Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért nem jön össze?

Miért nem jön össze?

Figyelt kérdés
Öt hónapja próbálkozunk a babával de még mindig nem jött össze és teljesen kétségbe vagyok esve. Pedig az utóbbi két hónapban már nem stresszelek rá. Viszont most már 12 napja késik a menstruációm és tegnap csináltam egy x-epil terhességi tesztet és egyértelműen negatív. De még mindig nem jött meg. Eddig maximum 10 napot késett.

2013. máj. 24. 09:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
5 hónap az még nem is sok. És azt mondod nem vagy rástresszelve? Hát dehogynem.
2013. máj. 24. 09:49
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi. Na erre pont nem volt szükségem. Nem eddig nem voltam de most már rá vagyok mert nem tudom mi lehet a baj! Nem kioktatást kértem hanem segítséget!
2013. máj. 24. 09:52
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem oktatlak én ki. De 5 hónap az még semmi, nem kell elkeseredni. Nekünk 2,5 év után jött össze, miközben minden vizsgálatunk rendben volt. Magyarázatot nem tudott adnia doki, csak mindig azt mondogatta, próbálkozni kell, előbb-utóbb besikerül. Hát utóbb, de hál'Istennek besikerült. Millió oka lehet, ami miatt nem jön össze. Pl ciszta, hormonzavar, pajzsmirigy probléma, elzáródás, nem jó időzítés stb, és még akkor nem is beszéltünk a férjedről, az ő részéről is rengeteg probléma felmerülhet.

Menj el orvoshoz teljes kivizsgálásra, és a férjedet is ki kell vizsgálni.

A késés pedig simán lehet a stressz miatt, lehet csak tudat alatt van, de ott van.

2013. máj. 24. 09:59
 4/11 anonim ***** válasza:

Tényleg nagyon rá vagy kattanva, de attól, hogy ezt leírjuk, még nem vagy előrébb. 5 hónap az semmi, ettől nem kell kétségbe esni, teljesen egészséges párok jó időben történt együttlétei esetén is csak 30% az esély arra, hogy létrejön a terhesség!

A menstruációd meg késhet attól is, hogy stresszelsz, nekem volt rá nem egy példa, egyszer 40 napig nem jött meg, és semmilyen szervi probléma nem volt a hátterében.

Javaslom, hogy ballagj el a dokidhoz, és kérd, hogy csináltasson neked egy hormonvizsgálatot (3. és 21. nap) legalább történik valami. És próbálj meg megnyugodni, mert nagyon nem tesz jót a kétségbeesés, pláne 5 hónap után.

2013. máj. 24. 09:59
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Elmegyek dokihoz!
2013. máj. 24. 10:03
 6/11 anonim ***** válasza:
Menj, legalább megnyugszol :) És gondolkodj pozitívan! Pl. gondolhatsz arra, hogy már a baba "gyártási folyamata" milyen kellemes időtöltés :D Drukkolok nektek :)
2013. máj. 24. 10:09
 7/11 anonim ***** válasza:

az öt hónap sajnos "semmi" :( mondom ezt úgy, hogy nekünk 4 év után lett babánk...

tudom nagyon jól, hogy hülyeség ez a ne stresszelj rá duma, de van benne valami!

ha dokihoz mész, 1 év sikertelenség után kezdenek vizsgálgatni, mert akkor már valószínűleg valami nem stimmel. Pár hónap sikertelenség betudható annak is, amit már írtak, hogy kb. 30% esély van havonta, ha jó időben vagytok együtt, akkor is.

Csinálnak majd 3. és 21. napi vérvételt, esetleg átjárhatósági vizsgálatot, de kérj inzulinrezisztencia vizsgálatot is (nekem is ezen múlt és még nagyon sok ismerősömnek is), meg d-vitamint esetleg. A párodat is meg kell nézni (spermaszám, hasonlók)

A menstruációt a stressz nagyon befolyásolja, valamint lehetnek totál terhességi tüneteid is baba nélkül, ha már nagyon szeretnéd. Fura dolgokat produkál az emberi szervezet :)

Kitartás!

2013. máj. 24. 10:47
 8/11 anonim ***** válasza:
5 hónap az nem sok , mi már 5 éve várjuk .
2013. máj. 24. 11:27
 9/11 anonim ***** válasza:
Mi is már több mint 4 éve várjuk.
2013. máj. 24. 18:54
 10/11 A kérdező kommentje:
Ma pozitívat teszteltem! :)
2013. aug. 12. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!