Lombikosok megosztanántok a tapasztalataitok?
Szia!
[link] Ezt az oldal nagyon tudom neked ajánlani, én is rendszeres látogatója vagyok ennek az oldalnak. Az ország minden tájáról nagyon jófej és segítőkész lányok, asszonyok vannak fent.
Elöször is sajnálom, hogy ennyi mindenen kellett már keresztül mennetek. Lelkileg és anyagilag is megrázó, tudom. Habár minekünk nem volt inszem, mert esélytelenek vagyunk rá. Én 25 éves vagyok, apa 49 és nagyon rossz a spermaképe. Most kezdtük az első lombikot, ma már a 8. szurit adom be magamnak. Hosszú protokoll lesz. Nagyon bizakodóak vagyunk, nem is szabad csüggednünk és nektek sem! Mi pesten a BMC-be járunk.
Igazából nem is tudom, hogy mit kéne írnom neked. ;) Kérdezz és felelek.
Na, csak nehogy elkenődjetek, azért írok. Környezetemben sok a lombikos, mindenkinél van baba, csak egy párt ismerek, akiknek azzal se sikerül.
Nekem 3 baba van, minden esetben 3. beültetés lett sikeres (1 normál, 1 fagyasztott, 1 normál).
Barátok No1-nél első beültetés után a fagyasztott embrióval sikerült a baba.
Barátok No2-nél 3 inszem után az első lombik sikerült.
Barátok No.3-nál inszem sikerült. Ésígytovább.
Nem könnyű lelkileg a sikertelenségek sorozata, de nagyon figyeljetek egymásra a párotokkal, mert sok esetben rámegy a kapcsolat a sorozatos kudarcra. Ez az én legfontosabb tapasztalatom.
Sajnos negatív tapasztalatom is van: az ismeretlen eredetű meddőség esetén nem ismerek olyat, akinek sikeres lombikja lett volna. Csak folyamatos sikertelen próbálkozást és végül feladást. Volt, ahol mindkét félnek volt az előző házasságból gyerek, minden rendben az eredményekkel és együtt mégse ment. Lombikkal se. Bocs, sajnálom, csak nem akartam eltitkolni előtted.
De te leszel a kívétel, kívánom, hogy te legyél az!
Szia! Első vagyok.
Megpróbáltam neked összeszedni, hogy miket is tudok a dolgokról. :-)
A rövid protokoll: kb. a stimuláció a mensi 2. napján kezdődik, és 11-14 napig tart, majd ezt követi a petesejtek leszívása. Ezután néhány nap múlva az az embriótranfszer.
A hosszú protokoll nálam a mensi 21. napján kezdődött és nagyjából össz. három hétig tart, majd ezután jön a punkció, és a transzfer.
Hogy kinek melyik a legmegfelelőbb, azt az orvos dönti el. Nekem nem mondta, hogy mért hosszú és mért nem rövid. Valószínű, hogy az életkor is befolyásoló tényező lehet. Mint írtam 25 éves vagyok, de ismerek 35 feletti csajokat és nekik rövid protokoll lesz.
Második vagyok :)
Elvileg a hosszú protokoll sikeresebb szokott lenni. Ezt olvastam. Nem tudom, h ez most arra vonatkozik-e, h több petesejt van vagy jobb minőségűek vagy mi, de jobb. Mindenkinek hosszút csinálnak, hacsak nincs kizáró ok/betegség. Ezt megint csak olvastam, nem tudom, mik a kizáró okok :( Nekünk hosszú volt.
Szia!
Én nem vagyok lombikos,de a Pri-be járok.
Ismeretlen eredetű meddőség miatt,minden eredményünk jó.Megcsináltattam jún.-ban a laparoszkópiát is,de semmit nem találtak.
Az első inszemem sikerült,de elvetéltem.Ezt követte 4 sikertelen inszem.Most egy kicsi pihit tartottam,mert kiborultam lelkileg,idegileg.Nov.-ben megyek a 6.-dik inszemre,aztán lombik köv.
Nekem van 3 ismerősöm akiknek sikerült a lombik ismeretlen eredettel.
Az egyiknél 3 sikertelen inszem volt,az első lombikból már megszületett a baba.
A másiknál 5 sikertelen inszem,első lombik sikerült.30.-dik hétben van.
A harmadiknál 6 sikert.insz. első lombik sik. 14 hetes terhes.
De van ellenpéldám is.Ismeretlen meddőséggel 5 sikertelen inszemmel,a második lombikra megy hamarosan.Ezek a babák mind a PRI-ben "készültek".
És még tudnám sorolni,mert amennyit a Pri-ben várni kell,van idő a tapasztalat cserékre.Sajnos sokan vagyunk.De ezt Te is tapasztaltad.
Azért remélem a 6.-dik inszemre elmész.Mert erre nem tértél ki.
Remélem mindkettőnknek hamarosan összejön,és a mi babáink is kint lesznek a PRI tablóin.
Azt tanácsolom Neked,hogy ne keseredj el,mert sokkal többet ártasz magadnak!
Tudom,hogy nehéz,nekem sem mindig megy.
Szia!
Én egy baráti házaspár esetét mesélném el Neked.
2 év sikertelen próbálkozás után mentek el kivizsgálásra. Semmit nem találtak egyiküknél sem.
6 inszemináción voltak, 2 volt sikeres, de sajnos elvetélt mind a kétszer. Ezután jöttek sorban a lombikok Tapolcán. Másodjára sikerült, de elvetélt. Negyedik sikerült, ikreket vártak, de sajnos Ők is elmentek. Ötödik alkalommal ismét sikerült. A terhesség elején nagyon sok probléma adódott, hetekig kórházban volt, mert többször bevérzett. De szerencsére a végén minden jól alakult, éseEgy tündéri kisfiúk született ,aki hamarosan betölti az 1 évet.
Szívből kívánom, hogy Te is átélhessed azokat az örömöket, amiket egy kisgyermek tud nyújtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!