35 éves fiatalember vagyok. párommal, új döntöttünk, babát szeretnénk végre. :) ő 24 éves. segíthetnétek abban, hogy mi ilyenkor a teendő. azt azért tudni kell, hogy pár hónapja megint szedi a fogamzásgátló gyogyit. tudom, annak is ki kell tisztulni a szervezetből teljesen. mi a teendő? még tapasztalatlanok vagyunk ebbe kicsit, ezért szeretném a véleményeteket kikérni. írjatok le mindent szép sorban. mindent, aminek köze van a tervezéshez, a kihordáshoz a szüléshez és az utána következő "korszakhoz". gondolok itt ilyenekre- orvoshoz elmenni, oltások, név választás, tervek, segély, tb kártya intézése, praktikák, gyerek ruha és holmi választás vásárlás majd... stb. kicsit tudom, előre szaladtam ebben a témában! előre is köszönöm a segítséget!
Egyáltalán nem kötelező az Elevit, sem más magzatvédő vitamin, de mivel minimálisra csökkent a magzati rendellenességek esélyét, mindenképpen ajánlott. De folsavat lehet venni külön is, B vitaminnal kombinálva pl, az lényegesen olcsóbb.
Viszont az csak városi legenda, hogy ezektől a vitaminoktól óriásbabák születnek...
2013. júl. 8. 09:53
12/422 anonim válasza:
Szia! Nem tudom aktuális-e még, de én is hozzászólnék. 22 éves vagyok, 2 kis fiú édesanyja. Gyógyszer részről az orvos biztos mindent el tud mondani. Én nem szedtem terhes vitamint, nem volt fogadott dokim, nem is oly szükséges az, mert én hallottam fogadott dokiról is rosszat, tehát azt a havi 5-8000 forintot tudjátok másra is költeni, plusz a szülésnél a közel 100000-et. De ezt nektek kell eldönteni. Orvos helyett célszerűbb szülésznőt fogadni, de csak a szüléshez. Mindent úgy csináltam, ahogy nekem jól esett, evés, ivás, mozgás, ilyesmi. Mind két gyerekem túlhordtam, indították a szülést, az első fiam 3950 grammal, a második 3430-al született. Szerintem olvasgassatok, nézelődjetek és kérdezgessetek a környezetetekben és ami nektek tetszik azt tegyétek. Babakelengyénél is vannak olyan dolgok amiket vagy nem vagy csak 1-2-szer fogtok használni. Pár ruha, kiságy, babakocsi tuti kelleni fog. :D
2013. júl. 20. 10:08
13/422 anonim válasza:
Nem kotelezo egy terhes vitamin (gyogyszer) se! Zoldseg es gyumolcs ennyi! Lehet lepontozni amiert utalom a gyogyszereket
2013. júl. 21. 14:55
14/422 anonim válasza:
Kedves utolsó ,teljesen egyetértek veled ! Itt nálunk ( Külföldön ) teletömikvitaminokkal a kismamát de , bébit még nem láttam itt születni csak kis elefántokat !
2013. júl. 21. 15:27
15/422 anonim válasza:
Szia!Célszerű egy méregtelenítés mindkettőtöknél, majd az anyuka szervezetének feltőltése vitaminokkal, ásványi anyagokkal a fogantatáshoz, meg Neked is praktikus kiegészíteni a táplálkozásod a mielőbbi siker érdekében. Áldott állapotban a baba fejlődésének megfelelően az akkor aktuális vitamin és ásványpótlás praktikus. Ez az anyuka és a baba egészsége érdekében, a hiányállapotokból adódó problémák elkerüléséhez fontos (pl folsav, B12 a velőcsőzáródáshoz, omega 3 az agysejtek kialakulásához, a magasabb IQ-hoz,ásvány és kalciumpótlás, hogy ne menjenek tönkre az anyuka fogai a kalciumelvonástól stb).Ehhez gyógynövény és természetes alapú termékeket érdemes fogyasztani. Ezektől nem duci, csak egészséges lesz a baba.Még a terhesség alatt is elkerülhetők, kiválthatók gyógynövényekkel a gyógyszerek.A szülés után se mindegy, hogy pl természetes alapú fürdetőt, popsikrémet stb használtok, vagy valami márkás, de kóolajszármazékot tartalmazót. Sok jó tapasztalat van a természetes termékekkel.Sok sikert!
2013. júl. 31. 11:51
16/422 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek. jöhetnek még a tippek bármivel kapcsolatban a témában. :) baba cuccok? turi vagy új? első kaják? terhesség alatti előtti szokások, dolgok?
2013. júl. 31. 21:00
17/422 A kérdező kommentje:
egy kérdés- a terhességet bejelentő kismamák már tényleg nem élveznek védettséget a munkahelyen? tuti azonnal ki rughatóak ha bejelentik a terhességet? a héten hallottam ezt az újdonságot...
2013. aug. 5. 13:34
18/422 anonim válasza:
65. § (3) A munkáltató felmondással nem szüntetheti meg a munkaviszonyt
a) a várandósság,
tartama alatt.
(5) A (3) bekezdés a) és e) pontban meghatározott körülményre a munkavállaló csak akkor hivatkozhat, ha erről a munkáltatót a felmondás közlését megelőzően tájékoztatta.
Tehát nem mondhat fel, amennyiben a munkavállaló (írásban) tájékoztatta a várandóságról.
2013. aug. 6. 09:41
19/422 anonim válasza:
A családdal közlést mi így csináltuk :
Szüleim 21.házassági évfordulója közeledett.Ajándéknak csináltattunk 2 polót,melyre a következő felirat volt nyomtatva :
" Legjobb Nagyapa" - "Legjobb Nagymama "
Imádták...
Az első kórházi látogatásukkor ezt viselték.
nagyon jól esett..kép is készült :-)
2013. aug. 9. 21:09
20/422 A kérdező kommentje:
sziasztok. még sajna semmi... :( de dolgozunk rajta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!