjából kilökődni a pete. Egyébként, ha a ciklus 10. napjától egy jó héten, tíz napon keresztül együtt vagyok két-három naponta, akkor biztos, hogy elcsípitek az ovulációt. Az már más kérdés, hogy megtermékenyül-e.

2013. jún. 3. 14:03
 3/4 A kérdező kommentje:

Azt hiszem,már értem!

Tehát amikor van az ovuláció az már a kilökődést is jelenti.

Azért kérdezem ezt így...mert legutóbb úgy voltunk együtt,hogy inkább az ovu előtt és az ovu napján és utána már nem és ez így nagyon nem sikerült.

A ciklusom 27-28 napos,tehát nekem kb a 14.napon van az ovu.

kipróbálom ezt a 10.ciklus naptól 2-3 naponta szexet és csak sikerül így!

De köszi....jó amit írtatok:-)

2013. jún. 3. 14:15
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

"Azért kérdezem ezt így...mert legutóbb úgy voltunk együtt,hogy inkább az ovu előtt és az ovu napján és utána már nem és ez így nagyon nem sikerült. "

Ovulációkor, egészséges pár esetén, beleélvezéssel csupán 20-25% a terhesség esélye. Egy év alatt 80%.

Tehát az, hogy egyszer nem sikerült, az égvilágon semmit nem jelent.

De ha 2 naponta együtt vagytok, akkor tényleg nem lehet kikerülni az ovulációt.

2013. jún. 3. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!