Jól gondolkozom szerintetek, érdemes várni a babával?
Pár hónapja még öltem volna egy babáért, ma nem vagyok ennyire magabiztos. Nem rég volt az esküvőnk, 10 éve együtt vagyunk a párommal. Pár hónapja nem védekezünk, de nem jön a baba, nincs is igazából peteérésem, gyógyszer után vagyok, járok rendszeresen dokihoz..., de most nem is ez a lényeg.
Anyagilag nem állunk túl jól. Jól keresünk ugyan, de sok, több adósságunk van, sajnos. Párom nagyon szeretne babát, de én most nem, azt hiszem.
Szeretném, ha egyenesbe jönnénk és a ház sincs teljesen felújítva. Én anyagi megfontolásból várnék... Legyen felújítva a ház és fogyjanak a hitelek... Ez lenne a célom, párom nem látja ennyire tragikusnak a dolgot. Ha nem dolgoznék, jóval kevesebbet tudnánk megtakarítani, így minden éveket csúszna, ha még egy évet, kettőt dolgozom én is, akkor két év alatt minden meglenne... Párom szerint meglenne úgy is, de szerintem nehezebben és sokkal később... Szeretnék babát, de így meg még sem vagyok biztos magamban. Főleg, hogy nem is jönne könnye...
Ti mit gondoltok erről? Melyik ér többet? Fiatalabban szülővé válni, vagy mindig az anyagiakon kattogni? Amúgy 27 évesek vagyunk mindketten.
Én nem várnék tovább,próbálkoznék folyamatosan,ahogy áll a dolog, amúgy sem sok az esély,hogy egyből sikerül. Amúgy meg szerintem ha kész lesztek ezzel,jön majd más költeni való,sosem lesz olyan,hogy nincs semmi.
De ha úgy érzed várni akarsz,mindenképpen várjatok!!!
Mivel nincs peteérésed és vannak gondjaid ilyen téren, így annak a kezelését mindenképpen időben kell elkezdeni. Írtad, hogy jársz orvoshoz, ez jó is így.
A leírtak alapján én nem látom olyan tragikusnak a helyzetet, mi pl. albérletben lakunk, kijövünk anyagilag, de mégis a babára gyúrunk.
Igazából ezt te érzed, ebben dönteni csak ti tudtok.
A lényeg, hogy "ne fuss ki" az időből. Sokan hajlamosak vagyunk hajszolni a "még jobbat", de hidd el, tökéletes időzítés nincs:)
Hát szerintem meg nem érdemes várni.
"Ideális" feltételek nincsenek, mert mindig lehetne "még több", és biztos vannak sokan, akik ennél kevesebbre is bevállalják a babát.
Emellett azt mondod néhány év kell, hogy elérjétek a kívánt színvonalat. A babának az első években még nincs túl sok mindenre szüksége, a költségek inkább iskoláskor fele nőnek meg, addigra megerősödnétek.
Aztán mi van, ha most várok két évet, aztán 5 évig nem jön a baba, akkor meg eszed majd a kefét, hogy miért nem vágtatok bele előbb...
Én azt mondom, hogy 27 évesen biológiailag teljesen eljött az ideje e gyermekvállalásnak!
Én 30 évesen szültem az elsőt, és akkor úgy éreztem, hogy utolsó pillanat volt első gyerek természetes megszülésére. (Utána még lett kettő). De én nem találtam a párom hamarabb!
Neked viszont megvan. Én biztos belevágnék, rábíznám a sorsra hogy mikor érkezik!
Még az jutott eszembe, hogy talán csak egy kis pánik lett rajtad úrrá, hogy "na most akkor tényleg?", ami természetes érzés!
6-os
Nagyon kedveseket, szépeket, jókat írtatok, szívmelengető volt olvasni! :) Köszönöm!
Azért őrlődöm annyira, mert a férjem nagyon-nagyon csalódott lenne, ha nemet mondanék, de tudom, hogy akkor sem kérne az ellenkezőjére... Még az is visszatart, hogy velünk él az idős nagymamám is, aki miatt, mivel már elég idős, 76 éves, elég sok köztünk is a súrlódás, hiába igyekszünk, nehéz. Én még emiatt is várnék, persze nagyon szeretem őt, de hiszen már Ő is szinte egy gyerek...
Hát igen, csak azt várni, hogy a dédi "elmenjen". Nem lehet kiszámítani.
Az én nagymamám 92 éves és minimum 20 éve "távozni kíván"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!