A párommal babát szeretnénk véllalni és nem tudjuk befolyásolná e az a baba egészségét hogy mi rokonok vagyunk. (a párom dádszülei és az én dédszüleim testvérek, tehát az ükszülők egyek) szerintetek ez befolyásolna valamit?
így van, orvossal beszéljétek meg!
Én amúgy azt olvastam ezzel kapcsolatban, hogy nem is a gyerekeken jön ki a gond, hanem az unokákon majd, tehát a gyereketek gyerekénél lehetnek ebből gondok.
bár nem tudom, hogy ez így ebben a formában mennyire necces, távoli ez a rokonság már a vérfertőzéshez
Szia!
Orvos vagyok.
Ha nincs valamilyen ismert genetikai/öröklődő betegség a családban, akkor szerintem nyugodtan vállaljatok. (Ha van, meg kell nézni az esélyeket arra hogy jelentkezik a gyereketekben, és annak alapján döntsetek.)
Sajnos az tény, hogy a véletlenszerűnél nagyobb így az esély hogy kijön egy betegség, de elég távoli ahhoz a rokonsági fokotok, hogy önmagában ez ne jelentsen akadályt. Hiszen akár véletlenszerűen is egymásra találhatnak olyan emberek, akik mindketten hordozói valamilyen betegségnek és az a gyerekek közt megjelenik.
Vérfertőzésnek én egyébként nem neveznék ilyen távoli rokonsági fokot, szerintem ami első unokatestvéreknél távolabbi, ott már nem olyan szoros a rokonság.
Imádom az ilyen kérdéseket, milliárd ember él a földön, miért egy rokonnal vagy együtt????
Az én családomban (mamám tesója a 2. unokatesójához ment férjhez) is előfordult, 2 egészséges gyerek és 2 egészséges, valamint egy down-kóros unoka.. Ha ilyen szüleim -nagyszüleim lennének, akik miatt esetlegesen más emberi lény betegen születhet..hát én mélységesen megvetném őket.. Mint ahogy titeket is kérdező, nem hiszem el h nem találtál egy olyat aki nem a rokonod!
A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik
Akik lepontoztak azoknak üzenném, hogy nyugodtan alapítsanak családot a rokonaikkal. Csak majd csodálkozni nem kell, ha a gyerek vagy az unoka beteg.. (Y)
Ja, és én nem pontoztam senkit sehová.
utolsó
Konzultáljatok genetikussal! Biztosan van megoldás.
Az, hogy ki-kit szeret csak rájuk tartozik. A stílusra pedig tényleg nem ártana ügyelni, nem alsó tagozatosak, hanem felnőttek vagyunk.
köszönöm azoknak akik értelmes válszt írtak.
akik meg csak szidni tudják a másikat,azoknak üzenem hogy ez még nemrég derült ki hogy a párommal rokonok vagyunk.és azt szerintem meg nem válogathatja meg az ember hogy kibe szeret bele!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!