Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit gondoltok, mikor volt...

Mit gondoltok, mikor volt ovulációm?

Figyelt kérdés

[link]

19 vagy 22.napon?

2009. okt. 3. 19:56
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom de így is - úgy is jókor voltatok együtt:)))))))))
2009. okt. 3. 20:04
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi!:-D
2009. okt. 3. 20:09
 3/10 A kérdező kommentje:
Csak jó lenne tudni mikorra ne várjam.Sajna amúgy is nagyon kacifántosak a ciklusaim.:-S
2009. okt. 3. 20:27
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem 23, de így is abszolút babás lehetsz! :o)
2009. okt. 3. 22:00
 5/10 anonim ***** válasza:
Szerintem is 23.napon.Szurkolok:)
2009. okt. 4. 07:41
 6/10 anonim ***** válasza:

NEM a 23.napon volt az biztos!

Ha a hő elkezd felmenni, akkor MÁR megtörtént az ovuláció! Olyan is előfordul, hogy nem rögtön kezd el felmenni, meg olyan is hogy hirtelen felugrik a hő ovu után. Számos dolog befolyásolja. Sőt, sajnos ezeken a napokon, mindig különböző időpontokban mérte a kérdező, ez is befolyásolta a mérést.

Mindezek tudatában nem lehet felelősen megmondani,hogy 19-22. napok között mikor volt pontosan.

Volt. Az az egy biztos.

Tehát hogy mikorra várd? Hány napos a luteális fázisod? Lehet,hogy nem 14? Hanem csak 12 pl? (nekem 13)

Ezt hozzáadva kalkulálni lehet csak a nemvárt napját.

Inkább "felül-kalkuláld" és ha még ekkor sem jön meg,akkor már tényleg reménykedhetsz :)

2009. okt. 4. 09:16
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem 19. akkor esett le, de mivel nem mindenkinél esik le , az a biztos, hogy mielőtt felment a hőd előtte napokban. sok sikert.Sőt talán 2-án lehetett a beágyazódás, ha sikerült.
2009. okt. 4. 10:25
 8/10 anonim ***** válasza:

Kedves 9:16!

Biztosat csak akkor mondhatunk, ha rákötjük az illetőt egy ultrahangos gépre, egyébként pedig csak kb-ra tudjuk meghatározni az ovuláció időpontját, és egy egész ciklus kiértékelése során is csak annyit tudunk biztosra megállapítani, hogy megvolt a peteérés, avagy, hogy bizonytalan, hogy megvolt-e a peteérés. Én tanultam a természetes családtervezés módszert tanfolyamon, 4 éve így "védekezünk", illetve tervezzük a babákat (eddig kettő van, egy két éves és egy 6 hetes, mindkettő "elsőre" a tervezett hónapban, pedig a ciklusaim közel sem szabályosak, de a módszernek pont ez is a lényege, hogy nem kell annak lennie...) A TCST módszer közel azonos a ciklus.hu val (nagyon más nem lehet), bár ez utóbbiban nem mélyedtem el annyira, mert a hőmérséklet görbe az "mindenhol" ugyanaz. (Bár a TCST fél fokokat is használ, tehát valószínűleg pontosabb) Arról nem tudok, hogy a hőmérsékletnek le kéne esnie, az első megemelkedett napot viszont meg kell előznie 6 olyan napnak, melyeken nála alacsonyabb volt a hőmérséklet. Ezért írtam a 23. napot, mint határnapot, illetve, mert a nyáktünet alapján is megvolt a csúcspont (bár azt a kritikus helyen nem vezette tovább sajnos a babaváró)Egész pontosan 24-re hajnalban bukkanhatott elő a petesejt a hőmérsékletgörbe alapján, merthogy a hormontermelés hatására emelkedik meg a hőmérséklet... Egyébként szép szabályos ciklusnak látszik. Remélem mihamarabb meglesz a kívánt baba!

2009. okt. 4. 11:39
 9/10 anonim ***** válasza:
Ja, a 22:00-ás voltam, utolsó
2009. okt. 4. 12:00
 10/10 A kérdező kommentje:
óóó,köszönöm szépen a sok választ. A luteálisom sajna változó,11 és 13nap körül szokott lenni. Így sajna arra se tudok nagyon támaszkodni. A hőm általában nem, vagy csak 1 tizedet szokott leesni ovulációkor,így ez se ad alapot a 19.napi leesésre. Ami fura,hogy a melleim már 22.nap óta fájnak és az általában ovu után 1-2 v 3nappal kezd el fájni. Na de akkor a hő miért nem emelkedett?:-S Azt hiszem ez a ciklus ilyen bizonytalanra "sikeredett",a lényeg,h talán nem maradtunk le a napról és már csak annyi a dolgunk,hogy várjunk.:-)Pár nap és kiderül. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát és,h szorítotok.:-)
2009. okt. 4. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!